En voi aliarvioida mukavuutta, jonka James Baroud -telttatelttani ja siihen liittyvät paketit, kuten Petromax Atago firepit, KX50 Coolbox ja leirikeittiö jne. Antavat minulle, kun olen normaalisti poissa leirintäalueeltani Landyssä. Ja siellä ei ole paljon paikkoja, joihin luotettava Land Rover 110 ei voi saada minua. Kuitenkin kauan ennen kuin minulla oli onni omistaa 4WD-ajoneuvoni, rakkauteni retkeilyyn syntyi matkoilta samanmielisten ystävien kanssa, nostamalla reppuja selällämme teltoilla ja makuupusseilla ja menemällä kohti maaseutua, tavallisesti kohti vuorille, ja nauttii vaelluksen haasteesta korkeimpaan näköalaan saakka ja nukkua tähtien alla kaukana ympäröivistä valonlähteistä ja elämästä yleensä.

Onneksi monta vuotta myöhemmin (enemmän kuin haluaisin laskea) minulla on edelleen läheinen ryhmä samanmielisiä ystäviä, jotka rakastavat yötä villissä leirissä paikoissa, joihin luotettava 110 ei pääse. Ja niin tapahtui syyskuun lopulla, ja kaksi kaveria lähti järvialueelle upealle maisemalle luoteisosassa Englannissa aikomuksena skaalata Englannin korkein huippu, Scafell Pike (3,210 jalkaa), ja muutaman yön villi telttailumaili keneltä tahansa muulta .

Nämä matkat tarjoavat todella molempien maailmojen parhaat puolet, mahdollisuuden paitsi ajaa upeilla teillä henkeäsalpaavan maiseman yli (tällä kertaa surullisen Hard Knott Pass), mutta myös jättää ajoneuvot taakse yöksi tai kahdeksi maastoksi telttailu syvälle maisemaan pääsee vain jalkaisin.

Nykyisen pandemian aikana ajatus päästä eroon kaikesta on yllättäen kuulostanut houkuttelevalta useammalta ihmiseltä kuin koskaan, ja päästyään lukkiutumisen rajoista monet lähtivät maaseudulle telttojen ja retkeilyvarusteiden kanssa `` villiin leiriin ''. Valitettavasti monet kuitenkin menivät siihen täysin väärin, eivätkä olleet oikeastaan ​​"villiä leirintäalueita", vaan vain laittomasti leiriytymiä millä tahansa tyhjällä kentällä, jonka he löysivät. Ei-yllättävän rumat paperiset otsikot, joihin liittyy vielä rumempia valokuvia näiden ajattelemattomien henkilöiden jättämästä kauheasta sotkusta ja roskista, on tehty tuskalliseen katseluun niille meistä, jotka tietävät paljon paremmin. Heidän käytöksensä alkoi pilata termiä "villi telttailu" paikallisten kehotuksilla tehdä kaikenlainen villi telttailu laittomaksi. Luonnonvaraisen retkeilyalueen lait vaihtelevat jo suuresti alueittain. Esimerkiksi suuressa osassa Englantia villi telttailu on laitonta etsimättä ensin maanomistajan lupaa, kun taas Skotlannissa voit vuoden 2003 maareformilain ansiosta leiriytyä melkein kaikilla vapailla mailla.


Villille leirille vastaavasti missä tahansa oletkin, vaikka siellä on muutamia yksinkertaisia ​​ohjeita, joita kaikkien tulisi noudattaa, suurimmaksi osaksi järkeä:

Älä jätä jälkeä

Leiri korkealla avoimilla kukkuloilla kaukana radoista ja asutuksesta
Yritä lyödä myöhään illalla ja pakata ja mennä aikaisin aamulla
Älä sytytä avotulta, käytä ruoanlaittoon asianmukaista teltta-uunia
Älä käytä virtauksia tai jokia saippualla tai pesuaineella pesemiseen
WC tulee tehdä kaukana kaikista veden lähteistä tai poluista (50 m tai enemmän)
Laukkaa ja suorita kaikki roskat, ruokajätteet jne.
Älä pysy samassa paikassa yli kaksi yötä
Jos maanomistaja pyytää sinua siirtymään eteenpäin, tee se kohteliaasti ilman argumentteja
Ylläpidä rauhaa ja hiljaisuutta, jonka olet itse mennyt etsimään olemalla mahdollisimman hiljainen loman aikana
Ja vain hyvästä syystä, syytä mainita uudelleen ... JÄLKE JÄLKEÄ!
Jos kaikki lähtevät voisivat yksinkertaisesti noudattaa näitä yksinkertaisia ​​ohjeita, monet voivat nauttia tästä upeasta toiminnasta ilman seurauksia, aivan kuten minä ja pari kaveriani syyskuussa.

Niille, jotka ajattelevat tehdä Scafell Pikea, voin suositella vähemmän kuljettua reittiä. Lähdettyämme 4WD: stä tien varrella sijaitsevaan pysäköintialueeseen Bootin ja Cockley Beckin välillä vaihdoimme hevosvoiman luotettavaan jalkatehoon ja suuntasimme syvemmälle ja ylöspäin kansallispuiston syrjäisimmille alueille seuraten polkua mutkittelevan Esk-joen varrella ja lopulta telttaillen viehättävässä ja syrjäisessä paikassa joen rannalla noin 1,600 metrin päässä Sampsons Stonesia vastapäätä.
Hyvän yön leirin jälkeen suuntasimme sitten laaksoa pitkin ja skaalasimme jyrkät sivut Scafell Piken huipulle upeimmalla säällä, jota luulen koskaan tavanneen Järvillä. Sitten otti silmukanreitin takaisin alas laakson toiseen päähän, jossa olimme leiriytyneet ja vaellimme takaisin mutkittelevan joen varrella telttoihimme. Palattuaan hyvissä ajoin tajusimme, että meillä olisi riittävästi päivänvaloa jäljellä, jotta voimme suorittaa 3 tunnin kävelymatkan takaisin ajoneuvollemme. Hieman koomisesti ystäväni Richardin teltta oli jo päättänyt pakata itsensä voimakkaaseen tuuleen, kun skaalaimme Scafellia, paljon Rorylle ja ilokselleni, joten pakkasimme, selvitimme ja seurasimme reitin takaisin ajoneuvoon ja ajoimme lyhyt matka leiriin sinä yönä National Trustin johtamassa pienessä ja ruuhkaisessa Eskdalen leirintäalueessa, joka on kätevästi lähellä erinomaista Brook House Innia, aivan tien varrella, jossa pari paikallista juomaa oli tervetullut.

Kukaan meistä ei selvästikään tee erityisen pelottomia matkoja, eikä varmasti sellaisia, joihin George Mallory viittasi, kun hän lausui kuuluisat sanansa perustellakseen, miksi hän halusi kiivetä Everestiin. Mutta luonnonkauneuden huippuja ja alueita on riittävän lähellä meitä kaikkia, vaikkakin toisinaan jopa parempien 4 × 4: n ulottumattomissa ja pääsy heidän joukkoonsa on hyvää sielulle, varsinkin näinä pandemian aikoina. Noudata siis ohjeita ja mene ulos ja nauti siitä ... "Koska se on siellä!"

Ja muista merkitä meidät Instagramiin
@turasseikkailuja laukaisuillasi matkoiltasi, jotta voimme nähdä mihin pääset.