ISLANTI Unohdetut kappaleet - Geko Expeditionsilla. Tässä artikkelissa yhdistymme Peter, osallistuja, äskettäiseen Geko-retkikuntaan Islannissa.

Yksikään muu maa ei tarjoa tällaista monimuotoisuutta: mustia, punaisia ​​tai harmaita autiomaita, nuoria tulivuoreja, runsasta kalderaa, maagisia järviä, jättimäisiä jäätiköitä, kanjoneita, ilmaharjoja, 30 cm sammaleilla peitettyjä laavakenttiä, revittyjä vuonoja, mustia rantoja ...

NO OFF ROAD DRIVING
Ennen Islannin matkan suunnittelua on tärkeää muistaa yksi perussäännöistä. Islannissa off-road-ajokäytäntö on ehdottomasti kielletty ja rangaistava tiukasti. Heti kun poistut lautasta, näet poliisin, joka jakaa mainoslehtisiä, jotka sisältävät tietoja näistä säännöistä. Ja saarella on monia merkkipisteitä, jotka muistuttavat sinua jatkuvasti. Kukaan ei voi teeskennellä, ettei sitä tiedä.
"Uusiksi tehdyt" maastoajot voivat pysyä näkyvissä yli 20-vuosien ajan, jolloin hauras sammal taistelee selviytyä ja missä maaperä on jopa täynnä vettä. Herkkien ekosysteemien kestävyys ja näiden koskemattomien maisemien kauneus ovat tämän yksinkertaisen säännön kustannuksella: ei maastokulkua. Todellisuudessa offroad-ajaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä Islannin kiertämiseen. On jo olemassa monia kappaleita, jotka mahdollistavat pääsyn maan kaikkein etäisimmille ja mielenkiintoisimmille paikoille.

SUUNTAA KULJETUS
Jokainen matka Islantiin jokaiselle, joka haluaa mennä omalla ajoneuvollaan alkaa, kun poistut lauttasatamasta Seydisfjordurissa. Sama lautta on palvellut Islantia jo vuosia ja sen kapasiteetti ei ole kasvanut vastaamaan kysyntää, ja siksi on erittäin suositeltavaa suunnitella kesämatka Islantiin ennen edellisen vuoden joulua ja sama logiikka pätee, jos päätät tehdä varauksen matka Geko Expeditionsin kanssa.

HIGHLANDS
Kun kiinteä polttoaine ja päivittäistavarat olivat viikon ajan itsenäisiä, 6-ajoneuvoista ja 14-osanottajista koostuva ryhmä ja Geko Expeditionin Nissan-patroli, jota ohjaaja ja retkikuntajohtaja Oliver käyttävät, ryntäävät Seydisfjordurista hyökkäämään itäisen Islanti matkustaa pienen mutkittelevan tien yli. Pilvet siirtyvät syrjään ja paljastavat Mount Snaefellin (eli Snow Mountain), joka on todellinen majakka. Tämä saaren osa on tyypillinen pohjoinen taiga-asetus. Muutamat puut Islannissa ovat yhä laakson alapuolella, jonka jätämme.

Pian ajamme pienelle radalle, joka vie meidät harjanteen yli, jotta löydämme pieniä järviä, jotka ovat piilotettu kukkuloiden takana. Kun lähestymme näitä, näemme, että jotkut villihiivat lentävät pois. Oliver tuntee tämän maagisen maan jokaisen kulman. Hän muistuttaa meitä nopeasti jokien ylittämistä koskevista säännöistä: ota käyttöön pienet vaihteet ja ylläpitää jatkuvaa ja matalaa nopeutta vedessä. Suuret kivet, jotka voivat avata differentiaalikotelon, voivat helposti piiloutua purojen jäisessä sängyssä.
Nopeat näyttävät risteykset, jotka tuottavat suuria vesisuihkuja suihkuttamalla 5m-korkealla, on parhaiten pidettävissä elokuville, se on nyt tehtävä todellisessa elämässä! Tämä on ensimmäinen suuri hermotesti useimmille osallistujille. Se ei ole joka päivä, että huppu katoaa joen veden alla… On erityisen tärkeää seurata Oliverin esittelemää reittiä, kipua kaatua reikään ja saada kiertää. . Ensimmäinen ilta, heinäkuun selkeä taivas ja matkan alkamisen jännitys pitivät meidät hereillä pitkään ylevässä leirintäalueella 700in korkeudessa.

