Venäjä - tavoite Murmansk 4WD Touring Venäjän Kuolan niemimaalla

Mihin kohteisiin tulee mieleen, kun ajattelet matkustamista pohjoiseen? Skandinavia, Karjala, Lappi? Ja vieläkin koilliseen? Venäjän Kolan niemimaa, joka sijaitsee Valkoisenmeren ja Barentsinmeren välillä. Ja Kolassa löydät suurimman kaupungin polaarisesta ympyrästä pohjoiseen: Murmansk.

Murmansk on tunnettu satamasta, joka on jäävapaa ympäri vuoden ja myös Venäjän sotilaslaivaston ja sen sukellusveneiden isännöimiseksi. Mutta Kola on paljon enemmän kuin vain Murmansk. Mitä muuta siellä on tutkia tässä arvoituksellisessa niemimaalla Venäjällä, joka on 4 × 4-tutkijoiden saatavilla kaikkialta Euroopasta?

Jotta voisimme löytää vastauksia tähän kysymykseen, menimme syyskuun alussa osallistumaan "Arctic Tour" -kilpailuun, joka on ainutlaatuinen sveitsiläisen GekoExpeditionsin järjestämä 4 × 4-retkikunta (Geko tunnetaan myös opastetuista maastojuoksuistaan ​​Islannissa, ylittäen Namibin autiomaassa ja muissa eksoottisissa kohteissa, kuten Madagaskarissa, Algeriassa ja \ tMongoliassa).


Tällä matkalla on laaja vetoomus, ja se on suunnattu niin paljon ihmisille, jotka haluavat tutustua Euroopan syrjäisiin pohjoisiin paikkoihin kuin Afrikan tutkimukseen tottuneiden ylitarkkailijoiden kohdalla. Tämä matka on todellinen seikkailu, ja se on myös syvä upotus valtavaan ja mahtavaan luonnonvaraiseen erämaahan.

Retki tapahtuu vuoden ihanteellisessa ajassa (syyskuun alussa), kun luonnon väreistä on runsaasti, pohjoiset valot alkavat kosmisista valonäytöksistään ja vähemmän hyttyset ovat kuin kesällä, mutta silti se on edelleen miellyttävän lämmin.

Kun seikkailu alkaa ja saapuu tungosta laiturille Travemünden pikkukaupungissa, Pohjois-Saksassa tapaamme Nicolas Genoud Geko Expeditionsista. Nicolas ja eräät muut osallistujat tulevasta matkasta ovat keränneet aterian terassilla. Ilmapiiri on ihana ja jokainen on innoissaan päästä alkuun matkalle. Aterian jälkeen jotkut ylimääräiset osallistujat osallistuvat juhliin risteyspisteeseen lauttaliikenteen satamassa Suomeen.

Hyvin miellyttävän risteyksen jälkeen matka jatkuu, kun ryhmä kulkee Suomen läpi. Kaunis suora tie ylittää metsät ja järvet lähes 900 km.
Seuraavana aamuna saapumme Venäjän rajalle. Se on täällä, että todisteet Geko Expeditionsin matkustuksesta hyötyvät siitä, että ne tulevat hyvin ilmeisiksi.


Koska virasto oli jo
toimitti meille kaikki tarvittavat asiakirjat viisumin saamiseksi (mukaan lukien erityisvyöhykkeitä koskevat luvat), kaikki mitä oli jätetty tekemään oli aallokko tullivirkailijoille. Meidän reittisuunnitelma (aiemmin hyväksytty) on siis täysin hallinnassa. Geko tarjoaa myös kaiken tarvittavan vakuutusturvan ajoneuvoja varten.


Venäjän ja Euroopan välisten suhteiden hiljattainen kovettuminen ei tee meille mitään suosiota, ja meidän suuri epätoivomme, meidän makkarat ja herkulliset erikoisjuusto eivät pääse rajan yli. Olemme surkeita, koska niitä ei voida korvata Venäjällä.

