Lehden aikaisemmassa numerossa käsittelimme rantautumishistoriaa ja yleisesti ollaan samaa mieltä siitä, että termi overlanding sai alkunsa Australiasta sanasta, joka kuvaa karjan paimentamista pitkiä matkoja, joko uusien laidunalueiden avaamiseksi tai karjan kuljettamiseksi. . Siihen aikaan, kun heillä oli oikeat varusteet, jotka vastaavat matkustavien eläintautien tyyppiä, heidän olonsa mukavaksi ja turvalliseksi ollessaan keskellä ei mitään viikkoja peräkkäin…

Australialaisen Stockmanin perinteiseen pukeutumiseen kuuluivat korkealaatuinen vesipullo ja Akubra-niminen hattu, joka varjosti heidät auringolta, juomakelkka / vanta, puuvillapaidat, hyvälaatuinen taskuveitsi, peltitölkit ruoanlaittoon (mikä oli perinteisesti ollut tunnetaan nimellä Billy), hyvälaatuinen öljynahka, jota käytetään märällä säällä, ja tietysti hyvä hevonen ja satula. Joten aloittaessaan yhden näistä etämatkoista, Stockmenit olivat melko hyvin valmistautuneita ja kantoivat välttämättömiä varusteita ja varusteita, joiden avulla he pystyivät menestyksekkäästi loppuun matkallaan.

Nykyään koko maanalaisesta ja 4WD-kiertueesta on tullut erittäin suosittua, ja ihmiset katsovat nyt matkoja syrjäisiin maailman osiin 4WD-ajoneuvollaan. Tämän seurauksena jälkimarkkina-ala on nähnyt valtavan potentiaalin tuodaan markkinoille uusia tuotteita ja yrittänyt vakuuttaa matkustajia siitä, että heidän tuotteet ja tarvikkeet ovat välttämättömiä aluksella, kun he menevät etäiselle kiertomatkoille.

Ajoneuvon valmistelu ylittävää matkaa varten voi olla pelottava tehtävä

Ajoneuvon valmistelu retkeily- / maastokäyttöön voi olla pelottava tehtävä, etenkin kun yritetään päättää, mitä tuoda ja mitä jättää. Ei ole epäilystäkään siitä, että toisin kuin aina kevyesti matkustaneet Stockmenit, meillä on nyt taipumus tuoda enemmän varusteita kuin mitä todella tarvitsemme. Kyse on tietysti itsenäisestä olemisesta, mutta toisinaan voimme unohtaa joitain tärkeimmistä asioista, jotka meillä tulisi aina olla aluksella pidennetyn matkan aikana. Voisimme omistaa tähän koko lehden, mutta aiomme vain kattaa joitain tärkeitä asioita, jotka pidämme tärkeinä.

1. Vesi - astiat ja suodattimet

Laadukkaiden tuotteiden saaminen, joiden avulla voit kuljettaa vettä, on mielestämme välttämätöntä. Kaikilla ei ole ylellisyyttä asentaa vesisäiliöitä alukseen, joten laskevien kannettavien vesisäiliöiden tulisi aina olla yksi tärkeimmistä painopisteistä priorisoidessasi varusteitasi, etenkin jos käydään syrjäisten alueiden läpi. Viimeinen asia, jonka haluat, on päästä jumiin päähän mistä tahansa, jos aluksella on vähän vettä tai ei lainkaan vettä. Kuten Maailman terveysjärjestö on korostanut, riittämätön vesi ja saastuneen veden kulutus ovat yleensä huonon terveyden ensisijaisia ​​ja tärkeimpiä syitä. On myös tärkeää huomata, että hätätilanteessa elämän ja terveyden ylläpitämiseen tarvittava veden määrä vaihtelee ilmaston, kärsineiden ihmisten yleisen terveydentilan ja heidän fyysisen kunnonsa mukaan. Pohjaviiva on, tuo paljon ja säilytä se hyvälaatuisissa vesisäiliöissä.

