Overlandingin historia ja alkuperää. Yleisesti on sovittu, että ilmaisu "overlanding" on peräisin Australiasta sanaa kuvaamaan karjan karjanhoitoa suurilla etäisyyksillä joko uusien laiduntamisen avaamiseksi tai karjan kuljettamiseksi.

Kuva: David Holt

Australiassa 1906: n ja 1910: n välillä Alfred Canning tutki ja avasi varastokannan, joka tuotti nautaeläimiä 1500 km maan päällä Kimberleyn alueelta kultakaavoille. Hän palasi seuraavana vuonna aloittaakseen 51-kaivojen rakentamisen, jotka asetettiin yhdeksi vuorokaudeksi (20 km) syöttämällä karjaeläimiä.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:LittleSandyDesert_CanningStockRoute.jpg

Reitti valmistui 1910: ssä ja kulkee Halls Creekista Wilunaan.

Toinen huomattava australialainen, Len Beadell usein myös nimetään liityntäliikenteeseen, Beadell oli myös katsastaja, tienrakentaja, bushman, taiteilija ja kirjailija, ja hän oli vastuussa 6000 km: n yli tietyn tien rakentamisesta ja eristyneiden aavikkotilojen avaamisesta ( noin 2.5 miljoonaa neliökilometriä) Keski-Australiasta 1947ista 1963iin.

Overlanding alkoi liittyä sen nykyaikaiseen käyttöön, matkailuun ja etsintään ajoneuvojen, yleensä 4WD, mutta myös moottoripyörät keskellä 20th Century. Erilaisten ajoneuvojen valmistajien valmistamien neljän pyöräkäyttöisten ajoneuvojen saatavuus johti näiden reittien tutkimiseen.

Kuva: Aleksander Veljkovic www.rustikatravel.com

Overlanding luultavasti tuli näkyvimmän hetken yleiseen tietoisuuteen 20th Century viime vuosikymmeninä, kuten korkean profiilin tapahtumien, kuten Camel Trophyn ja Land Rover G4 Challengein, seurauksena. Maailmanlaajuinen finanssikriisi lainasi päätökseen lopettaa G4-haasteen 2008issa.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Camel_Trophy_1991.jpg

Overlanding ei yleensä ole koskaan ollut suosittua, ja ympäri maailmaa järjestetään vuosittain lukuisia erinomaisia ​​maanpäällisiä näyttelyitä, joista yksi on suosikki tapahtumamme. Abenteuer and Allrad näytä Bad Kissingen, Saksa.

Koko toimiala on syntynyt aktiviteetin ympärillä, ja siellä on hyvin laaja valikoima ajoneuvoja, lisävarusteita ja räätälöintipalveluita, jotka tarjoavat laajennetuille matkoille suunnitelluille etäisille maille.

Aikana suosittuja reititöitä Australian ulkopuolella olivat Lontoo Kathmandulle ja trans Europe / Africa reittejä kuten Lontoo Kapkaupunkiin tai Kairossa Kapkaupunkiin.

Kuva: Nicolas Genoud gekoexpeditions.com

70: n ja 80: n säännölliset maanantajat ilmoittivat, että koska nämä reitit pysyivät suhteellisen muuttumattomina, vaikka ne muuttuivat yhä suositummiksi, eivätkä todellisuudessa nähneet merkittäviä muutoksia vasta myöhään 90: eihin, kun useissa Afrikan maissa poliittinen epävakaus johti lisääntyneeseen riskiin ja vaikeuksiin kulkemalla joitakin näistä reiteistä. Afrikkalainen maanpäällisyys on edelleen hyvin suosittua kaikkialla Afrikassa, vaikka pitkäaikaiset trans-afrikkalaiset retkikunnat ovat harvinaisempia näinä päivinä. Overlanding ei tietenkään rajoitu vain Afrikkaan, mutta yhä useammat yritykset tarjoavat laajoja ohjattuja reitityskokemuksia koko Euroopassa ja pohjoisella pallonpuoliskolla, kuten Romanian, Islannin, Balkanin ja Venäjän reiteillä.

Kuva: Aleksander Veljkovic - www.rustikatravel.com

Ajoneuvot ovat kaikki muodoissa ja koossa, kuten massiivisissa 4WD-linja-autoissa, jotka kuljettavat suuria ryhmiä eri puolilla Afrikkaa (tai Islannissa) aina luotettavia Land Rover Defenderin, Toyota Land Cruisersin, muunnettuja Bedford-kuorma-autoja, erilaisia ​​ajoneuvotyyppejä on valtava, minkä tahansa merkittävän maanpäällisen näyttelyalueen pysäköintialue, kuten Abenteuer and Allrad.

Kuva: Aleksander Veljkovic - www.rustikatravel.com

Kelvollisen maanpäällisen ajoneuvon on oltava erittäin luotettava ja luotettava, sillä se kykenee kulkemaan äärimmäisen epätasaisen maaston läpi ja ylittämään suuret syvävedet, ilman leikkaamista. Myös maanteiden retkikuljetusajoneuvoja voidaan hinata laajentamaan ylijäämäryhmän käytettävissä olevia laitteita ja voimavaroja. Kattoteltat ovat myös melkein synonyymit maanpäällisen toiminnan kanssa, koska katto-teltat mahdollistavat suojan kiinnittämisen monenlaisiin maastotyyppeihin ja voivat antaa myös lisää turvallisuuden tunteen, jos teltta sijoitetaan alueelle, jossa vaarallisia villieläimiä tai hyönteisiä. Jos olisit kiinnostunut siitä, että sinulla on yksi maasi seikkailuista TURAS Magazine, ota yhteyttä kanssamme.

Overlandingin historia ja alkuperää.

Aiheeseen liittyvää aineistoa

Venäjä - tavoite Murmansk 4WD Touring Venäjän Kuolan niemimaalla

Ajoneuvon valmistelu tuolle Big Trip-kanssa euro4x4parts