Hei lukijat ja tervetuloa Islannin matkaliitteeseemme. Tämä lehtiliite on ensimmäinen useista uudessa "Amazing Destinations" -sarjassamme. Tämän sarjan jokaisessa versiossa keskitymme yksittäiseen 4WD Touring -kohteeseen ja tarjoamme hyödyllistä tietoa kohteesta, miten sinne pääsee, sekä mielenkiintoisia reittejä tai polkuja, joista voit nauttia, kun lopulta saavut perille. Islanti on iso maa, vaikka se ei näytäkään niin suurelta kuin se todellisuudessa on maailmankartalta katsottuna, itse asiassa se on Euroopan toiseksi suurin saari Yhdistyneen kuningaskunnan jälkeen (Irlanti on kolmanneksi suurin).

Hieman yli 360,000 XNUMX asukkaan se on myös erittäin harvaan asuttu maa, jonka asukkaista suurin osa asuu pääkaupungissa Reykjavíkissa ja suurin osa rannikkokaupungeissa. Islantia kutsutaan usein tulen ja jään maaksi sen erittäin aktiivisen geotermisen maiseman ja usein lumisen talven ja jäisten ylängöjen vuoksi. Se on myös keskiyön auringon maa, jossa kesällä päivät eivät lopu eikä koskaan pimene.

Jokainen vuodenaika tarjoaa jotain erilaista, esimerkiksi Islannissa voi nähdä revontulia talvella, keskiyön aurinkoa kesällä, ja suurin osa ylängöistä ja sisäosista on mahdollista tutustua vain kesäkuukausina, sillä F. -Tiet (F tarkoittaa 'Fjall'ia, islanniksi vuoristoa) ovat talvella kulkukelvottomia tulvien, lumen ja jään vuoksi.

- TURAS tiimi nautti matkasta Islannin ylängöille jokin aika sitten, ja tässä liitteessä jaamme omia kokemuksiamme täällä. Mukana on myös tietoa ja vinkkejä retkeilyyn ja Islannissa ajamiseen, katsaus ilmastoon ja säähän sekä Islannin kulttuuriin ja historiaan. Tutustumme myös Nokian Renkaiden upeisiin talvirenkaisiin, jotka sopivat ajamiseen erittäin syvässä lumessa. Emil Grimsson islantilaisesta Arctic Trucksista jakaa kokemuksiaan työskentelystä ja ajamisesta äärimmäisissä sääolosuhteissa ja selittää joitain asioita, jotka tulee muistaa syvässä lumessa ajettaessa. Kaikki tämä ja paljon muuta, toivomme, että pidät tästä, julkaisun ensimmäisestä painoksesta TURAS "Awesome Destinations" -sarja.