Onko sinulla koskaan vedestä loppunut retkeilyä, retkiä, patikointia, kalastusta tai vain nauttimassa ulkona nautinnosta ja joutunut kiusaukseen juoda vettä purosta tai vesilähteestä, jonka satut vain kompastumaan? Turvallisen ja puhtaan veden juominen voi aina tehdä sairastuneeksi niin varovaisten tekemisissä, että tekemällä niin ilkeitä taudinaiheuttajia, kuten kryptosporidioosia.

Jos olet tarpeeksi epäonninen juodaksesi saastunutta vettä, jossa on viruksia, bakteereja tai kryptosporidioosia, koet pian epämiellyttäviä oireita, kuten ripulin tai muita, jotka järkyttävät päiväsi tai viikonloppua nopeasti ulkona. käyttämällä yksinkertaista suodatuspulloa olet melko varma siitä, että saat turvallista ja loistamatonta vettä murehtimatta nastien läpi. Siksi pidämme Kelly-vedenkeitin aina ajoneuvoissamme.

 

Sammuttimet

Toivottavasti sinun ei tarvitse koskaan tarvita palonsammutinta ajoneuvossasi, mutta silloin kyseisiä sähkö-, lämpötila- ja mekaanisia tulipaloja voi tapahtua, ja jos olet tarpeeksi epäonninen, vähintään sinun pitäisi olla ajoneuvosi sammutin. ainakin estä tulipalon leviäminen. Mutta se on myös hyvä käytäntö, jos aluksella on sammuttimia, jos törmäät toiseen ajoneuvoon, joka voi olla vaikeuksissa.

Jotkut ajatukset pitäisi mennä mihin säilytät sammuttimen, ja yksi tärkeimmistä näkökohdista on, että se on ainakin helposti saatavilla. Euroopassa jotkut maat, kuten Belgia, Norja, Ruotsi ja Tanska, suosittelevat, että jokaisessa autossa / 4WD: ssä on ainakin yksi sammutin. On mielenkiintoista huomata, että saatavana on useita tyyppisiä sammuttimia, mutta ei ole yhtä tyyppiä, joka toimisi kaikissa paloluokissa.

Mikä on paras sammutin, joka minulla pitäisi olla aluksella?

On suositeltavaa, että kuivajauhesammuttimet ovat hyviä, koska niitä voidaan käyttää helposti syttyvissä nesteissä (mukaan lukien bensiini ja diesel sekä palavat kiinteät aineet (kuten auton sisätiloissa olevat tekstiilit ja muovit)).

2. Palautusvälineet

Palautustarvikkeidesi tulee heijastaa maastoa, jota suunnittelet puututtavaksi, ja matkustatko useamman kuin yhden ajoneuvon kanssa. Joitakin mieleen tulevia asioita ovat kompressori, nostolaite, palautuspussi, joka sisältää kiinnityshihnan, vinssin jatkehihnan, puunrunkojen suojuksen, rengasdeflaattorit, rengaspainemittarin, turvapelti, Snatch Block, D-kahleet tai köysinauhat , Käsineet ja laskeva lapio.

Palautumisraitit ovat hieno lisä laivaan tulemiseen ja ovat varmasti päästäneet meidät pois monista ahdingoista vuosien varrella. Erityisesti suunniteltu silloin, kun joutut jumittuneeksi, poistolta paikoilta ilman apua näkyvissä. Palautusraidat ovat lopullinen palautuslaite, joka päättää sinut vaikeuksista, kun pito menetetään vaikeimmissakin olosuhteissa; olipa se hiekkaa, mutaa tai jopa lunta.

Palautuspakkaus ja palautuskappaleet ovat välttämättömiä

3. Ensiapuvälineet

Hyvä ensiapupakkaus on myös toinen välttämätön tarvike, joka pitää olla mukana, ja myös pieni käytön koulutus auttaa aina. Ensiapupakkaukset ovat välttämättömiä, jotta voit hoitaa tien päällä tapahtuvia vaivoja ja vammoja. Ensiapupakkaus voi pienestä sairaudesta vakavimpaan loukkaantumiseen vähentää infektioriskiä tai vamman vakavuutta.