Tästä huolimatta Venäjä kehittyy nopeasti, myös syrjäisimmillä alueillaan, eikä meillä ole mitään ongelmaa, joka täydentää tarvikkeitamme laadukkailla vaihtoehdoilla kolmessa kaupungissa, joita matkustamme matkan aikana. Tulet ensimmäiseen näistä kaupungeista, Kandalakshasta, tämän päivän lopussa. Ja tämä on meidän seikkailumme todellinen lähtökohta.
Emme ole laskeneet F **** ROUND STONES
Se on erittäin innostunut ja jonkin verran kärsimättömyyttä, että aloitamme seuraavana päivänä. Kiertueen ensimmäinen osa merkitsee Kuolan niemimaan etelärannikon etsintää. Matkustelemme kahden päivän ajan Valkoiselle merelle. Yllätykseksemme sää on miellyttävä huolimatta siitä, että olemme jo pohjoisen napapiirissä. Valo rannikolla on pehmeää, se on lähes epätodellinen.


Kuljetamme metsäradat, avoimet raidat rannoille ja risteilevät rannikkovirtoja alhaisella vuorovesillä. Normaalisti tämän ei pitäisi olla ongelma, sillä veden pinnankorkeudet ovat 40 ja 50 cm, mutta emme luottaneet näennäisesti kaikkialla läsnä oleviin pyöreisiin kivipeileihin. Ensimmäiset ajoneuvot jumittuvat ja ensimmäisestä päivästä lähtien kalastusveneet tarjoavat meille hyvää palvelua.
Tuona iltana leirimme majesteettisessa ja rauhallisessa poukamassa, jota ympäröi mäntymetsä, jossa on partio (näemme paljon raikasta lantaa pääsyreitillä.) Pois lahden horisontissa nähdään, että venäläiset kalibroivat uudet sotilaalliset sukellusveneensä. Illallinen, Nicolas, valmistelee meille lohen, jonka hän osti aikaisemmin päivän aikana joilta paikallisilta kalastajilta. Hän valmistaa sen paperiittikastikkeessa, joka on kypsennetty sipulilla. Ihana. Ilta jatkuu suuren naurun ympärillä tervetulleeksi leirille, jossa jokainen harjoittaa tarinoita edellisestä 4 × 4 -retkestä ja seikkailusta.

KAULAN JA VESIEN KUNINGASKUNTOON

Seuraavana päivänä meillä on mahdollisuus lopettaa ja tutkia pieni hylätty ametistikaivos. Se oli avoin kaivos. Kiinalaiset ovat päätyneet poistamaan kiinteän teräskoneiston uudelleenkäsittelyä varten, koska venäläiset eivät ole purkamisen ja kierrätyksen mestareita. Ei ole kovin vaikeaa löytää kauniita ametistikiveä ja fluoria, jotka ympäröivät. Jokainen etsii kiviä nenässään maahan noin 30 minuutin ajan. Myöhemmin lopetamme kappelin, jossa paikalliset kalastajat kokoontuvat rukoilemaan ihmeellisistä saaliista.

Sitten hyödynnetään alhaisen vuoroveden ja ajaa pitkin tasainen ja esteettömät rannat, joiden avulla voimme edetä nopeasti (maaginen hetki). Päivän päätteeksi, kun poistumme männystä, yhtäkkiä saapumme mini-arktiseen aavikkoon. Pieniä hiekkadyynejä paljastetaan yllättyneille silmillemme. Mikä kontrasti. Se ei kestä kovin kauan ennen kuin me kaikki nautimme erinomaisesta hiekkakuljetuksesta. Kun lapset leikkasivat, me perustimme leirin mäntymetsän ja dyynit välillä. Meillä ei ole mitään polttopuuta upeasta tulesta, joka pitää meidät lämpimänä pimeän jälkeen.
Tähän mennessä olemme saavuttaneet itäisin kohta, että ajoneuvo pääsee Kuolan niemimaalle. Niemimaan itäinen puoli on melkein vähentynyt alue, josta pääsee vain veneellä. "Karhujen ja susien valtakunta".

DEEP IN THE FOREST, JOS MOMA EI OLE DOMAIN.

