No, me kaikki olemme kärsineet tämän uuden todellisuuden kautta, joka on Covid-19, ja maailma on muuttunut paikka ja näyttää siltä, ​​että se pysyy sellaisena vielä jonkin aikaa.
Ja vaikka retkeilyhygienia on aina ollut tärkeä osa retkeily- ja retkeilytapoja, nyt, enemmän kuin koskaan, tämä on olennainen huomio ulkona elämäntapoja nautittaessa.


Kun alamme nyt suunnitella tulevia seikkailumme ja kun näemme, että leirilomat tulevat todennäköisesti olemaan monille ihmisille ensisijainen lomatyyppi, ainakin jonkin aikaa, päätimme jakaa vinkkejä ja ohjeita henkilökohtaisesta ja leirin hygieniasta nauttien hienosta ulkona.

Käsien puhdistaja

Tämä on vähän ei-mielihyvää ja on olennainen osa mitä tahansa retkeilymatkaa. Vaikka olemme äskettäin nähneet valtavan nousun käsinpesulaitteiden kysynnän ympäri maailmaa, se on vihdoin alkanut tulla laajalti saatavana kaupoissa ympäri maailmaa. Tämä kirkas geeli sisältää pitoisuuden etyylialkoholia, joka tappaa bakteereita (ja viruksia) kosketuksessa, lisää vain tippa kämmenellesi ja hiero kädet yhteen varmistaaksesi, että puhdistut kaikki ihosi raot ja taitokset sekä sormenpäät. ja kynnet, odota noin 20 sekuntia, kunnes geeli haihtuu ja olet hyvä mennä. Käsinpuhdistin on välttämätöntä kaikilla retkeilymatkoilla, varsinkin jos saippuan ja veden käyttö ei ole kätevää tai ehkä mahdotonta. Voit myös desinfioida ruokailuvälineitä käsin puhdistamolla.

Saippua

Jos käytät saippuaa, käytä biohajoavaa saippuaa ympäristön suojelemiseen. Kun peset käsiäsi kotona, saippua menee viemäriin, mutta se käsitellään yleensä kunnan laitoksella sen varmistamiseksi, että saippuan sisältämät fosfaatit ja muut kemikaalit eivät pääse paikallisiin järvien ja purojen ekosysteemeihin. Jos käytät ei-biologisesti hajoavaa saippuaa retkeilyssä, pilaat vettä ja toimintasi voivat edistää ei-toivottua leväkukintaa vesiteillä. Jopa biohajoavaa saippuaa käytettäessä, jätä jättämättä -ohjeet väittävät, että sinun on pidettävä se 200 metrin päässä vedestä.

Deodorantti, hajuvesi ja partavaahto.

Makea tuoksuvat kauneus- ja hygieniatuotteet voivat houkutella hyönteisiä, ja asuinpaikasta riippuen voi houkutella myös karhuja ja muita vieraita, joita et ehkä halua toivottaa tervetulleeksi leirintäalueellesi. Säännöllisen pesun jokien tai purojen kanssa tai vauvapyyhkeillä tulisi riittää pitämään luonnollisesta tuoksustasi epämiellyttävää. Jos joudut jostain syystä käyttämään deodoranttia, yritä ostaa hajustetomia tuotteita.

Mene Hyppää järveen

Viileä uinti kuumana päivänä voi olla erittäin virkistävää, sen avulla voit myös puhdistaa kaiken todellisen lian tai lian kehosta. Ole kuitenkin tietoinen muista ja älä ui missä muut yrittävät kerätä vettä tai kalastaa. Älä myöskään käytä mitään saippuaa tai käytä vain biohajoavaa saippuaa. Jos matkustat 4WD-moottorisi kanssa, saatat olla onnekas, että sinulla on paineistettu tiesuihku tai akkukäyttöinen suihku virkistyäkseen päivän päätteeksi, jos ei, voit puhdistaa itsesi suurella sienellä ja muutamalla litralla vettä ( ja jonkin verran biohajoavaa saippuaa).

Vauvanpyyhkeet voivat olla hyvä tapa virkistäytyä, jos vesimäärääsi on rajoitetusti, mutta jos päätät käyttää vauvapyyhkeitä tai kosteita kylpypyyhkeitä, on ehdottoman välttämätöntä, että jätät ne biniiniin ja hävittää ne kunnolla tai pakata ne takaisin kanssasi, koska ne eivät ole biohajoavia ja voivat olla erittäin haitallisia luonnolle.

Sinun tulisi yrittää vaihtaa vaatteesi joka ilta, varsinkin jos olet hikoillut päivällä. Jos et muutu leiriinsä saapuessasi, yritä vaihtaa puhtaisiin kuiviin vaatteisiin ennen kuin pääset makuupussiin, mikä auttaa pitämään makuupussisi puhtaana (makuupussivuorat ovat myös hyvä tapa pitää laukku puhtaana ja on helpompi pitää puhtaana kuin makuupussit).

Jos olet usean päivän matkalla rajoitetulla määrällä vaatteita, yritä kiertää asujasi pesemällä vaatteita joka toinen päivä (biohajoavalla saippualla) niin, että sinulla on aina puhtaita vaatteita.

Kuinka käyttää kylpyhuonetta.

Ylellisimmänä ratkaisuna on tuoda retkeilykäymälä, nämä wc: t voivat olla kevyitä ja pakata siististi, ne ovat pääasiassa matkailuautojen, autoleiriläisten ja maalla sijaitsevien retkeilijöiden käyttöä. oikein seuraavan kerran saavuttaessasi sopivan laitoksen leirintäalueella. Muita tapoja mennä ovat jätteiden hautaaminen tai pakkaaminen ne mukanasi. Lisätietoja Leave no Trace -sivustolla