Näytekohteet, jotka ensiapupakkauksen tulisi sisältää? (Huomaa, että tämä on vain esimerkki ja lisäkohteita tulisi harkita matkustuspaikasta riippuen.

ajantasainen ensiapukäsikirja.
luettelo hätäpuhelinnumeroista.
erikokoiset steriilit harsotyynyt.
teippi.
tarranauhat (Band-Aids) useassa koossa.
joustava side.
silmukka.
antiseptiset pyyhkeet
Sakset
antiseptiset

Ensiapupakkaukset voivat myös auttaa väliaikaisen ratkaisun tai lääkityksen soveltamisessa onnettomuuteen joutuneelle henkilölle.

Tuo ensiapupakkaus ja harkitse ensiapukurssille osallistumista ennen lähtöä

4. Renkaat

Renkaat ovat olennainen osa mitä tahansa maastossa tai maalla tapahtuvaa tarkistusluetteloa. Se on erittäin tärkeää, kun tiedät, että sinulla on kova ja luotettava rengassarja ajoneuvossa. Renkaiden käyttöä vaaditaan monissa vaikeissa olosuhteissa, jyrkissä nousuissa ja laskeutumisissa, joiden polttamisessa ja veden hidastamisessa, ajettaessa syvän hiekan yli tai terävien kivisten pintojen yli. Ei ole ihme, että tällä hetkellä useilta valmistajilta on saatavana niin laaja valikoima korkealaatuisia rengasvaihtoehtoja.

Laadukkaat renkaat tekevät matkasi turvallisemmaksi

Yleisesti ottaen 4 × 4 rengastyypit voidaan jakaa luokkiin maastotyypin ja käyttötarkoituksen mukaan.
Joten mitä renkaita sinun tulisi käyttää?
Hyvin tämä riippuu siitä, kuinka aiot käyttää ajoneuvosi ja mihin aiot mennä isolla matkalla. Jos aiot pysyä lähinnä vihreänä, ja käyttää ajoneuvoasi työmatkalle, tierenkaat ovat hyvä valinta. Jos huomaat ajavasi hiekkaolosuhteissa tai joudut usein ajamaan mutaisissa tai lumisissa olosuhteissa ajon aikana, kaikki maastopyörät voivat olla paras veto.

Valitse oikeat renkaat maastoon, jonka odotat ylittävän

Jos yrität säännöllisesti matkustaa vaikeilla off-road-reiteillä tai kilpailet kaikissa off road -kilpailuissa tai kilpa-ajoissa, muta-maasto on todennäköisesti paras rengas. Sinun on oltava rehellinen itsellesi ja valita rengas, joka vastaa parhaiten ajoneuvosi käytön todellisuutta. Kaikki yleisesti ovat yhtä mieltä siitä, että mutarenkaat näyttävät viileiltä, ​​mutta tarvitsetko niitä todella? Tai itse asiassa kaikki maastot voivat olla parempi valinta omaan käyttöösi.

5. GPS-järjestelmät

Me kaikki elämme maailmassa, joka on yhä riippuvaisempi Internet-yhteyksistä niille meistä, jotka rakastavat pääsyä syrjäisille alueille, puhelinten Internet-yhteys ja online-karttojen saatavuus paranee, mutta siihen ei pitäisi luottaa. kokonaan, kun käytät puhelinta navigointiin eristetyssä maastossa.

Fox 7 Offroad-GPS-navigointijärjestelmä Navigattor

Siksi omistettu maasto-GPS-järjestelmä on välttämätön työkalu, joka on oltava ajoneuvossa matkalla matkalle. Toisin kuin useimmat matkapuhelimet, GPS-järjestelmät, kuten Navigator-tuotteet, eivät vaadi Internetiä pääsyä off road -karttoihin, koska nämä kartat on jo ladattu GPS-yksiköihin ja niitä ohjaavat satelliittisignaalit ja antavat siten mielenrauhan, kun olet poissa ja noin retket syrjäisillä alueilla.

