Numerossa 21 tarkastelimme lähemmin kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolella käyttöön otettavia uusia ilmastotoimia koskevia säädöksiä, jotka antavat meille yleiskatsauksen siitä, mitä on tulossa. Sähkö- ja vetykäyttöisten ajoneuvojen määrän kasvu on väistämätöntä ja itse asiassa erittäin tarpeellinen. kilpailla yrittääksemme kääntää ilmastonmuutoksen vaikutukset, ennen kuin mennään liian pitkälle käännekohdan ohi. Kun monet hallitukset ovat nyt asettaneet kunnianhimoisia tavoitteita, joissa keskitytään lisäämään merkittävästi ilmastoystävällisten ajoneuvojen määrää, markkinoille tulee paljon uusia konsepteja ja sähköajoneuvoja. Yksi näistä yrityksistä ja niiden ajoneuvoista on kiinnittänyt huomiomme pääasiassa koska he suunnittelivat joidenkin ajoneuvojensa rakentamista Euroopassa, siihen kuuluu erittäin innovatiivinen yhdysvaltalainen yritys Canoo.

Joten keitä Canoo ovat?

Yhdysvaltalainen yritys on kehittänyt läpimurtoisia sähköajoneuvoja, jotka keksivät uudelleen autoteollisuuden rohkeilla suunnitteluinnovaatioilla, uraauurtavilla teknologioilla ja ainutlaatuisella liiketoimintamallilla, joka uhmaa perinteistä omistajuutta ja asettaa asiakkaat etusijalle. Kokenut tiiminsä johtavista teknologia- ja autoteollisuudesta erottuu – Canoo on suunnitellut modulaarisen sähköalustan, joka on suunniteltu tarjoamaan mahdollisimman paljon ajoneuvon sisätilaa, joka on räätälöitävissä kaikille omistajille ajoneuvon elinkaaren aikana tukemaan monenlaisia ​​ajoneuvosovelluksia kuluttajille. ja yritykset.
Voi nähdä, että hallitukset, sijoittajat ja kuluttajat omaksuvat eksponentiaalisen nopeuden kestävän liikenteen takana, ja maailma on siirtymässä rohkeasti omaksumaan ESG:n tavoitteet. Iso-Britannia on kieltänyt uusien polttomoottoriajoneuvojen (ICE) myynnin vuodesta 2030 ja hybridien myynnin vuodesta 2035 alkaen; Norjan kielto astuu voimaan vuonna 2025; Ranska vuonna 2040; ja Kalifornian osavaltiossa vuonna 2035.

Nämä muutokset lisäävät odotuksia, luovat kysyntää markkinoilla ja haastavat syvästi nykyisen liiketoiminnan, teknologian ja infrastruktuurikapasiteetin. Yhdysvallat ja EU harkitsevat ja ovat sitoutuneet ennennäkemättömiin julkisiin varoihin kohdentaakseen kestävän infrastruktuurin, teknologian ja liikkuvuuden. Maailmanlaajuisesti ESG:hen liittyviin sijoituksiin on kohdistettu biljoonia. Canoo sanoo, että "Suunnittelemme ihmisille, jotka työskentelevät kovasti, pelaavat lujasti ja tarvitsevat jotain luotettavaa, joka kestää ja antaa sinulle lisäarvoa. Joten katsotaanpa, mitä on tarjolla;

Canoo Lifestyle Vehicle

Flex-Vehicle for Everybody Canoo on suunnitellut Lifestyle Vehicle -ajoneuvon ohjaamon eteenpäin suuntautuvaksi maksimoidakseen sisätilan ja toiminnan sekä vientitehoa ja räätälöintivaihtoehtoja – kaikki pienellä jalanjäljellä. Nyt saatavilla neljässä versiossa: perus-, premium-, seikkailu- ja Lifestyle Vehicle Delivery – Lifestyle Vehicle on äärimmäinen moniajo. Ilman moottoritilan tarvetta Lifestyle Vehicle -ajoneuvossa on Canoon ainutlaatuinen katunäkymä, joka parantaa kuljettajan näkyvyyttä. Canoo väittää, että Adventure-verhoilussa on enemmän maavaraa ja lihaksikkaampi profiili.

Puskurit on parannettu ja metallinen liukulevy lisättiin ajoneuvon kestävyyden lisäämiseksi. Ja Canoon omat etu- ja takavalot toimivat ydinbrändin tunnisteina ilman logoa. Kuten kaikki Canoo-ajoneuvot, Lifestyle Vehicle on tarkoitukseen rakennettu sähköauto, joka perustuu yhtiön omaan ja erittäin monipuoliseen monikäyttöiseen alustaarkkitehtuuriin. Lifestyle Vehicle -ajoneuvossa on suuren katumaasturin sisätila, kompaktin auton ulkopinta ja se on tehty kaupunkikäyttöön, seikkailuihin, perheisiin, laivastoihin, ajokutsuihin ja muuhun. Odotetut tekniset tiedot sisältävät jopa 300 hv ja 332 lb.-ft. moottorin huippuvääntömomentti 250 mailin akun kantamalla. Lifestyle Vehicle on kohdistettu hinnoitteluun alkaen 34,750 49,950 dollarista - XNUMX XNUMX dollaria[i] toimitus-, perus- ja premium-malleille ennen kannustimia tai lisävarusteita. Valikoiman huippuluokan Adventure-varusteiden hinnat julkistetaan lähikuukausina. Canoo suunnitteli Lifestyle Vehicle -ajoneuvon matkustamossa eteenpäin suuntautuvaksi maksimoidakseen sisätilan ja toiminnan sekä vientitehoa ja mukautusvaihtoehtoja – kaikki pienellä jalanjäljellä. Nyt saatavilla neljässä versiossa: perus-, premium-, seikkailu- ja Lifestyle Vehicle Delivery – Lifestyle Vehicle on äärimmäinen moniajo. Ilman moottoritilan tarvetta Lifestyle Vehicle -ajoneuvossa on Canoon ainutlaatuinen katunäkymä, joka parantaa kuljettajan näkyvyyttä. Canoo väittää, että Adventure-verhoilussa on enemmän maavaraa ja lihaksikkaampi profiili.

