Australia on planeetan kuivin asuttu maanosa; tämä on pölyinen maa, jossa 200 prosenttia Australian mantereesta luokitellaan puolikuivaksi, kuiviksi tai autiomaaksi. Siellä ei sataa kovin usein, sillä vuotuinen keskimääräinen sademäärä on vain 50 mm tai vähemmän. Se voi myös tulla paahtavan kuuma, kun kesän maksimilämpötila nousee räjähdysmäisesti 3 asteeseen, ja näillä kohoavilla lämpötiloilla et löydä monia ihmisiä elävästä tässä ankarassa ympäristössä, jossa vain XNUMX % maan väestöstä kutsuu sitä kodiksi.

Kun asuin Australiassa muutama vuosi sitten, yksi asia, jonka minun piti kokea, oli viedä Land Rover Defender -nimistä yhteen kymmenestä Australian autiomaasta. Koska tässä valtavassa maassa on niin monia tutkittavana olevia aavikoita, punaisen lian ja autiomaahiekkojen nostaminen oli minulle tärkeintä. Mutta ei vain sitä, vetovoima olla niin kaukana minun 4X4 ja todennäköisyys olla omavarainen ollessaan poissa kaupungista oli todellinen vetovoima.

Asuin Sydneyssä, joten suunnitelmana oli valita autiomaa, joka oli sekä saavutettavissa että turvallinen, koska matkustaisin vain toisen, Brisbanesta kotoisin olevan Bruceyn ja vuoden 2002 Land Rover Defenderin kanssa. Katsoessani Australian karttaa tunsin heti suuremmat autiomaat, kuten Simpsonin, Gibsonin ja Great Victorian aavikot, mutta yksi, joka ei ollut niin tunnettu ja joka oli kätevästi lähellä Sydneytä, oli Strzeleckin autiomaa, en ollut koskaan kuullut. siitä. Koska Sydneystä oli vain noin kaksi-kolme päivää ajomatka, päätös tehtiin, suuntasimme Etelä-Australian suhteellisen helposti saavutettavalle pohjoiselle alueelle. Strzeleckin autiomaa on Australian seitsemänneksi suurin autiomaa, jonka pinta-ala on 80,000 2 km50,000 tai XNUMX XNUMX neliökilometriä.

Ennen laajaa telttailu- tai kiertomatkaa Land Roverilla nautin aina matkojen suunnittelusta ja laajan tutkimuksen tekemisestä paikoista, joissa aion vierailla. Minulle se ei ole vain vierailua paikassa, vaan myös tärkeämpää on ymmärtää sen maantiede, miten se sai nimensä ja tietysti sen historian. Se, mitä opin Strzeleckin autiomaasta ja mikä tärkeintä miehestä, jonka mukaan se on nimetty, yllätti minut täysin.

Joten miten Strzeleckin autiomaa sai nimensä? Charles Sturt löysi ja nimesi alueen vuonna 1845 kuuluisan puolalaisen tutkimusmatkailijan Edmund Strzeleckin mukaan. Sturt oli brittiläinen tutkimusmatkailija, joka johti lukuisia tutkimusmatkoja Australian keskustaan ​​etsimään surullisen kuuluisaa sisämerta. Edmund Strzelecki tuli Puolasta Australiaan, ja hänet tunnustetaan Australian korkeimman vuoren Kosciuskon kiipeämisestä ja nimeämisestä vuonna 1839 (nimetty kuuluisan puolalaisen kansallissankarin mukaan). Ennen muuttoaan Australiaan Edmund Strzelecki tutustui myös maailman syrjäisiin osiin, mukaan lukien Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Länsi-Intiaan, Kiinaan, Intiaan ja Egyptiin, ja uskomattomalla tavalla hän teki kaiken tämän ennen XNUMX. syntymäpäiväänsä.

Koko matkansa aikana hän keräsi laajaa tietämystä geologisesta ja mineralogisesta mittauksesta, ja juuri nämä taidot saivat NSW:n silloisen kuvernöörin Australiassa kutsumaan hänet tutkimaan, mitä Australian pinnan alla piilee. Australian topografiaa analysoidessaan ja tutkiessaan hän löysi kultaa ja mineraaleja Lumisista vuorista ja Victorian Gippslandin alueelta.

