Maailman vanhin autiomaa - ylittää Namibin autiomaa.

Namibin aavikko Namibiassa on maailman vanhin aavikko. Se kattaa yli 102,248 neliökilometriä (270,000 neliökilometriä) Afrikan mantereen Lounais-reunasta. Tässä artikkelissa Geko Expeditionsin Nicolas Genoud tuo meille 7-päivän seikkailun dyynit ympäri.

Nicolas ja hänen kumppaninsa Sandra ovat matkustaneet maailmaa, koska he olivat 15-vuotiaita. Costa Rikasta Botswaaniin, Venäjältä Madagaskar-maihin, mikään muu maanosa ei pääse etsimään janoa.

2003: ssä Nicolas loi Geko Expeditionsin, joka järjestää ja ohjaa seikkailuretkiä, joiden yhteinen nimittäjä on löytämättömän reitin.


Siitä lähtien Geko on järjestänyt ja ohjannut lukuisia retkikohteita varioonus kohteet, mukaan lukien enemmän kuin 30 Saharassa.
Täällä Nicolas vie meidät yhteen hänen opastetuista Namib-retkistään.

Namib, tämä maaginen nimi on kiehtonut minua lapsuudesta lähtien. Namib ”missä ei ole mitään”. Unelmoin siitä usein. Tämä on maailman vanhin autiomaa, se sisältää korkeimmat dyynit ja rajoittuu Atlantin valtamereen. On vaikea kuvitella vihamielisempää paikkaa maan päällä… Ehkäpä se, että ihmisellä ei ole siellä paikkaa, on niin kiehtova ihmiselle.

Jätimme Namibian pääkaupungista Windhoek 5 päivää sitten. Kulkevat etelään pitkin sen rajaa, koskettaen, mutta ei koskaan päästä sinne. Tänään on suuri päivä, kun aloitamme Namibin autiomaan ylittämisen, etelästä pohjoiseen, Lüderitzista Swakopmundiin. Matkustamme 7-päivän ylittämiseen noin 800 km. Kuuntele kuuluisa ja pitkä kielletty "Sperrgebiet", "kielletty kaivosalue" ennen ylitys Namib-Naukluftin luonnonpuiston nyt suojelualueelle. Pääsy aavikkoon on ahtaassa hallinnassa ja rajoitetusti. Vain harva sertifioitu oppaat tarjoavat reittejä kansallispuiston pohjoisosaan. Geko Expeditions, joka järjestää ja ohjaa tätä retkikuntaa, on saanut yksinoikeuden päästä Sperrgebietin eteläiseen vyöhykkeeseen. Tämä lupa edellyttää, että ministeriö hyväksyy kaivokset ja energian.

Ollut päätyneet viimeisen tarkistuspisteen läpi ja saaneet paperimme tarkastetuksi (ja hengittäneet) Aloitamme deflatoimalla Land Cruisersin renkaat. 0.8-palkkeja, he menevät 0.6iin joskus vaikeimmissa kulkuväylissä.

Jätämme sivilisaation takaa ja seuraamme konvehteella radalla, joka nopeasti antaa tien neitsyen hiekan valtaamattomuuteen. Ryhmä koostuu 8 Land Cruisers yhdistää VHF-radio. Kaksi oppaat ottavat johdon, kun logistinen ajoneuvo seuraa sitä. On tärkeää ajaa ajoväylän radoilla. Ajoneuvojen on ehdottomasti luotava omat / useat raidat. Namibialaiset tekevät pisteen säilyttääkseen aavikonsa. Tämän matkan aikana emme ylitä tai ylitä yhtä ajoneuvoa risteyksen 7-päivän aikana.

