Tässä kiertueella Puolassa Tomek Maj vie meidät kiertueelle ympäri Puolaa ja suosittelee joitain nähtävyyksiä ja ajettavia reittejä. Tomek jakaa vinkkejä kiertämiseen Puolassa ja jakaa myös kaksi ajoreittiä, jotka tarjoavat paljon nähtävää ja tekemistä.

Sanat ja kuvat: Tomasz Maj - Land4Travel

Puolan historia ulottuu yli tuhannen vuoden ajan keskiaikaisista heimoista, kristinuskoon ja monarkiasta; Puolan kultakauden kautta laajentuminen ja yhdeksi Euroopan suurimmista voimista; sen romahtamiseen ja jakautumiseen, kaksi maailmansotaa, kommunismi ja demokratian palauttaminen.

Puolassa meillä on myös oma Palestiina.

Puolan historian juuret voidaan jäljittää rautakaudelle, kun nykyisen Puolan alueen asettuivat erilaiset heimot, kuten keltit, skytit, germaaniset klaanit, sarmatit, slaavit ja baltit. Kuitenkin juuri länsislaavilaiset lekitit, etnisten puolalaisten lähimmät esi-isät, perustivat pysyviä siirtokuntia Puolan maihin varhaisen keskiajan aikana. Lechiittiset länsimaalaiset, heimo, jonka nimi tarkoittaa "avoimilla kentillä asuvia ihmisiä", hallitsivat aluetta ja antoivat Puolalle - joka sijaitsee Pohjois-Keski-Euroopan tasangolla - nimen.

Fantastinen seikkailu "aikuisille". Kapearaiteinen rautatie, Białowieza.

18-luvulla anarkian kärsimä Puola alkoi joutua voimakkaasti riippuvaiseksi Venäjästä ja katosi sitten Euroopan kartoilta kolmen osion seurauksena. Puolan itsenäistä maata ei ollut olemassa vasta 20-luvulla, vaikka sen jäännösmuotoja esiintyi säännöllisesti, kuten Varsovan herttuakunta, Puolan kuningaskunta ja Poznanin suurherttuakunta. Puolan täydellinen uudestisyntyminen tapahtui vasta ensimmäisen maailmansodan jälkeen, jolloin toinen Puolan tasavalta perustettiin jakautuneiden kansakuntien romahtamisen jälkeen. Se oli olemassa vuoteen 1939, jolloin Kolmas valtakunta ja Neuvostoliitto hyökkäsivät Puolan maille ja miehittivät sen. Vasta 1944 Puolan kansanarmeija ja Neuvostoliiton joukot palauttivat maan vähitellen.

Sodan päätyttyä Puola joutui ns. Rautaesiripun taakse, ja kommunistit ottivat vallan. Vuonna 1952 kansakunta nimettiin uudelleen Puolan kansantasavallaksi. Vuoteen 1989 asti sitä hallitsi puoluejärjestelmä, jossa johtava rooli oli Puolan yhdistyneellä työväenpuolueella. Tämän puolueen lisäksi oli myös satelliittiryhmiä - ZSL ja SD. Se romahti lopulta prosessin seurauksena, jota myöhemmin kutsuttiin Kansakuntien syksyksi. Vuonna 1989 pidetyt parlamenttivaalit käynnistivät demokratisoitumisprosessit ja talousuudistukset, jotka mahdollistivat Puolan kolmannen tasavallan liittymisen Natoon vuonna 1999 ja sitten Euroopan unionin vuonna 2004.

Puolassa jokaisella alueella on jotain mielenkiintoista tarjottavaa. Podlasie - tataarikylät ja Bialowiezan alkumetsä, Masuria - suuria järviä, kilometrejä sorateitä ja saksalaisia ​​bunkkerijäännöksiä, Länsi-Pommeri - alue, jolla Neuvostoliiton armeijalla oli tukikohta, jossa ydinaseita varastoitiin ja sijoitettiin siellä tänään - suurin armeijan alue Euroopassa. Bieszczady on villin ja vähiten asuttu alue Puolassa. Se on alue, jolla on myrskyinen historia, ja tähän päivään asti voi löytää pilalla olevia kyliä ja hävitetyt jäljet ​​ihmisen läsnäolosta, joka luonto imeytyy uudelleen. Bieszczady oli, ja tavallaan edelleen, puola “villi länsi” (vaikka se on idässä). Etelässä on Krakova - joka oli aiemmin Puolan pääkaupunki, jolla on kaksi mielenkiintoista suolakaivosta - Wieliczka ja Bochnia sekä korkeimmat puolalaiset vuoret - Tatran vuorijono.

