Kuten useimmat 4WD-omistajat, olen aina nauttinut seikkailun tunteesta ja todellisesta halusta päästä ulos ja suunnilleen niin usein ja niin kaukana kuin pystyn Landrover Defenderillä. Joskus ainutlaatuisten ja seikkailunhaluisten retkien kokemiseksi sinun on vietävä ajoneuvo hieman kauemmas, mikä vaatii hieman enemmän itseluottamusta ja tietämystä. Valitettavasti et aina saa tätä lukemalla kirjaa tai katsomalla dokumenttia. Olen ollut onni saadessani neuvotella vihreitä kaistoja, sademetsiä, aavikoita, rantoja, vuorijonoja ja jäätiköitä tavallisessa Land Rover Defender 90 -mallissani. tukikohta Islannin tulivuorialueiden ja jäätiköiden yläpuolella sekä autiomaiden, sademetsien ja kaukaisen takamaiden läpi tuon suuren pölyisen kiven, Australian.

Kuten useimmat ihmiset, jotka ostavat 4WD: n ensimmäistä kertaa, meillä kaikilla on suuria suunnitelmia siitä, mitä aiomme tehdä sen kanssa ja mihin haluamme viedä sen. Mielestäni ensimmäinen asia, jonka meidän kaikkien pitäisi tarkastella, on liittyminen 4WD: hen klubi ja ympäröi itsesi ihmisillä, jotka ajan myötä antavat sinulle itseluottamusta oppia lisää ajoneuvostasi ja puolestaan ​​auttavat sinua paremmin valmistautumaan viemään ylpeytesi ja ilosi tuntemattomaan. Henkilökohtaisesti en olisi tehnyt murto-osaa asioista, jotka olen kokenut Land Roverissani, ellei olisi ollut 4WD-klubin jäsen.

Sydney Land Rover Owners Club

Ensimmäinen klubi, johon liittyin, oli Australiassa, kuljetettuani ajoneuvoni Sydneyyn, tein heti joitain tiedusteluja, eikä kulunut kauan ennen kuin ilmoittautuin Sydney Land Rover Owners Clubiin. Tavattuani joitain jäseniä sain paljon asiantuntemusta nelipyörällisestä ajamisesta Australiassa, ennen matkaa valmistelusta ja mahdollisista vaaroista, jotka johtavat syrjäisiin paikkoihin Australian Outbackissa.

Ensimmäisenä pensasliikenteessä saamana neuvona oli aina kuljettaa runsaasti vettä, toinen varapyörä, asentaa radio viestintään ja kuljettaa palautusvälineitä. Muita ajan myötä lisättyjä lisävarusteita olivat kattoteltta, markiisi, jääkaappipakastin ja suihku. Tiesin, että Australia oli iso maa, mutta en tajunnut, että joudut ajamaan lähes 1000 km päässä Sydneystä, ennen kuin saavutit punaisen lian. Ajan myötä sekä minä että Land Rover totesimme melkoisesti, että joudutaan ajamaan pitkiä matkoja ennen kuin saavutimme ensisijaisen etäsijaintikohteemme. Ja kiitos Sydney Land Rover Owners -klubin jäsenille, sain oppia kuormia ja kokea mahtavia paikkoja luottavaisin mielin.

Joten miksi liittyä 4WD-klubiin? No, yksinkertainen vastaus on, miksi ei? Niin monilla eduilla se ei todellakaan ole järkevää. Joitakin esimerkkejä ovat mahdollisuus viettää aikaa samanmielisten ihmisten kanssa ja jakaa intohimosi elämäntyyliin, löytää uusia ystäviä, käydä seikkailussa ja oppia uusia taitoja sekä tietysti hyöty pääsystä rajoitettuihin kappaleisiin.

Se ei ole vain hyödyllistä oppimiskäyrän lyhentämisen kannalta, jos olet uusi tulokas 4WD-maailmassa, mutta myös monet 4WD-klubit tekevät hienoa työtä paikallisyhteisöissään kaikkialla maailmassa, ja tämä unohdetaan usein. Katsotaanpa joitain klubeja pohjoisesta ja eteläiseltä pallonpuoliskolta ja verrataan joitain heidän toimintaansa ja suurta työtä, jota he tekevät paikallisyhteisöissään. Liityttyäni Sydneyn haaratoimistoon useita vuosia sitten, olin heti hyvin vaikuttunut siitä, miten klubi rakennettiin ja monipuolisista aktiviteeteista ympäri vuoden. Sydney-pohjainen NSW Land Rover Owners Club (LROC) perustettiin vuonna 1966 ja perustamisestaan ​​lähtien klubi on mainostanut vastuullista nelipyörää ajamista laillisena virkistys- ja perheharrastuksena. Jotkut kuukausittaisista aktiviteeteista sisältävät viikonloppu- ja pidennetyt matkat, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille nelipyöräkuljettajille. Muita aktiviteetteja ovat kuukausittaiset klubikokoukset, säännölliset vaihtelevat 4WD-matkat, pääsy muuten yleisölle suljetuille alueille ja 4WD: t, pääsy The LROC News -kuukausilehteen, pääsy kirja- ja videokirjastoon, koulutuskurssit, mukaan lukien kuljettajakoulutus, GPS navigointi ja niin edelleen.