Näiden "alkupalojen" jälkeen aloitamme nyt yhden varovaisemmista annoksista matkalla. Suunnitelmana on kiivetä Valkoisesta merestä niemimaan keskustaan, ylittäen taigan kukkuloiden ja järvien läpi noin 250 km. Gulagien aikana polkuja oli tehty eräiden valitettavien vankien avulla… Mutta siitä lähtien kasvillisuus on jatkanut oikeuksiaan ja otettu uudelleen käyttöön, ja lokisillat ovat vain heidän entisten itsensä varjo. Usein on viisaampaa ohittaa heidät ja kääntää jokia sen sijaan. Nicolas kokoontuu ryhmään ja kuulee meitä. Ei ole kysymys siitä, olisiko kyseisellä reitillä ryhdyttävä ilman, että ryhmä olisi täysin samaa mieltä. Tämä on kova ja keskinäistä apua tarvitaan. Kasvillisuuden vaikeuttamisen lisäksi kappale on erittäin märkä paikoissa. On monia tulvia alueita. Kesäisin sulatus muuntaa pohjoisen maaperän täysin mulliksi. Jotkut alueet on lisätty suurilla tukkeilla, jotka on sijoitettu pituussuunnassa edeltävien ajoneuvojen kulkemisen helpottamiseksi. Nämä osoittautuvat ansaksi, nämä "krokotiilit". He seisovat pystyssä heti, kun heidät ajetaan. Nämä alueet otetaan hyvin hitaasti ja vinssejä käytetään usein. Tietyissä kohdissa polkimen kävijä kulkee ajoneuvon edessä, sahalla kädessään. Suurimmat oksat levitetään tai viipaloidaan. Kun halkaisijaltaan ylittävä runko 1m ylittää radan, hajotamme moottorisahat.

2: n päivänä tämän osan vaikein osa on ohi. Liitymme merkittyyn polkuun pohjoisesta. Tämä antaa meille lopulta mahdollisuuden paremmin arvostaa ylellistä ympäristöä, jota me kuljemme läpi. Kelta-punaiset kentät kilpailevat valkoisten jäkälöiden ja muiden moniväristen sammojen kanssa, kun taas myrtilliers kohtaavat metsän kirkkailla punaisilla täplillä. Tämä on todella lumottu metsi, jossa ihminen ei enää hallitse, me tarkkailemme monia pikkuisen kovaa puusepäntyä. Maalla he silti vievät kesäpallonsa, mutta heti kun he lentävät, näemme, että heidän siipiensa alapuoli on jo ottanut valkoisen talvimaansa.
Tämä reitti tuulettaa metsän sydämeen, kun yhtäkkiä se johtaa 4m leveäksi kauas litteä asfaltti 40 km. Vanha, hylätty sotilasilmailun kiitotie. Käytämme tilaisuutta nopeuttaa viime 100km / h, mikä tekee hyvää moraalista.
Saamme Kirovskin, kaivosalueen Khibiny-vuoren juurella, jossa huoneet odottavat meitä alueen parhaassa hotellissa, jota yleensä nauttivat oligarkit ja poliitikot (elleivät ne ole samat)… Kaksi pääkaivosta alueella on tietty Putinin ja toisen Medvedevin niminen acolyte omaisuus.

VAHVAA EMOTIONIT, DANTESQUES AND SURREALISTS !!!

Jätämme hyvin lepäämään tämän matkan seuraavaan, tekniseen osaan. Keski-vuoristojen lounaisrannasta. Nämä vuoret eivät ole korkeita, vain 1100m korkeus. Infrastruktuurin täydellinen puuttuminen vaikeuttaa niiden pääsyä. Risteytys on myös päästä saamin pyhiin järviin (jotka ovat tunnustettu yliluonnolliselta voimalta), todelliset pienet jalokivet, jotka on vahvistettu vuoristojen sydämessä.


Ensimmäinen päivä on täydellinen. Kun lähestymme ensimmäisiä vakavia kumpareita, voimme nähdä, että vesitaso on melko alhainen tällä rinteellä, merkki siitä, että se ei ole laskenut viime päivinä. Kun vavat on tarkistettu, jotkut osapuoli päästetään irti ja "puhdistavat tuulilasin". Me leirin majesteettisen ensimmäisen järven reunalla. Sinisten vesien ja keltapunaisten metsien kontrasti on todella silmiinpistävää. 10-minuutteina perustimme suuren ryhmäkonttimme, koska sää on sateinen ja kylmä.

Jos Nicholas ei ollut täällä, eikä hänellä ollut aiempaa kokemusta, kukaan ei usko, että se olisi mahdollista kuljettaa tällä tavalla ajoneuvoon. Kaiken kaikkiaan tusinaa 4x4: tä risteävät vuosittain vuosittain.


Kiivetä on testattava, meidän on kiivettävä suuria lohkareita märkäksi suolalla. Hiluxin nouto ei ole puolueen ollessa alhaisen maavarauksen takia. Mutta kiitoksen erinomaisen lukemisen ansiosta Patrick, kuljettaja, ohjaa mestarillisen käden yllättäen kaikille. Kuitenkin se on kaukana kokemuksesta suurista hiekkakivistä, joissa hän on tottunut ajamiseen.