Tutkiessani edelleen Strzeleckin saavutuksia sain tietää, että hän ei ollut vain tutkimusmatkailija, vaan myös humanitaarinen ja hyväntekijä, joka oli erittäin kiinnostunut maailman asioista. Vietettyään pari vuotta Australiassa ja saavutettuaan niin paljon 1840-luvun puolivälissä hän matkusti Irlantiin kuultuaan suuresta nälästä ja auttoi hallinnoimaan avustusvaroja ja tarvikkeita nälkäisille tuhoisan perunan nälänhädän aikana. Strzelecki vietti epäitsekkäästi yli kaksi vuotta Länsi-Irlannissa työskennellessään köyhien parissa, missä hänen uskotaan olevan vastuussa tuhansien ihmishenkien pelastamisesta hallinnoimalla nälänhätäapuresursseja, joita hän hallinnoi. Humanitaarisen työnsä jälkeen Irlannin nälänhädän aikana hän jatkoi irlantilaisten perheiden auttamista etsimään uutta elämää Australiassa ja hänellä oli merkittävä rooli myös muissa kansainvälisissä asioissa, joista yksi esimerkki oli loukkaantuneiden sotilaiden avustaminen Krimin sodan aikana.

Vuonna 1849 Strzelecki muutti Lontooseen, jossa hänelle myönnettiin Royal Geographical Societyn stipendiaatti hänen etsinnöistään ja löytöistään Australiassa. Hän kuoli vuonna 1873 Lontoossa XNUMX-vuotiaana. Hänet haudattiin alun perin Lontoon Kensal Greenin hautausmaalle ennen kuin hänet haudattiin uudelleen kotikaupunkiinsa Poznaniin Puolassa. Strzelecki muistetaan erityisesti hänen tutkimusmatkastaan ​​erityisesti Australiassa, mutta hänen humanitaarinen työnsä erityisesti Irlannin nälänhädän aikana tulee muistaa yhtenä hänen suurimmista saavutuksistaan, joka on tunnustettu tuhansien nälkään näkevien lasten hengen pelastamisesta hänen tunnusomaisilla menetelmillään jakaa ruokaa ja apua niitä, jotka sitä eniten tarvitsivat.

Tämän uuden löytämän tiedon avulla pakkasimme Land Roveriin välttämättömät tarvikkeet ja lähdimme Strzeleckin autiomaahan muistaen tuoda runsaasti vettä. Matkamme alkoi Sydneystä, josta suuntasimme Flinders Rangesille ja sitten kohti Arkaroolaa Vulkathunhan kansallispuistossa. Tämä oli muutaman päivän ajoa ja yöpysähdys itärannikolta, ja kulkimme yhteensä XNUMX mailia ennen kuin saavuimme pölyiseen pieneen mineraalirikkaaseen Arkaroolaan. Täällä perustimme leirin Arkaroolan alueen pohjoispuolelle ja siitä lähtien alkaa todella tuntua syrjäiseltä, kun astut erämaan reunalle. Otimme polun Moolawatanan asemalle ja Mount Hopelessin ohi; Balcanoonasta ensimmäiset viisitoista mailia ovat erittäin karkeita ja pölyisiä, ja niissä on paljon huuhtelua, joten ajon aikana on oltava varovainen. Moolawatanasta Mt Hopelessiin on noin neljäkymmentä mailia ja rata on myös paikoin melko karkea. Kappale muuttuu yhä rockisemmaksi, kun lähestyt Moolawatana Homesteadia. Yhteensä sataneljäkymmentä mailia pohjoiseen Arkaroolasta kohtaat lopulta Strzeleckin polun. Suuressa T-risteyksessä käännyimme oikealle Strzelecki-radalle ennen kuin ajoimme vielä kahdeksantoista mailia aavikon läpi ennen kuin pysähdyimme lounaalle Montecollina Bore -kadulle.

Strzeleckin aavikkoa hallitsevat laajat dyynipellot, ja suurin osa alueesta on suojeltu alueellisena suojelualueena. Uhanalainen Dusky Hopping Mouse kutsuu tätä kuivaa maata kodiksi. Varsinaisen Strzeleckin "radan" sytytti alun perin irlantilaisen Harry Redfordin poika, karjavaras, joka ajoi 1,000 1860 varastettua karjaa jäljittämättömän maan yli Keski-Queenslandista Adelaideen. Harry jäi lopulta kiinni, mutta hänen rohkeiden ponnistelujensa ansiosta uuden varastoreitin luomisessa hänet päästettiin irti ja hänestä tuli yksi Australian historian suurimmista karjankuljettajista. Kuka sanoo, että rikollisuus ei kannata? Mutta Australian kuuluisimpien tutkimusmatkailijoiden Burken ja Willsin traaginen kuolema, ensimmäiset valkoiset tutkimusmatkailijat, jotka saavuttivat mantereen yläpään vuonna XNUMX, nosti Strzeleckin aavikon todella kartalle.