4 × 4 Ajo Puolassa.

4 × 4-ajo Puolassa on sallittua vain yksityisissä kiinteistöissä tai nimetyillä maastokursseilla. Et voi ajaa metsissä, kansallispuistoissa tai vuoristossa. Maastoautoa on mahdollista käyttää kunnallisilla ja metsäteillä, jotka ovat käytettävissä autoliikenteessä. On myös kiellettyä leiriytyä nimetyn alueen ulkopuolella - leirintäalueella tai metsäleirintäalueella. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että yöpyessäsi "luonnossa" ei yleensä ole tietoa siitä, kenen omistaa kiinteistö. Ja ilman lupaa retkeily altistaa matkustajille joko sakon / metsävartijoiden käskyn tai viljelijän tai maanomistajan tyytymättömyyden.

Oletko koskaan nukkunut 250 metriä maan alla? Nyt on tilaisuutesi! Suolakaivos Bochniassa

Kaiken tämän jälkeen Puolassa ei ole paljon paikkoja, joissa vaaditaan 4 × 4-ajoa, ja tavallisella henkilöautolla pääset melkein kaikkialle. Siitä huolimatta on mahdollista löytää mielenkiintoisia reittejä, soratietä ja unohdettuja kunnallisia teitä. Helpoin tapa tehdä tämä on palkata yritys, joka järjestää 4 × 4 -matkoja ympäri Puolaa tai etsi opas alueelta, jolla haluat käydä. Kappaleita ei yleensä tunneta, mutta voit käyttää niitä https://www.wikiloc.com/ or https://www.traseo.pl/ . On myös Länsi-Pommerin off-road -reittejä, joissa on dokumentoitu useita reittejä ja jotka ovat saatavana gpx-tiedostoina. On tärkeää huomata, että näillä reiteillä on myös rajoituksia - esimerkiksi enintään 4 auton ryhmät voivat matkustaa niiden yli.

Näiden rajoitusten vuoksi 4 × 4-matkailu ei ole kovin suosittua toimintaa Puolassa. Covid-19-aikoina asiat muuttuivat hieman, ja useammat ihmiset leiriytyvät, mutta jos menee telttaan, henkilöautot ovat yleensä riittäviä päästäkseen sinne.

Monet matkailijat käyttävät OsmANDia ja Open Street Map -projektia. Jos haluat matkustaa ympäri Puolaa laillisesti 4 × 4: llä, sinun tulee aseistua puhelimella, jolla on Internet-yhteys, mBDL-sovelluksella (metsätietokanta), google maps -satelliittinäkymällä ja suurella annoksella paikallista tietoa ja kokemusta.

Koillis-Puola

Pidemmälle - 12-14 päivän matkalle suosittelen Puolan koillisosaa - Masuriaa ja Podlasieta. Lyhyelle viikon matkalle Borne Sulinowon, Drawsko Pomorskien tai Międzyrzeckin linnoitetun alueen ympäristössä sijaitsevat alueet ovat ihanteellisia. Ja viikonloppu - paikassa, jossa vartuin - Kashubia.

Ensimmäinen pysähdyspaikka on Gierloz, jossa oppaasi voi näyttää sinut Susi-parven ympärillä, jotta voit palata ajassa taaksepäin muutaman tunnin ajan ja rekonstruoida yhdessä Hitlerin salamurhayrityksen. Opas vie sinut paikkoihin, joissa tavalliset turistit eivät mene. Jos puhut oppaan kanssa, he voivat antaa sinun viettää yön Moj-järven rannalla.

Sitten voit ajaa Venäjän rajaa pitkin ja missä Venäjän maat, Liettua ja Puola kohtaavat. Trojsk - lähellä Wisztyniecia kutsutaan 'puolalaiseksi kylmäksi.

Myöhemmin, valitsemalla maaseututeitä, voit ajaa Ateenan läpi ja nähdä kauniin Camaldolian jälkeisen luostarin Wigry-järvellä. Sen tornista on upea näköala järvelle ja sen ympäristöön. Mielenkiintoinen tosiasia kalastajille on, että Wigry-järvi on yksi Puolan kahdesta järvestä, joissa siika kutee. Lisäksi Wigryn kansallispuistossa voi ajaa viehättävällä kapearaiteisella rautateellä.