Joitakin perustekniikoita ja -periaatteita käytetään aikaisemmin risteyksessä. On tärkeää ymmärtää, kuinka nopeasti lähestyä dyyni nousua tai laskua miten hallita vauhtia, valinta ja muutos kiihtyvyys ja toimia toteutettava, jos lähestyvä onnettomuus. On monia tärkeitä tekniikoita oppia. Lopetamme tämän johdannon autiomaan ajoon ylittämällä joitakin suurempia dyynit, sopeuttamalla siihen, mikä on edessä. Onneksi vaikeustaso ja dyynit ovat edistyksellisiä. On mukavaa kokeilla joitain "ihmisen mittakaavassa" dyynit ennen kuin kohtaamme hirviöitä kolmantena päivänä.

haaksirikkoon joutuneille
Siirtymme rannikosta sisään ja ulos matkan aikana. Matka rannikolla on erittäin houkutteleva, koska meri on kaunista ja siellä on lukuisia haaksirikkoja ja mielenkiintoista kasvistoa ja eläimistöä, mutta on myös yhä olemassa oleva kuolevainen ansa jumittumisesta impassible dyynit ja nouseva vuorovesi. Yhdessä vaiheessa rannikolla on aavemainen hahmo. Kun lähestyt, se muuttuu terävämpiä, se on valtavan rahtilaivan haaksirikko. Frotamerica. se on surrealistinen näkemys.

Tämä brasilialainen irtolastialus, 200m pitkä ja 35'000 tonnia, juoksi karille helmikuussa 2013, kun se aikoi purkaa Intian. Meillä oli kuullut vaikuttavia tarinoita 139-tonnien öljyn poistamisesta 4x4: iin Namibin kautta, mikä auttoi välttämään suurta ekologista katastrofia. Keulan purkautuminen purkamaan tynnyreitä on edelleen näkyvissä. Valitettavasti rahtialuksella on edelleen paljon jätettä, jota ei ole tarkoitus poistaa.

Näennäisesti ikuinen sumu, joka kattaa rannikon ja monet riutat tekevät Namibin rannikosta Afrikan vaarallisimmaksi. Tästä on todisteena lukuisia hylkyjä. Matkallemme lähdimme Frotamericasta, Otavista, Shauneesta tai Eduard Bohlenista. Jälkimmäinen on enemmän kuin 800 m rannalta, hiekkarannan keskellä. Vaikuttava.

HOTTENTOTS BAY
Menemme Hottentot Bayyn noin 1 tuntiin ennen auringonlaskua. Dunesin huipulta meillä on yksi kauneimmista silmälaseista, joita olemme nähneet tähän mennessä. Valtameri on koristeltu metallisilla väreillä, jotka eroavat dyynien oranssista. ja flamingoiden siirtomaa kulkee laguunin alapuolella, Magic.

Joukkue laittoi leirin ensimmäisen suuren dyynien taakse, suojattu tuulelta. Meidän kokki valmistaa herkullisia aterioita aamulla ja illalla. WC teltta ja suihku teltta on pystytetty, asennamme tuulen katkaisijat ja tulipalo sytytetään telineeseen.

Seuraavana päivänä kylmän ja kosteuden välttämiseksi yhtä paljon kuin välttää sumu, siirrymme pois rannikosta ja upotamme syvälle aavikon sydämeen. Dyynejä ovat korkeammat ja ajaminen on teknisempää. Emme ole vielä saavuttaneet massiivisia nousuja ja laskuja, vaan pikemminkin keskikokoisia dyynit ja käytävät.

Ajetaan Saddle Hillin keskelle aamulla. Kaivosleiristä ei ole paljon jäljellä. Tiettyjen kasarmien katto ulottuu hiekasta. Suurin osa leiristä itse asiassa on hiekkaan imeytynyt. Jotkut etsintävälineet pysyvät siellä ja siellä. Ilmasto ja suolaliuos ovat vähentäneet koko terästä ruskean lehtivihanneksen tilaan. Yllättäen puu ja kumi ovat vanhentuneet paljon paremmin. Löydämme myös raskaskoneita, kuten puskutraktorit. Ne kuljetettiin palasina ja kokoontuivat tänne 1940: eihin. Namibin etsintäkaivoksen historia on jännittävä. Se alkoi XIX vuosisadan alussa. Tekniikka oli alkeellinen ja ihmiselämä oli vähäistä.