6. Hätä satelliittiviestit

Hätä satelliittivälittäjät antavat sinulle kriittisen, hengenpelastavan viestintälinjan, kun matkustat matkapuhelimien rajojen yli. Viimeisimmän palkittujen SPOT-laitteiden sukupolven SPOT Gen3 antaa perheen ja ystävien tietää, että olet kunnossa, tai mikäli pahimman pitäisi tapahtua, lähettää pelastushenkilöstölle GPS-sijaintisi - kaikki napin painalluksella.

Niiden hinta on laskenut viime vuosina, kun vuosittaiset tilaukset ovat muuttuneet kohtuullisemmiksi. Jos olet menossa erittäin etämatkalle, sinun pitäisi harkita yhden ottamista alukselle, koska se voi päästä sinut vaikeuksiin ja ehkä jopa pelastaa henkesi. Toinen huomio on satelliittipuhelin, ja kuten satelliittipuhelimestaritkin ovat myös edullisempia, sinulla on myös mahdollisuus vuokrata yksi matkasi ajaksi,

7. Etävirta

Kaksinkertaisen akkujärjestelmän pitäminen aluksella on välttämätöntä kaikissa pidennetyissä / pitkissä matkoissa, etenkin jos matkustat syrjäisillä alueilla ja joudut leiriytymään palveluista tai palveluista pitkään. Kaksoisakkujärjestelmät edellyttävät vain toisen, syvän sykkeen vapaa-ajan akun lisäämistä ajoneuvoosi.

Järjestelmä varmistaa, että akku latautuu moottorin käydessä, tarkkailee sekä akkujen terveyttä että varmistaa, että et tyhjennä käynnistysakkua ja et pysty käynnistämään ajoneuvoasi. Syvän syklin akut voivat tuottaa tasaisen määrän virtaa pitkän ajanjakson ajan. Akunhallintajärjestelmät eristävät ja lataavat apuakun automaattisesti. Mutta on tärkeää huomata, että osa ajoneuvon elektroniikasta, kuten matkustamon valo, radio ja hälytysjärjestelmät, saavat edelleen virtaa käynnistysakusta, joten näiden tuotteiden jatkuva käyttö tyhjentää käynnistysakun.

Kaukovirtalähteen avulla voit perustaa leirin päiviä

Järjestelmä, kuten CTEK älykäs passijärjestelmä voi varmistaa, että apuakku latautuu niin nopeasti kuin mahdollista, kun ajat tai käytät aurinkopaneelia tai huopaa, ja myös varmistaa, että akku latautuu lopulta täysin 100-prosenttiseen kapasiteettiin, mitä tavalliset älykkäät vaihtogeneraattorit eivät pysty.

Järjestelmä, kuten CTEK älykäs passijärjestelmä voi varmistaa, että apuakku latautuu niin nopeasti kuin mahdollista ajaessasi.

8. Jääkaappipakastimet

Ei aina välttämätöntä lyhyille matkoille, koska kylmälaatikot voivat ja riittävät, mutta pidempiin kiertomatkoihin ne eivät vain säästä rahaa, koska pystyt tuomaan pakastettuja ruokia, vaan myös tekevät pidennetyistä matkoistasi paljon mukavamman. Ajatus siitä, että voisit ottaa kylmän juoman jääkaappipakastimesta kuumalla pölyisellä radalla, tekee asioista vain mukavamman.

Ei ole mitään muuta kuin vetäytyminen leirille, tulipalon sammuttaminen ja kylmän oluen ottaminen jääkaappipakastimesta. Kannettavien kaksoisjääkaappipakastimien avulla voit nyt erottaa pakastetut ruoat juomistasi jne. Lisäyksessä kaksoisparistojärjestelmän tai kannettavan akkuvirtakoodin, voit nyt pysyä kirjaimellisesti suosikki leirintäalueellasi ja antaa jääkaapin käydä muutaman minuutin ajan. päivää ja älä murehdi ajoneuvosi akun tyhjentämisestä.