Seuraavana päivänä voit vuokrata lautan Biebrza-joelta Biebrza-kansallispuistosta ja järjestää lauttojaarbecue juhla sitä. Lauttaa voi vuokrata mm. Kopytkowosta.

Kiireisen päivän jälkeen lautalla suosittelen menemään viehättävälle reitille Biebrzan kansallispuiston keskellä, josta pääsee näkökulmiin ja jalankulkusiltaan. Nimi on peräisin tieltä, joka yhdisti entiset venäläiset (tsaarin) linnoitukset - puolustavat kaupungit. Se alkaa Osowiecista ja kulkee etelään. Nykyään "tsaarin tien" nimi on vaihtoehtoisesti "Łosiostrada" (hirven valtatie) - saat selville miksi epäilemättä.

Tyttömme pystyvät käsittelemään omat esteensä

Sitten itään Tykocinin (linna ja juutalaiset synagogat) ja Czeremchowa Tryban kautta pääset Kruszynianyn kylään, joka sijaitsee tataarireitillä. Kruszynianylle on ominaista asukkaiden suuri kulttuurinen ja uskonnollinen monimuotoisuus. Vieraillessasi moskeijassa tai mizarissa - tataarin hautausmaalla, voit hetkeksi tuntea olevasi Keski-Aasian suosikkimme.

Jaettu hernekeitto, hapankaali ja sianliha ovat vain joitain perinteisiä aterioita, joita sinun on kokeiltava tiellä.

Kun olet käynyt Kruszyniany'ssa ja maistanut tataarilaista ruokaa, suuntaa etelään. Laillisten metsäteiden kautta pääset Białowieżan maagiseen paikkaan. Se on alue, jolla on oma ainutlaatuinen viehätyksensä. Täällä voit ladata akun käymällä Power-paikassa. Seuraa Żebra Żubra (biisonin kylkiluut) -polkua - ensimmäinen metsäluontopolku Puolassa, perustettu 70-luvulla. Reitti on melko pitkä, noin 4 km pitkä, ja päättyy lähellä Bison Show Reserve -alueita. Suojelualueella olevat eläimet ovat puoliluonnollisissa olosuhteissa, suurilla maatiloilla, jotka ovat luonnollisen kasvillisuuden peitossa.

Bison Show Reserve on reittimme viimeinen paikka, josta jatkat asfalttiä pitkin paikkaan, josta aloitit retkikunnan - Gierłoż. Matkalla näet myös jalankulkusillat Narewin yli ja Biebrzan suisto Narewiin. Jos sinulla on hetki ja sinusta tuntuu, järjestä lyhyt historiatunti. Kuljet Wiznan - "Polish Thermopylae" - läpi, jossa käytiin taistelu 7.-10. Syyskuuta 1939, jossa 700 puolalaista puolustajaa KOP-kapteenin Władysław Raginisin johdolla tapasi kenraali Heinz Guderianin (42,000 XNUMX) saksalaiset joukot.

Borne Sulinowo -reitti

Lyhyempi ehdotuksista - Borne Sulinowo - Drawsko Pomorskie on matka metsiin, joihin on piilotettu Neuvostoliiton joukkojen jäännökset - bunkkerit, ydinsiilot, hylätyt kaupungit ja Euroopan suurin armeijan harjoitusalue. Aloitamme retkikunnan Borny Sulinowossa - kaupungissa, joka on ollut kartalla vasta 90-luvulta lähtien. Jos haluat nähdä mielenkiintoisimmat paikat - suosittelemme käyttämään paikallista opasta, joka tuntee alueen parhaiten ja pystyy saamaan kaikki tarvittavat luvat. Toinen vaihtoehto on käyttää yhtä valmiista 4 × 4-reiteistä, jotka ovat saatavilla Internetissä. Borny Sulinowossa on myös muutama nähtävyys - voit ajaa siellä T-72-säiliöllä, ajaa / uida amfibioajoneuvossa tai ajaa omalla autollasi todelliselle säiliökentälle.

Puna-armeijan päämaja vuoteen 1992 asti. Jättiläinen 4x4-hiekkalaatikko - säiliökentät Borne Sulinowossa

Reitit Borne Sulinowon ympäristössä ovat noin 400 km pitkiä, jotkut niistä ovat vaikeita. Paikallinen opas voi viedä sinut erittäin vaikealle reitille. Jokaisen reitin ajamiseksi on varattava 4-5 päivää.

Hylätty upseerin huvila Borne Sulinowossa.