KIINAN MUURI
Kun ajamme peräkkäin erityisen puhtaita ja kauniita dyynit, saamme takaisin rannikon pohjoiseen. Olemme matkan puolivälissä ... Olemme juuri saavuttaneet Suuren muurin. Pysähdymme valtavan dyynin huipulle, joka syöksyy mereen, 230m alla. Olemme pieni eksynyt tähän suuruuteen. Tunnet todella kuin olet saavuttanut maailman reunan. 43 °. Seuraavana päivänä ajamme rannalle iso pisara meren yli, käyttämällä rinnettä jättiläisluistona. Yritämme aikataulun mukaista saapumista kahden aallon välillä, jotka nuolevat dyynin jalkaa.

Alhaisella vuorovesillä voimme ajaa rannalla, joka ulottuu 2: stä 6 m: iin leveäksi dyynien ja meren välissä. Ajoituksen on oltava täydellinen, tai muussa tapauksessa tämä nauha ei ole peruuntuvaa.

GIANT DUNES
Lopulta joukko kivet estävät tien. Joten menemme takaisin Namibin sydämeen. Lähestymme paljon pelättävää osaa, jättiläisten dyynit. Nopeasti lähestymme sarjaa pelottavia nousuja ja laskuja. 100: n ja 150m: n laskeutumat ovat sitäkin vaikuttavampia, koska ne ovat ekvivalenttien nousujen edessä. Aluksi sanomme "Mahdotonta"! Onneksi etelä-pohjoinen reitti välttää meidät kasvojen jyrkimmistä rinteistä. Menemme alamäkeen.

Se edellyttää hyvää tekniikkaa ja asiantuntevaa harkintaa ja ohjausta sen varmistamiseksi, että me kaikki pääsemme ylittämään tämän vyöhykkeen. Tämä on matkan teknisin osa. Vaellusreitti on tärkeä.

Etu- ajoneuvon kokemus tulee erittäin tärkeäksi. Viestit seurataan. Ajoneuvot ovat kaikki raskaita ja jonkin verran puuttuu tarvittava voima, taistelu alussa. Jotkut pehmeän hiekan alueet paljastavat keskikesällä. Ansa. Päinvastoin kerran tai kahdesti. Kun emme pääse ohittamaan osuutta, voimme kääntää ylös mahdollisimman korkealle, sitten aloitamme jälleen, nousemalla hiukan korkeammalle kohoaviin dyynit aina. Lopulta me kaikki teemme sen läpi.

Kun lähdimme läpi hurmaavan kauneuden purppuran dyynit, pääsemme Sandwich H: henarbtai viimeiselle leirintäalueellemme. Tämä sivusto on maaginen. Namibin kautta kulkevan maanalainen joki kerää täältä luodessaan laguunin, jossa kasvillisuus on pisteviivaa ja jossa useita lintuja on suojattu.


Upea ja juhlava tunnelma vallitsee tämän viimeisen leirin ulkopuolella. Olemme kaikki kiitollisia siitä, että olemme harvinainen ja maaginen kokemus, niin kauas päivittäisestä elämästämme. Lapsen unelma on tullut totta ja minun on sanottava, että todellisuus on ylittänyt kaikki odotukseni.

Aivan kuin merkitsemään matkan loppua, täysi kuu tulee tervehtimään meitä kristallinkirkkaalla taivaalla, joka näkyy vain autiomaassa. Sakot pitävät meidät yhtiömme vasta seuraavana päivänä, jolloin astumme Walvis Bayyn ja palaamme sivilisaatioon.

Geko Expeditons Seuraavat Namibian kiertomatkat järjestetään 23.12.2017: ssä ja 06.01.2018: ssä
Löydät lisää verkkosivujen linkistä alla.

Maailman vanhin autiomaa - ylittää Namibin autiomaa

Venäjä - tavoite Murmansk 4WD Touring Venäjän Kuolan niemimaalla

KYSYMYS Kuusi - KEVÄT 2018 - TURAS CAMPING JA 4WD ADVENTURES MAGAZINE