Kannettavat jääkaappipakastimet eivät ole halpoja, mutta jos olet matkalla pidempiin matkoihin, ne ovat todella hieno tuote, joka voi olla ajoneuvon takana. Jos olet markkinoilla yhden kanssa, sinun tulee harkita yksikön kokoa, onko siinä irrotettavia koreja, voimanottoa (ne vaihtelevat markkinoilla olevien tuotteiden välillä), myös jos lähdet tieltä, sinun tulee varmistaa, että yksikössä on kiinnityskohdat estääksesi yksikköä liikkumasta.

9. Kattoteltot

Viime vuosina valitsemamme teltta on ollut kattoteltta, ja niiden suosio on kasvanut vuosien mittaan uusien valmistusyritysten toimesta, minkä seurauksena niistä on tullut edullisempia ja erittäin suosittu valinta suuntautuville ihmisille. pois jatketulla tiematkalla.

On monia syitä, miksi nautimme katolla toimivien telttojen käytöstä. Tärkeimmät niistä ovat, että pystyt asettamaan sen viidessä minuutissa, ne pitävät sinut maasta ja lisämukavuuden vuoksi ne voidaan taittaa koko nukkumistarvikkeesi sisällä eli makuupussi ja tyyny, sopivat täydellisesti matkustamiseen. Suurin haittapuoli on, että ne voivat olla tilaa vieviä ja vievät suurimman osan kattotelineesi tilasta.

10. Markiisit

Markiiseja on käytetty kuumissa ilmastoissa vuosien ajan pääasiassa turistien suojaamiseksi kuumuudelta ja auringonsäteiltä. Itse asiassa on hyvin epätavallista nähdä ajoneuvoja, jotka on varustettu retkeilyyn ja retkeilyyn sellaisissa paikoissa kuin Australia, ilman etutelttoja. Kiinnostus heidän matkustamiseen aluksella on lisääntynyt huomattavasti Euroopassa viime vuosina, kun heistä on tullut erityisen suosittuja ihmisille, jotka ovat ajamassa tietä viikkojen päästä.

4WD-ajoneuvojen markiisisuunnitelmat ovat kaikki muotoja ja kokoja, ja ne on helppo kiinnittää ajoneuvoosi. Tarvitset todella vain kattohyllyn tai kattotelineen kiinnitetyt kiinnikkeet ja kun asennat, sinun tarvitsee vain viettää ne ulos ja olet heti lisännyt leiriytymistilaa, joka on suojattu elementeiltä.Ei enää istu ajoneuvossa odottamassa Sateen lakkaamiseksi.

Jotkut mallit lisäävät myös sivuseinät, jotka antavat sinulle lisämukavuutta tuulisista olosuhteista ja tämä antaa myös lapsille mahdollisuuden leikkiä mukavasti huonojen sääolosuhteiden aikana.

11. Tuolit

Laadukkaan tuolin pitäminen aluksella on välttämätöntä tiellä viikkojen päästä. Mielestämme sinun on vietettävä aikaa valitsemallasi, jotta se sopii mukavuuteesi ja käytännön vaatimuksiin. Älä yritä säästää rahaa ostamalla halpa, sillä mahdollisuudet ovat parin viikon kuluttua tiellä päätyvät todennäköisesti roskakoriin.

12. Pöydät

Hyvälaatuinen, kokoontaitettava taulu, joka on valmistettu lyömään, on suuri ero valmistettaessa aterioita pitkän päivän ajon jälkeen. Olemme käyttäneet Darche TRAKA 1800. Tämä pöytä taittuu siististi puoleen siten, että neljä irrotettavaa jalkaa kiinnitetään helposti pöydän pohjaan. Pöytä on kevyt ja sitä voidaan helposti säilyttää kattotelineessäsi tai 4WD: n tai matkailuvaunun takaosassa.

Yksi tämän herättävän retkeilypöydän todellisista myyntikohdista on seospinta. Ei enää tarvitse huolehtia pöydän pinnan polttamisesta kuumalla kahvipannulla tai pannulla, joka on juuri tullut polttimesta.