Sinulla on siis 4×4 ja aiot kilpailla rallissa tai päästä otteeseen vakavaan maastoajoon. Tai ehkä haaveilet maaseikkailuista ja villistä telttailusta tähtien alla? Tässä ominaisuudessa asiantuntijat euro4x4parts Mecazine selittää, miksi on niin tärkeää tuntea ajoneuvosi. Mitä tahansa suunnitelmasi ovatkin, on tärkeää tuntea 4×4-autosi ja saada se oikeaan asentoon, jotta ajoneuvo mukautuu tarpeisiisi ja olosuhteisiin, joita se kohtaa kentällä ja vähentää siten rikkoontumis- tai rikkoutumisriskiä.

Erilaiset 4x4:t ja erilaiset kokoonpanot voivat olla tarkoitettu hyvin vaihteleviin käyttötarkoituksiin. Viikonlopun greenlaningista laskeutumiseen, ralliraidiin ja extreme offroadingiin jne. On tärkeää tietää 4×4-autosi, sen tekniset tiedot ja rajat. Tämän jälkeen olet valmis valitsemaan oikeat osat ja tarvikkeet kokoonpanoosi.

Jos sinulla on 4×4 ja aiot nauttia green-laningista, maastorenkaat ja kiinteämpi jousitus ovat välttämättömiä. Jos 4×4-autoasi aiotaan käyttää pitkille maamatkoille ja ehkä villiin retkeilyyn, tarvitset: maastorenkaat, jousitusnostimen, retkeilytarvikkeet ja navigointilaitteet. Ralli- tai kilpailukäyttöä varten se saattaa vaatia ajoneuvon täydellisen muutoksen, kuten vahvistetun rungon, turvakaari jne., normaalin maastoasennoksen lisäksi turvallisuusstandardien täyttämiseksi.

Lopuksi, äärimmäiseen maastoajoon, katsot ylimitoitettuja maastorenkaita, niin sanottua "extreme"-jousitusta, hydrauliohjausta, vinssiä, turvakaaria jne... Tästä käy ilmi, että perus 4×4 varastossa asetukset pysyvät kuten mikä tahansa muu ajoneuvo, eikä se välttämättä toimi odotetulla tavalla, kun ylität sen perusrajat.

Joten tässä on joitain perusasioita, jotka sinun on tiedettävä valitessasi 4 × 4 -laitettasi ja kokoonpanoasi, jotta ne vastaavat yhdessä suunnitelmiasi ja vaatimuksiasi.

Yksi peruskäsitteistä, jotka määräävät, mihin 4×4-laitteesi pystyy, on kuvattu "kulmilla".

1 – Lähestymiskulma

Lähestymiskulma, joka tunnetaan myös hyökkäyskulmana, viittaa maanpinnan kosketuspisteen ja 4×4:n etuosassa olevan korirakenteen alimman osan väliseen kulmaan. Tämä on kulma, jossa este voidaan lähestyä ennen kuin ajoneuvo koskettaa sitä.

2 – Lähtökulma

Lähtökulma viittaa samalla tavalla maan kosketuspisteen ja 4×4:n takana olevan korirakenteen alimman osan väliseen kulmaan. Tämä on kulma, josta voit jättää esteen.

3 – Rampin kulma

Ramppikulma, joka tunnetaan myös nimellä murtokulma, tarkoittaa kulmaa kahden kosketuspisteen ja 2×4:n keskikohdan alla olevan alimman elementin välillä. Tämä kulma määrittää kyvyn poistaa este, kuten harju. Tämä on kulma, joka tekee eron pitkän akselivälin (LWB) ja lyhyen akselivälin (SWB) välillä. Jälkimmäisillä on parempi ramppikulma ja siten parempi raivauskyky.

raivaaminen

Maavara on maan ja ajoneuvon alimman osan välistä mitattu korkeus. 4 × 4 -mallissa, jossa on kiinteä akselirakenne, tämä on useimmiten tasauspyörästö. Tämä on keskeinen arvo, joka on otettava huomioon ajaessasi kivien yli tai kun molemmat pyörät kulkevat syvien urien läpi.


Johtopäätös:

Näitä kulmia sekä maavaraa voidaan muokata ja parantaa 4×4-autosi offroad-suorituskyvyn parantamiseksi riippumatta siitä, oletko tutkimusmatkalla tai kilpailemassa. Kuten edellä mainittiin, voit vaihtaa 4×4-autosi jousitusta ja renkaita tällaisia ​​muutoksia varten.
4 × 4 -autosi kyvyn parantamisen kannalta yksi ensimmäisistä vaiheista on yleensä jousituksen nostosarjan asentaminen.

Välitön vaikutus on paremmat hyökkäys-, lähtö- ja läpimurtokulmat.

Euro4x4parts tarvikkeet sarjat erilaisilla nostovaihtoehdoilla jotka kattavat laajan valikoiman 4 × 4 -merkkejä ja -malleja.