Tämän maan topografia on melko upea, ja tietäen, että ajat suurena arteesisena tunnetun alueen yli, koet jotain hyvin ainutlaatuista. Suuri arteesinen allas on ikivanha vesilähde, joka löytyy aavikon pohjan alta ja helpottaa tätä kuivaa ympäristöä räjähtämään villieläinten kanssa tulvien aikana. Suuri arteesinen allas on myös yksi maailman suurimmista maanalaisista vesivarannoista, ja se on muodostunut 100–160 miljoonaa vuotta sitten. Kävimme myös Lake Eyre Basinin laitamilla, jotka kattavat noin kuudesosan Australiasta. Tämä altaan sisältää yhden maailman viimeisistä sääntelemättömistä suurista jokijärjestelmistä. Ajoittain nämä joet ovat täynnä vettä monsuunisateista, jotka kulkevat maan halki kohti Eyre-järveä.

Kun jatkoimme pohjoiseen autiomaahan vielä XNUMX mailia, pidimme silmämme auki etsiessämme oikealle kääntyvää raitaa; se oli HEMA-topografisessa kartassa, mutta sillä ei ollut nimeä eikä sitä ollut viitoitettu.
On melko surrealistista ajaa kohti tätä kirkkaan brittiläisen Leylandin ruostuvan bussijäännöksen 1950-luvulta, joka seisoo keskellä erämaata. Ilmeisesti kaksikerroksisen linja-auton osti halvalla jo 1970-luvulla pari nuorta juhlabussiksi ja sitä ajettiin, kunnes se ei enää jaksanut ajaa, sitä ennen se toimi Sydneyn kaduilla monta vuotta sitten. Viime vuosina bussi oli tunnetaan paremmin australialaisen taiteilijan Joshua Yeldhamin elintilana ja kotipaikkana. Vuonna XNUMX syntynyt taiteilija ajoi takamailla etsiessään inspiraatiota ääretöntä Dingo-aitaa pitkin ja sattui kompastumaan bussin yli. Tarina kertoo, että hän päätyi oleskelemaan siellä kuudeksi vuodeksi. Vuosien varrella sadat vierailijat ovat kirjoittaneet nimensä bussin seinille jättäen jäljen, jos he koskaan palaavat.

Otettuaan muutaman pakollisen keltaisen bussin se palasi Land Roveriin ja lähti lopulliseen määränpäähämme, Cameron's Corneriin, joka tunnetaan myös nimellä Corner Country. Corner Country on juuri sitä, mitä nimi viittaa; se on alue, jossa Uuden Etelä-Walesin, Queenslandin ja Etelä-Australian takamaat kohtaavat. Nimetty New South Wales Lands Departmentin katsastaja John Brewer Cameron, täältä löydät pubin, varastoi (ei halpaa) polttoainetta sekä suihkun ja wc:n. Ilmeisesti kauppa on Queensland-yritys, jolla on NSW-postinumero ja Etelä-Australian puhelinnumero, oletko hämmentynyt? Pubin vierestä löydät myös pysyvän merkin, joka tunnistaa tarkan kolmen osavaltion risteyksen, ja se sijaitsee maailmankuulun Dingo-aidan vieressä.

Saavuttuamme tähän kuuluisaan outback-pubiin keskellä ei mitään, huomasimme hyvin nopeasti istuvamme kahdella baarijakkaralla pölyisissä tahraisissa vaatteissamme tilaamassa kaksi kylmää olutta. En todellakaan muista, että olutpullo olisi koskaan maistunut näin hyvältä. Alle viikossa tämä miniseikkailu auttoi minua täyttämään elinikäisen kunnianhimoni, joka oli ajaa läpi ja leiriytyä autiomaassa neliveollani. Mutta todellinen jännitys täällä oli oppia miehestä, josta en ollut koskaan kuullut ennen tätä matkaa. Edmund Strzelecki saavutti niin paljon tutkimustyöllään ja humanitaarisella työllään, ja kuten sanotaan, koulutus on elinikäinen matka, jonka määränpää laajenee matkustaessasi.