Van Campers huomioi, tämä on tulevaisuus………

Canoo-lava-auto

Canoon täyssähköinen lava-auto näyttää liiketoiminnalta, valmiina työhön ja viikonloppuun. Ohjaamon eteenpäin suuntautuvan suunnittelun, steer-by-wire -tekniikan ja patentoidun monikäyttöisen alustaarkkitehtuurin ansiosta lava-autossa on jatkettava lava, joka kilpailee Amerikan myydyimpien avolava-autojen kanssa pienemmällä jalanjäljellä – mikä helpottaa ohjaamista ja tekee siitä mukavamman. ajaa.

Noutoauto on suunniteltu toimimaan käyttäjiä varten, ja siinä on lisävarusteita, jotka sopivat paikan päällä tehtäviin töihin, mukaan lukien vientiteho, edistynyt ulkovalaistus, taitettava työpöytä ja tavarasäilytys, taitettavat sivupöydät, sivuaskel ja säilytystila, jatkettava sänky, jossa on tilaa. jakajat ja monen lisävarusteen latausportti. Tekniset tiedot sisältävät kaksi- tai takamoottorikokoonpanot, joiden teho on 500+hv ja 550 lb.-ft. vääntömomentti kahdella moottorilla, ajoneuvon hyötykuorma 1800 lbs. ja akun toimintasäde yli 200 mailia.
"Olemme niin intohimoisia ajoneuvojen rakentamisessa, jotka voivat muuttaa ihmisten elämää", sanoi Tony Aquila, Canoon pääjohtaja. "Lappuautomme on yhtä vahva kuin kovimmatkin kuorma-autot, ja se on suunniteltu eksponentiaalisesti tuottavammaksi. Tämä kuorma-auto toimii sinulle. Teimme tarvikkeita ihmisille, jotka käyttävät kuorma-autoja – töissä, viikonloppuisin, seikkailuissa. Nimeä se, teimme sen, koska se on sinun alustasi ja hän on luuhun asti huono.”Canoon lava-autossa on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotta asiakkaat voivat tehdä enemmän ajoneuvoillaan:

Ulos vedettävä sängyn pidennys:

Noutolava-auton sänky on kuusi jalkaa pitkä ja se voi ulottua täysin suljetuksi kahdeksaan jalkaan, jolloin suuret esineet, kuten 4 x 8 jalan vanerilevyt, mahtuvat helposti sisään. Vetokahvan sängyn jatke auttaa myös kuorma-auton lastaamisessa ja purkamisessa.

Taitettava työpöytä

Tarjotakseen asiakkaille suurimman hyödyn, noutimessa on edessä oleva tavarasäilytystila, johon mahtuu työkaluja tai varusteita, sekä myös taitettava työpöytä sähköpistorasioilla. Työasemapöytä on laajennettavissa, jotta asiakkaat voivat saada maksimaalisen työpinnan liikkeellä ollessaan, sen lisäksi, että siellä on tilaa pukea varusteet ennen tutkimusmatkaa.

Käännettävät sivupöydät:

Ajoneuvon molemmilla puolilla on kääntöpöytä kahdella laajennettavalla syvyydellä. Kuorma-auton sängyn sivupaneeliin rakennetusta alaskäännettävästä sivupöydästä tulee työpöytä, jossa on monitoimiset virtalähteet lähellä.

Integroitu sängyn reunavalaistus:

Kolmas jarruvalo toimii kattovalona, ​​jotta se näkee tavaratilan sisälle yöllä. Ajoneuvo on myös varustettu kehävalaistuksella sängyn seinän kaikilla sivuilla näkyvyyden parantamiseksi.

Kattoteline:

Noutolava-autossa on valinnaiset kattotelineet eri kokoisina tavaran säilytystä varten. Kattotelineeseen pääsee helposti tasosängystä tai sivuportin kautta.

Asuntoauton kuori:

Lava-auto on suunniteltu sopimaan erilaisiin asuntovaunujen kuoriin, jotta se sopisi mahdollisimman moneen käyttötilanteeseen. Noutolava on kolmas ajoneuvo, joka perustuu yhtiön omaan monikäyttöiseen alustaarkkitehtuuriin, mikä mahdollistaa nopeutetun kehitysaikajanan.

Canoon sähköautoalusta yhdistää toiminnallisesti kaikki sähköisen voimansiirron kriittiset komponentit ollakseen mahdollisimman tasainen ja tehokas. Perinteisissä EV-alustoissa on voimayksiköt, iskutornit ja mekaaniset ohjauspylväät, jotka työntyvät ajoneuvoon ja vievät tilaa. Ohjaus- ja muita tilaa säästäviä tekniikoita hyödyntämällä Canoon ohut alusta, jossa ei tarvita moottoritilaa, mahdollistaa sen, että yhtiö voi tarjota tasokokoa, joka on verrattavissa Amerikan myydyimpään avolava-autoon pienemmällä jalanjäljellä. Canoon mukaan tämä tekee ajoneuvosta helpommin ohjattavan ja mukavamman ajaa ja pysäköidä missä tahansa maastossa.