Skotlanti on ollut ykköskohteemme 2019: ssä enkä näe sitä muuttuvan milloin tahansa pian - sanoo Chris Barrington Higher Adventuresta, joka palkata seikkailuvalmiita Land Rover Defenders -laitteita, jotka on varustettu kovakuoristen katto teltoilla. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi Skotlannin karu kauneus on postikortti-kuuluisa: järvet, glenit, kallioiset kalliot, valkoiset hiekkarannat ja sumun peittämät huiput keskeyttävät keskiaikaiset linnat, kivikirkot, viskin tislaamot ja mutkittelevat joet.

Skotlanti miehittää Ison-Britannian pohjoisosassa kolmanneksen, ja se pakkaa kaikki Yhdistyneen kuningaskunnan upeimmat maisemat sen rajoille. Rajojen kukkuloista aina valtaviin avoimiin Caithness-maisemiin (virtausmaa) Skotlannin Argyll & Islesin rannikkomaisemiin ja ylänkömaisemiin. Viisitoista aluetta - joilla kaikilla on erilainen luonne - tarjoavat dramaattisia maisemakontrasteja , villieläimet ja kulttuuri.

Ja 12 National Tourist Routes, eeppisen North Coast 500 sekä kymmenien muiden luonnonkauniiden vaihtoehtojen kanssa, itse ajava kiertue vie sinut maan pelottavimpiin maisemiin. On hyvää syytä, että Skotlanti on ollut maastokäytön kuvake sukupolvien ajan.

Toinen sukupolvien ajan kulkema maisematieton kuvake on Land Rover Defender, joten ehkä ei ole yllättävää, että näillä kahdella kuvakkeella on aina ollut läheinen suhde. Itse asiassa syrjäinen Islay-saari Skotlannin länsirannikon edustalla oli tämän brittiläisin moottorilegendan luomiseen: Spencer Wilks, Rover Car Company -yhtiön toimitusjohtaja, omisti saarella Laggan-kiinteistön. 1947: ssä ajaessaan voimakkaasti muunnettua Rover 12: ia kovalla maastolla, pelinhoitaja Ian Fraser pihti, kuinka sen täytyy olla 'Land Rover'.
Siitä lähtien nimi jumissa ja Islaystä tuli epävirallinen todistuskohta Land Roversin tuotannolle.

Joten vihje on aina ollut siellä nimessä. Land Rover Defender on suunniteltu kuljettamaan maata olosuhteista riippumatta, ja Skotlanti on ihanteellinen leikkipaikka tälle suunnittelijalle. Siksi Higher Adventure valitsi puolustajan ja miksi yli puolet asiakkaista valitsee Skotlannin määränpäähänsä.
Tietenkin, Skotlannissa ajaminen on harvoin vain määränpäähän saamista ja enemmän matkakokemusta.

Mahdollisuus ripustaa oikealle hiekkatielle, soratietä tai nimeämätöntä huippua määrittelee seikkailun, ja harvat ajoneuvot tarjoavat vapauden ja seikkailun hengen kuten Land Rover Defender.

Koska monet Skotlannin tiet ovat kapeita ja ne voivat olla hankalia navigoida, on tärkeää lähestyä niitä varovaisesti ja järkevällä nopeudella - jota puolustaja tekee siitä helpon! Ja nostetulla ajoasennolla ja lisäämällä maavaraa kuljettaja saa selkeän kuvan edessä olevasta tiestä.

Tärkeää on, että se tarjoaa matkustajille suuren näkyvyyden, jotta kaikki voivat nauttia upeista maisemista.

Tietenkin, kun pääset määränpäähän, et tule pettymään. Chrisin ajoneuvot on varustettu kattavasti, mukaan lukien eteläafrikkalaisen yrityksen Eezi Awn huippuluokan kovakattoiset teltat, Big Country -laatikot, National Luna -jääkaapit ja Partner Steel -uunit Yhdysvalloista. Itse asiassa heillä on melko paljon kaikkea - tuo vain vuodevaatteet ja ruoka - mitä tarvitset omaan maa-rover-seikkailuasi.

Muista, että Skotlannin pääsylainsäädäntö on erilainen kuin muualla Isossa-Britanniassa.

Skotlannin asteittaisen käyttöoikeuden ansiosta suurimpaan osaan maata ja sisävettä olet tervetullut nauttimaan kokonaisuudesta aktiviteetteja - villieläinten tarkkailemisesta kävelyyn, retkeilyyn, maastopyöräilyyn, ratsastukseen, varjoliitoon, melontaan ja uintiin - kunhan seuraat joitain perusneuvonta.

Voit käyttää käyttöoikeuksia virkistyskäyttöön (kuten harrastukset, perhe- ja sosiaaliset aktiviteetit sekä aktiivisemmat harrastukset, kuten ratsastus, pyöräily, villi telttailu ja tapahtumiin osallistuminen), koulutustarkoituksiin (jotka edistävät ihmisen ymmärrystä luonnon ja kulttuuriperintö), joitain kaupallisia tarkoituksia (joissa toiminta on samaa kuin yleisön tekemiä) ja maan tai veden ylittämistä.

Ja lopuksi, on syytä tietää, että Glasgow'n ja Stirlingin yliopistojen tutkimus osoittaa, että intohimo ulkoiluun tekee sinusta houkuttelevamman.

"Sekä miesten että naisten ulkoilma-aktiviteetit liittyivät huomattavasti myönteisesti toivottavuuteen", Glasgow'n ja Stirlingin yliopistojen tutkijat kertoivat. Aika soittaa Higher Adventure -puhelulle kenties ?!

Monet ihmiset ovat hämmentyneitä siitä, mitä 'villillä leirinnällä' tarkoitetaan. Itse asiassa luonnonvarainen retkeily maareformilain (Skotlanti) 2003-lain nojalla on sallittua vain retkeilyssä jalka-, pyörä- tai muulla moottorittomalla liikennemuodolla. Skotlannin pääsylainsäädäntöä ei sovelleta moottoriajoneuvoihin, kuten matkailuautoihin ja matkailuautoihin.

Käyttöoikeudet
Skotlanti on oikeutetusti ylpeä käyttöoikeuksistaan; Kun etsit paikkoja 'leiriytyä villinä' matkailuautossa tai matkailuautossa, on tärkeää pitää mielessä seuraavat keskeiset kohdat:
▪▪ Skotlannin kulkuneuvot ja Skotlannin ulkokäyttökoodi eivät koske moottoriajoneuvoja.
▪ ▪ Tieliikennelain 1988 mukaan voit ajaa ajoneuvoa jopa 15 telakoille julkisilta teiltä pysäköintitarkoituksia varten, mutta tämä ei anna oikeutta
pysäköidä ajoneuvo. Useimmat metalliset tiet, suojaamattomat maa-alueet ja rannat ovat yksityistä omaisuutta, ja sinulla ei ole oikeutta pysäköidä, ellei maanomistaja ole suullisella sopimuksella tai opastuksella luvannut.
▪▪ Käytännössä epävirallinen pysäköinti maantiellä tapahtuu monissa Skotlannin maaseudun alueissa, usein vakiintuneissa paikoissa aiheuttamatta aiheetonta huolta.
▪ ▪ Jotkut yhteisöt (esim. Calgaryn lahti Mullilla ja koko Tireen saari) ovat laatineet omat ohjeensa matkailuautoille ja nimettyjen yön yli pidettyjen pysäköintipaikkojen käytölle… Jos olet sellaisessa paikassa, noudata ohjeita!