Yksi tämän Land Rover -klubin hienoista asioista on, että sinun ei tarvitse olla Land Rover -fanaatikko, jotta voisit olla osa sitä, itse asiassa heillä on elinikäisiä jäseniä, joilla ei edes ole 4WD: tä, joten heillä on hyvin avoin käytäntö.Tällä klubilla on monia jäseniä, joilla on historiallisia ajoneuvoja alkuperäisestä 1948-sarjasta 1 Range Roversiin. Matkat järjestetään erityisesti historiallisille ajoneuvoille sekä tekniset päivät niille, jotka haluavat tehdä oman avaimensa. Klubissa on runsaasti tietoa, joka kattaa kaikki vanhempien ajoneuvojen uudistamisen mallit ja näkökohdat. Moottoreiden uudelleenrakentaminen, gearbhärät, tasauspyörästöt, sähkölaitteiden kiinnitys, palomuurien hitsaus, maaliruiskutukset - on jäseniä, joita pidetään asiantuntijoina. Klubi huolehtii myös ympäristöstään järjestämällä tapahtumia, joissa he siivoavat koskemattomat paikat ja pitävät jälkiä, ensimmäinen vaikutelmani liittymisen jälkeen tämä klubi oli kuinka ympäristötietoinen ja keskittynyt jäsenillä, he todella välittävät.

Bulgarian Land Rover -klubi

Bulgarian Land Rover -klubi perustettiin epävirallisesti vuonna 2005 ja sitä kutsuttiin yksinkertaisesti nimellä '' Land Rover Enthusiasts Bulgaria '', ja vuonna 2018 se rekisteröitiin uudelleen nimellä Land Rover Club Bulgaria. Järjestö aloitti ryhmänä harrastajia, jotka olivat aloittaneet aktiviteetteja turisti-infrastruktuurin säilyttämiseksi joissakin Bulgarian kauneimmista paikoista.

 

Klubi huolehtii myös lukuisista armeijan monumenteista ja useista piknik-alueista, joissa on penkkejä ja pöytiä Stara Planinan länsi- ja keskiosassa. Klubi tukee aktiivisesti myös kuntia luonnonkatastrofien ja hätätilanteiden aikana.
Tämä klubi keskittyy myös yhdistämään ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita matkailukohteiden säilyttämisestä ja jotka haluavat noudattaa Jätä jälkeä -periaatteita. Kaikki sen jäsenet jakavat teknisiä neuvoja ja pyrkivät luomaan yhteyksiä muihin harrastajiin ja klubeihin sekä Bulgariasta että sen ulkopuolelta.

Klubilla oli äskettäin tilaisuus testata uutta Land Rover Defenderia. Puhuessaan Kiril LLievin kanssa 4 × 4 Campingista hän sanoi, että '' kaiken kaikkiaan he olivat vaikuttuneita sen kyvyistä, uudella puolustajalla oli hyvä pelata joidenkin vanhempien kanssa. klubin jäsenten omistamat ajoneuvot.

Land Rover Owners Club Belgium

Puhuessaan Henk ter Morsin kanssa tLand Land Rover Owners Club Belgium, hän korosti, että Belgian Land Rover Owners Club (LROCB) perustettiin vuonna 1992 ja sillä on nyt noin 200 jäsentä. Henk korosti myös, että klubi järjestää vähintään yhden klubitoiminnan kuukaudessa. Esimerkkeinä voidaan mainita ryhmän jäsenet, jotka yrittävät ryhtyä retkeilemään naapurimaiden Ranskassa, Saksassa ja Alankomaissa. Klubi järjestää myös pidempiä matkoja Puolaan ja Romaniaan (8-10 päivää), joissa he asettavat Land Roverinsa koetukselle, kun he kohtaavat paljon haastavampia ratoja. Se on yksi eduista elää Manner-Euroopassa, tutustua naapurimaihin ja päästä tuhansia kilometrejä vihreitä kaistoja.

Yksi tärkeimmistä klubien kohokohdista viime vuosina oli huikean kahdeksansadan ajoneuvon mobilisointi Wavren hiekkakaivokseen. Vuonna 2017 klubi juhli 25-vuotisjuhliaan myös Chateau de Chérimont eli Sclayn wan -alueella Belgiassa, alueella, joka tarjoaa huippuluokan 4WD-raitoja.