Joskus pilvinen huntu halkeaa ja aurinko herättää värit elvyttämään. Spectacular! Tunteet ovat vahvoja, iloisia dantesque ja surrealistinen sisustus. Pysähdymme lounaalle 450min vertikaalisten kallioseinämien ympäröimällä kulkulla. Meistä tuntuu, että olemme valloittaneet Everestin ... ja tämä on vasta alkua.
Ennen laskua meidän on päästävä läpi tämän vuoren laakson, jolla ei näytä olevan näkyvää kappaletta. Nicolas kertoo kuitenkin luottavaisesti, että se on siellä… Onneksi hän on se, joka johtaa tietä, joka vakuuttaa kaikille. Seuraavaksi meidän on ylitettävä kaksi vuoristo järveä. Ja järvien ympärillä olevat rinteet ovat jyrkkiä! Joskus raapimme senttimetreillä varaukseen. Korkea tunteisiin. Alamäkeen osassa kulkee osittain joen sängyssä, joka tarjoaa ainakin vahvan pohjan.

Pohjois-Pohjanmaa

Seuraavana päivänä laskeutumme jälleen ja pääsemme puiden reunaan. Maasto muuttuu. Ja jälleen kerran astumme näille pohjoismetsille tyypilliseen vuohiin. Onneksi kivet eivät ole koskaan kaukana, mikä auttaa välttämään ajoneuvojen uppoamista mutaan. Mutta nämä kivet tulevat myös nopeasti ongelmalliseksi alimmille ajoneuvoille. Tuskin näkyvät mutassa, he yllättävät kuljettajat. Ajoneuvot jäävät kiinni toisensa jälkeen.Axles, lähteiden jouset, alemmat ohjausvarret… Kaikki, joka ei ole 30cm maanpinnan yläpuolella, ripustaa todennäköisesti kallioiseen ulkonemaan.

Geko Patrol -ajoneuvo on varustettu BFGoodrich Mud 37-tuuman renkailla, ja siitä tulee ryhmän todellinen St. Bernard. Se on kuitenkin keskinäinen avunanto, joka vallitsee. Vintturi epäonnistuu, sitten 2nd. Ei ole väliä, olemme kaikki tietoisia siitä, että osallistumme todenmukainen ja kova retkikunta upeassa ympäristössä, jossa harvoilla länsimaisilla on ollut mahdollisuus ihailla.
Kärsivällisyydellä ja vaivalla palkinto vihdoin saapuu, järvi, epätodellinen näköinen hiekkaranta. Jotkut maagiset maailman lopussa… mutta se on vain länsiranta. Meidän on vielä päästävä siihen. Kaksi muuta päivää ajaminen on välttämätöntä, mahtavien, upeiden korkeusreittien ja kauniin järvenrannan välillä. Matkan tässä osassa ylitämme syvimmät fords. Kaikki ajoneuvot ylittävät kierrosta vaikeuksitta jopa 1m30: iin asti. Patrol ylittää ensin 60m-turvaköyden takana. Ajoneuvot voivat kulkea turvallisesti. Vaikuttava Afrikkaan tottuneille matkailijoille…

Kun lähestymme yhtä viimeisistä joen risteyksistä, romahtanut silta antaa meille vaikean ajan. Reitimme on jatkuvasti suljettu (kaikki ajoneuvot ovat poikkeuksetta juuttuneet). Sitten pääsemme vihdoin tämän 80-leveän joen rannalle, jossa on alhainen veden taso… ja myös arvasit sen, pyöreät ja liukkaat kivet. Lopuksi käyttämällä kaksinkertaista vinssiä kaikki tekivät sen. Kesti 5 tuntia voittamaan tämän kohdan, mutta onneksi hyvällä kesällä. Suuri sininen taivas, aurinko, 20-asteet, hullut värit ja runsas vesi…


Tänä iltana voimme liittyä sivilisaatioon ja viettää yön lavavun tai nomadisten kasvattajien kärjessä, jonka keskellä on möly puupoltto. Upea aurora borealis myös tansselee taivaalla, joka kulkee horisontista toiseen, ikään kuin tervehtimään saamamme pyhiä maita. Paul ja Monica kulkevat pullon Rumin läpi, joka kulki tulliverkon läpi. Hyvä ilta.

