Matkustusasiakirjojen selitys - Mikä on Carnet de Passage

Matkustaminen ulkomaille - Älä unohda passiasi tai ajoneuvojasi!

Niin lopulta kuorma-autosi on täysin vetäytynyt… sinulla on katto teltta, markiisi, kaksoisparistojärjestelmä, jääkaappi / pakastin, aurinkosuihku jne. Jne. Ja olet valmis tekemään tämän eeppisen matkan, jota olet luvannut itsellesi jo vuosia ja menevät pois suuresta seikkailusta, joka kulkee kaukana kaukana. Ennen kuin menet kuitenkin, on olemassa yksi keskeinen paperityö oman passiisi lisäksi, että sinun on varmistettava, että olet järjestänyt - ja se on ajoneuvosi passi, tai Carnet De Passage En Douane (CPD), jotta se on täynnä nimi tai ”matkalippu”, kuten yleisesti tunnetaan Lähi-idässä.

Carnet de Passage on vähän kuin autosi passi

Mikä on Carnet de Passage (CPD)?

CPD on kuin autosi passi. Se on maailmanlaajuisesti vakuutettu tullitakuuasiakirja, joka vahvistaa, että tullit ja verot maksetaan, jos ajoneuvo ei palaa rekisteröintimaahan. Se oikeuttaa sinut maahantuloon ajoneuvolla ilman, että on maksettava tuontiveroja niissä maissa tai maissa, joissa ajoneuvo tuodaan (toimitetaan tai ajetaan) väliaikaisesti.
Huomaa, että et voi käyttää tätä tuontiasiakirjana, jos tuodaan omaa autoa mukaasi siirtyessäsi, CPD on suunniteltu vain matkustajille väliaikaisena passitus- tai tuontiasiakirjana.

Entä jos minulla ei ole CPD: tä?

Ilman CPD: tä sinun on maksettava tullitakuu käteistalletuksia rajavirkailijoille ulkomaisille maille, joiden kautta matkustat ja joiden kustannukset voivat kestää viikkoja tai jopa kuukausia.

CDP antaa sinulle oikeuden tulla maahan autolla ilman, että sinun on maksettava tuontiveroja

Kuka antaa CPD: n?

Aito CPD: n voi myöntää vain Automobile Association (AA), jotka ovat Alliance Internationale de Tourisme (AIT) ja International International de L'Automobile (FIA) jäseniä YK: n tulliyleissopimuksen 1954 ja 1956 mukaisesti. AIT: llä ja FIA: lla on yli 230-liitot, jotka toimivat 124-maissa eri puolilla maailmaa.
Kaikkien CPD: n myöntävien jäsenten on hyväksynyt maidensa tulliviranomaiset ja AIT / FIA: n CPD: n takuu on keskeytymätön rajanylityspaikka.

Miten se toimii ja mitä se maksaa?

Joten otatte yksinkertaisesti yhteyttä Automobile Associationiin ja haet CPD: tä. Sinun on täytettävä hakemuslomake ja toimitettava myös kopiot omasta passista, ajokortista ja ajoneuvon rekisteröintiasiakirjasta. Kun olet hakenut kaikki oikeat tiedot ja asiakirjat, sinun on saatava noin 4 viikkoa CPD-asiakirjojen vastaanottamiseen.

CPD on voimassa 1-vuodelle (tätä voidaan pidentää, jos olet onnekas, jos haluat matkustaa pidempään) ja AA: sta riippuen se voidaan myöntää kattamaan joko 5, 10 tai 25 maat, joiden maksu vaihtelee noin 250-eurosta tai GBP 215 GBP 255. Sinun on myös maksettava AA: lle maksama talletus, jonka AA on laskenut, ja vaihtelee 1,200-eurosta tai Englannin punaisesta 1,000-punnasta Englannin puntaa 10,000iin riippuen autostasi ja maista, jotka haluat vierailla. AA tallettaa tämän talletuksen matkan ajaksi.

CDP voidaan antaa kattamaan joko 5, 10 tai 25 maat

Jokainen sivu on jaettu kolmeen osaan. Tullin alempi osa poistetaan, kun tulette maahan; keskiosa poistetaan, kun poistut, ja yläosa leimataan kerran sisäänkäynnillä ja kerran poistumisen yhteydessä. Jos vierailet maassa uudelleen paluumatkan aikana, tarvitset uuden sivun.

Kun palaat kotiin autosi ja CPD: n kanssa, jossa on kaikki postimerkit, myöntävä AA palauttaa talletuksesi.
Joten niin se ei ole monimutkaisempi kuin se. Joten mitä odotat… olet ajoneuvon kaikki valmiina ja valmiina, saat laukut pakattuina ja ladattuina ja teet kappaleita ja että se seikkailu elämääsi olet lupannut itsellesi.

Keski-Australian tutkiminen Carnet de Passage -palvelulla

Haluaisimme nähdä, mihin te päätät ja haluaisit julkaista joitakin kuviasi lehdessä

Muista lähettää meille kuvia matkastasi - haluaisimme nähdä, mihin te päädytte, ja haluaisitte julkaista joitakin valokuvia tai tarinoita aikakauslehdestä jakaaksesi lukijoillemme - joko lähettäkää ne meille meille osoitteessa [sähköposti suojattu] tai merkitse meille @turasseikkailuja, kun lähetät ne Instagramiin.
Bon Voyage!

Käy Carnet de Passage -sivustolla