”Villi” telttailu Puolassa ei ole laillista. Metsässä nukkuminen on mahdollista vain määrätyissä paikoissa. Julkisten metsänhoitajien suostumuksella voit nukkua sovitussa paikassa. Jos metsä on yksityistä, metsänhoitajan suostumusta ei tarvita, mutta metsänomistajan suostumusta tarvitaan. Samoin - ajo metsään - ei myöskään ole mahdollista. Yleissääntö on, että et saa mennä metsiin. Tästä säännöstä on kuitenkin poikkeuksia - esimerkiksi pääsy kylään keskellä metsää tai tielle, joka on merkitty merkillä ”udostępniona do ruchu kołowego”.
Monet Puolan alueet ovat valmistelleet leirintäalueita, ja niitä on paljon. Jokaisella heistä on omat sääntönsä, jotka määrittelevät, mikä on sallittua ja mikä ei. Useimmiten ulkonaliikkumiskielto on paikallaan, ja kokkoja ei sallita, elleivät ne ole määrätyllä alueella. Jälleen tämä sääntö ei koske luonnonvaraisten leirintäalueita - joita yksityishenkilöt hallinnoivat. 4 × 4-kulttuurin suhteen olemme lähempänä Länsi-Eurooppaa kuin Itä-Eurooppa tai Keski-Aasia 🙂

Tietoja Land4Travelista

Olemme joukko ystäviä, joita kiehtoo matka. Matkoillamme haluamme herättää halun nähdä uusia paikkoja ja uteliaisuutta maailmasta. Ajamme pois tavallisilta turistireiteiltä. Intohimomme on seikkailumainen matka ja haluamme jakaa tämän intohimon ihmisten kanssa, jotka matkustavat kanssamme. Emme vie sinua Hurghadan rannoille, mutta kanssamme näet Kaukasuksen vuoret, haaksirikot Aralin merellä tai pingviinit Patagonian rannalla. Land4travel ei ole matkailutoimisto. Se on projekti niille, jotka haluavat olla yhteydessä luontoon, paikalliseen kulttuuriin ja haluavat tuntea Camel Trophy -ilmapiirin matkustellessaan legendaarisilla Land Rover Discovery -maastoautoilla. Tule kanssamme ja koe aasialaisten hotellien viehätys ja miltä maailman loppu näyttää Cape Hornilta.

Perinteinen rakennus Podlasie.

Yritys perustettiin intohimosta matkustamista varten - yli 20 vuoden ajan olin yhteydessä yhtiöön, työskentelin parissa suurimmissa puolalaisissa internetportaaleissa. Jonkin ajan kuluttua tuli yrityksen masennus ja tarve luoda jotain, joka antaisi suurta tyydytystä. Joten kutsuin kaksi upeaa ihmistä työskentelemään kanssani, ja niin se alkoi. Meillä on tällä hetkellä 6 retkikunta varustettua Land Roveria - kattoteltat, jääkaapit, uunit, kuuman veden suihkut ja täydelliset retkeilyvarusteet.

Rakastamme Land Roveria, kun olemme tehneet pienen räätälöinnin, meillä on autoja, joihin voimme luottaa.

Vuokraamme näitä autoja kiinteillä reiteillä ja ajamme itseämme oppaina ja mekaanikoina. Tähän mennessä olemme matkustaneet pääasiassa Georgiaan, Armeniaan, Kirgisian, Uzbekistanin ja Venäjän alueille. Tänä vuonna (2020) jäimme Puolaan COVID: n takia. Matkustimme pääasiassa Masuriaan ja Podlasieen, Kashubiaan ja Żuławyyn. Ensi vuonna laajennamme tarjoustamme kattamaan Borne Sulinowon ja Drawsko Pomorskie -ympäristön sekä Jura Krakowsko - Częstochowska ja Bieszczady. Jos pandemia sallii, suunnittelemme matkoja Algeriaan, Namibiaan, Georgiaan, Armeniaan, Turkkiin ja Baltian maihin - Liettuaan, Latviaan ja Viroon. Muuten - pysymme Puolassa ja järjestämme matkoja ympäri kaunista maata.
Jos haluat todella ajaa 4 × 4: llä ja tuntea olevasi matkalla, joka todella vaatii 4 × 4: n - suosittelen menevän kanssamme esimerkiksi Georgiaan tai Armeniaan, jossa voit maistella todellisia off- tie seikkailu, tavata upeita ihmisiä, juoda vodkaa ja rakastua näihin paikkoihin.