SACRED MOUNTAINS

Kun vuoret ovat kulkeneet, Nicolas ehdottaa, että nousemme massiivisen naapurimaiden huipulle. Nyt kun olemme täällä, loppujen lopuksi…
Hyvä, vanha rautatieasema vie meidät aina matkan varrella. Pysähdymme hetkeksi sirkuksen reunalla, joka hallitsee koko tundran, joka juoksee Barentsinmerelle. Sää on hyvä. Valo, joka vallitsee täällä on yksinkertaisesti ainutlaatuinen. Ei tarvita suodattimia Photoshopissa tai Instagramissa. Kaikki näyttää syvältä ja "tyydyttyneeltä", sekoittaen pehmeyttä ja vieraita. Loppujen lopuksi saamis ei anna näille vuorille outoja valtuuksia? Yläosassa on useita kerroksia korkeita ylänköitä. Tuulet jäljittävät tämän jättimäisen kivialueen läpi. Lyhyen kävelymatkan jälkeen pääsemme lopulta kallioon, josta on näkymätön ja täysin säilynyt järvi. Esittelemme ja ihailemme näköalaa ilman sanaa.

TERVETULOA, VASTUU JA VASTAUS

Reitti, joka johtaa takaisin Murmanskin koilliseen, on kaunis. Tietoja 200km: stä pohjoisen pääkaupungista, jossa kohtaamme ensin vanhan kalastajakylän, joka on joutunut unohtamaan. Sisältää ruosteisten tai mätäneiden veneiden hylkyjä, rappeutuneita puurakenteita ja kasvillisuuden ottamia polkuja… outo paikka, joka on vielä asuttu. Tunteemme värähtelevät hämmästyksen, surun ja kunnioituksen välillä. Näissä kukoistavan menneisyyden liioissa on kauneutta. Ja elämä pysyy aina näissä epätodennäköisissä paikoissa. Kaasutalletukset löytyivät merelläarby voisi muuttaa kauppaa pian.


Jatkamme kadonneiden raiteiden läpi merelle. Sideraalinen kauneus. Aina kiviä, mutta väheni tällä kertaa. Nyt näemme kuitenkin jättikivipuita, halkaisijaltaan jopa 2 metriä, kiillotettu, helmeä ja pyöreä tai soikea. Valtava pikkukiviranta, Arctic Jurassic Parkin ranta. Jotkut näistä kallioista ovat yli 15 metriä rannalla rannalla, joten on helppo kuvitella elementtien väkivaltaa, jossa meri pystyy kuljettamaan näitä jättiläisiä kiviä rannalle. Tunnemme pienen, hyvin pienen maailman lopussa.

Murmansk ei vastaa sen sordid ja teollisuus maine, vaan löytää moderni ja miellyttävä kaupunki. Kiertokulku rautatieaseman kahvilan läpi, vanhan Neuvostoliiton ruokalajien jäännös, muistuttaa meitä siitä, missä olemme. Käymme ensimmäisen venäläisen ydinreaktorin, Leninin, kanssa ja tutustumme Venäjän polaarisen etsinnän kokonaan. Erittäin jännittävä.

Hyvin ansaitun levon jälkeen lähdimme Murmanskista lähtemään Venäjältä luoteis-Norjan reitillä. Se on nyt syyskuun puolivälissä, ja väri on räjähdys kaikkialla. Meidän poistumisemme Venäjältä Norjan sataman kautta Kirkenes näyttää vähän kuin loppuun hektinen matka, vaikka emme ole vielä kotiin.

Olemme kaikki tietoisia siitä, että olemme asuneet ja kokeneet poikkeuksellisen ja todella etuoikeutetun retkikunnan. Yhteisten vastoinkäymisten kautta ja vetäen yhdessä tiiminä, jotta osapuolet pääsisivät läpi, vahvat joukkovelkakirjat perustettiin osallistujien kesken. Organisaatiopuolella sekä Geko Expeditionsin hallinnollinen valmistelu, ohjaus ja valvonta olivat erittäin korkeatasoisia, mikä on välttämätön edellytys tällaisen seikkailun onnistumiselle. Onnittelut ja kiitokset Nicolasille, Olivierille ja Gerardille.

Nyt kun olemme maistaneet sitä, meillä on voimakas halu palata Venäjälle.

Venäjä - tavoite Murmansk 4WD Touring Venäjän Kuolan niemimaalla