Yksi tärkeimmistä tapahtumista seurojen vuoden 2018 kalenterissa oli Oostduinkerke, joka on noin 50 mailin päässä Calaisista, tämä tapahtuma sopi hyvin Land Roverin 70-vuotisjuhlaan ja sisälsi klubin, joka toi yhteen satoja ajoneuvoja rannalla.

Socal Overland, Kalifornia

Massiiviset, leveät avoimet tilat, rakkaus suuriin ajoneuvoihin ja runsaasti halpaa polttoainetta tekee Yhdysvalloista luonnollisen inkubaattorin kasvavalle Overlanding-yhteisölle. Yksi tunnetuimmista klubeista on Socal Overland, ryhmä, joka harrastaa aktiivisesti paitsi harrastustaan ​​myös työskentelee suojellakseen arvokasta luonnonerämaata kynnyksellään Etelä-Kaliforniassa.

Socal Overlandin aloitti kolme ystävää John, Adam ja Matt, jotka olivat nauttineet Overlandingistä vanhempina ja esittäneet lapsilleen avoimet aavikot, valtavat metsät ja mahtavat vuoret alueella. He päättivät 'ottaa johtoaseman' ja auttaa muita tuomaan perheensä ulos matkoille, tavoitteena kouluttaa heitä siitä, kuinka matkustaa turvallisesti likalla välttäen vahingoittamista ympäröiville alueille.

He juoksevat 2 - 4 päivän retkiä, joihin osallistuu tyypillisesti 24-30 laitetta, ja jakavat ne 7-10 lautan ryhmiin, joista jokaisella on kokenut opas polulla. Ryhmät jaetaan turvallisuuden vuoksi, sitten kaikki tapaavat yhdessä leirillä illalla. John arvioi, että 60-70% osallistujista on pariskuntia tai perheitä. "Me isännöimme myös suurempia leiritapahtumia, joissa järjestämme ilmaisia ​​kursseja, kuten ensiapu, toipuminen ja navigointi. Nuo leirimatkat voivat järjestää jopa 150 laitetta, joista yli puolet on perheitä ”, John sanoo.

Yksi klubin painopisteistä on opettaa lapsia "jättämään jälkiä" sekä opastamaan ensiapua ja hätävälineiden käyttöä.

Colorado Land Cruisers, Colorado

Coloradolla on kukoistava Overland-yhteisö, joka pyrkii päällekkäin hieman teknisempien off road -ryhmien kanssa. Tämän alueen klubit ovat yleensä perheitä, ja tyypillisesti jäsenmäärä vaihtelee 40-50-vuotiaiden ikäryhmässä. Alueen klubien koko vaihtelee, vaikka joissakin suuremmissa, kuten Grand Mesa Jeep Clubilla ja Mile Hi Jeep Clubilla, on yli 100 jäsenmaksua maksavaa jäsentä. Nämä klubit järjestävät yleensä yhden tai kaksi isoa tapahtumaa vuodessa. koko viikko vietetään poluilla. Useimmat retket ovat kuitenkin yhden päivän tai yhden yön retkeilyretkiä.

Coloradossa Jeep-ajoneuvot ovat yleisimpiä seurojen keskuudessa ja 4 × 4-teillä, erityisesti Wrangler TJ- ja Wrangler JK -mallit. Toyota on todennäköisesti toiseksi suosituin tuotemerkki, mukana Tacomas, 4Runners jne. On joitain klubeja, jotka ovat brändikohtaisia ​​(esimerkiksi on ajettava Jeepiä), mutta monet seurat ovat avoimia kaikille tuotemerkeille.

Colorado Jeep Girls, Colorado

Huomattava poikkeus - meillä on yksi jäsenklubi nimeltä “Colorado Jeep -tytöt”Joka koostuu vain naisista, anteeksi pojat. Ne ovat suhteellisen uusia (3-vuotiaita), mutta kasvavat nopeasti ja ovat erittäin aktiivisia kuukausittaisten teknisten / huoltotyöpajojen, kuukausittaisten polkupyöräretkien ja osallistumisen kautta taloudenhoitoprojekteihin, kuten roskien puhdistamiseen, eroosion lieventämiseen jne.

Seuraavassa lehden numerossamme kerromme, mitä nämä klubit tekevät suojellakseen ja suojellakseen ympäristöään, ja tarkastelemme myös joitain käynnissä olevia lainsäädännöllisiä pyrkimyksiä työskennellä maanomistajien kanssa.

Joten niille teistä, jotka ovat uusia 4WD-kiertoajelu- ja retkeilymaailmassa, suosittelemme liittymistä alueellanne olevaan 4WD-klubiin, se on vain hieno tapa vähentää oppimiskäyrää ja olemalla osa klubia se antaa sinulle taitoja ja itsevarmuutta päästä sinne ja nauttia upeasta ulkona turvallisesti. Pysy kuulolla jatkoartikkelista numerossa 17 ja onnellinen kiertue.