VOLCANOn SYKÄNÄ
Teltamme kylmä ja pakkanen aamulla muistuttavat meitä siitä, että olemme 65 ° pohjoisessa leveysasteessa. Nopean aamiaisen ja tulevaa päivää kuvaavan tiedotuksen jälkeen aiomme vierailla ensimmäisessä laava-kentässä… ja se ei ole viimeinen. Kiinteytetyn laavan luomat maisemat, epärealististen muotojen ja basaltti-lohkojen kerrokset eivät enää hämmästy. Jotkut ryhmästä jopa väittävät nähneensä joitakin trolleja… Näyttää siltä, ​​että purkaukset tapahtuivat vasta eilen. Useimmat Askjan tulivuoren laava virtaa, päivämäärä kuitenkin 1875ista. Sää ei ole niin hyvä tänä aamuna, mutta emme voineet vastustaa tätä myyttisen tulivuoren sivua.


Pääsyreitti oli juuri avattu päivälle ja 45-minuutin kävelymatka kalderan sisällä, vielä lumen peitossa, saavutamme Öskjuvatnin jäätyneen järven reunalle. Tuntuu hullulta olla yhä aktiivisen tulivuoren sydämessä, viimeinen vapina, joka on tuntunut elokuussa 2014, (Bárdin jäätikötulpan purkauksen aikana)arbunga). Kylmän järven kraatterin vieressä on toinen järvi, paljon pienempi, Viti-järvi (Islannin helvetin järvi). Se koostuu lämpimästä vedestä ja on väriltään opaali. Oli vaikea vastustaa kiusausta ottaa kylpy täällä.

VANHA TRACK
Tänä iltana seuraavalla leirillämme Oliver saa puhelun, joka hurraa meitä kaikkia. Vatnajökullin kansallispuiston Rangers on kutsunut meidät yrittämään ylittämään kuuluisan vanhan radan Gaesavatnleidin seuraavana päivänä. Olemme ensimmäinen, jotka yrittävät ylittää tämän vuoden. Tämä legendaarinen raita pidetään yhtenä saaren vaikeimmista. Se on alkuperäinen kappale, joka ylittää maan itään länteen ja luotiin hyvin ennen F910ia. Saaren ylittäminen valtavan Vatnajökull-jäätikön pohjoista jalkaa pitkin on aina ollut vaikeaa ja vaarallista. Kun korkeus on yli 1200m. Se on yleensä yksi viimeisimmistä kappaleista, jotka avataan kesällä.


On vuosia, jolloin se säilyy muuttumattomana, vielä lumen peitossa. Geko Expeditionsin tiimi on hyvin tunnettu Vatnajökull-puiston vartijoille ja erityisesti tällä alueella oleville risteilijöille. He tuntevat Geko-oppaiden asiantuntemuksen ja tietävät, että he voivat luottaa sääntöjen noudattamiseen, kun taas avataan raita ensimmäisen kauden aikana: kunnioittakaa raiteen alkuperäistä asettelua, myös silloin, kun jälkimmäinen on peitetty tai peitetty lumessa . Ja että on kiellettyä kiertää läpi avoimen maan alueen lumikenttien tai lumikenttien ohittamiseksi. Tämä toiminta aiheuttaisi korjaamatonta vahinkoa herkälle maastolle.


Risteilijät luottavat myös siihen, että Gekon ajoneuvot ja niiden asiakkaat ovat yleensä hyvin valmistautuneita ja pystyvät matkustamaan vaikeassa maastossa. Kappaleen alussa oleva merkki osoittaa, että tämä kappale on varattu "superjeeps": lle. Risteilijät ovat yleensä kiireisiä jo käynnissä olevia koulutus- ja hätäoperaatioita yli vuosisadan ajan, jotta Dacia Dusterin tai muiden vastaavien ajoneuvojen turistit pääsevät nousemaan Highlandsiin.

ALLUVIAL PLAIN
Ensimmäinen este itä-lännen risteyksissämme on valtava alluviaalinen taso, jonka pituus on noin 15 km. Erityisen tärkeää on, ettei tule tulvaan tulvaan väärään aikaan. Vatnajökullin jään sulamisen ansiosta erilaiset sääolosuhteet voivat muuttaa tasangon järveksi. Meidän on poistettava renkaat Oliverin ohjeiden mukaisesti. Oliverin ohjeet ovat selkeät, ajoneuvojen on pysyttävä tiukassa konvojissa ja ajettava edellisten ajoneuvojen radoilla. 2m: n siirtäminen kummallekin puolelle voi johtaa ajoneuvon välittömään pysähtymiseen. Oliver kertoo, että moottorin kierrosluku on yli 2500 rpm, jotta pehmeä vyöhyke ei yllättynyt. Lukitsemme keskitaajuuden ja osumme kolmanteen vaihteeseen ... matala alue.

KORKEA EMOTION
Sää ei valitettavasti ole tänään suotuisa. Voimakkaasti tuulen puhaltava tuuli nostaa paljon hiekkaa, joten maastoa on vaikea lukea. Vesi kattaa jo osittain tasangon 20ista 30cm: iin. Johtajan ohjeet ovat jälleen selkeitä, ylläpitävät vauhtia .. Pehmeän hiekan alueet korvataan lopulta kovemmilla alueilla, joilla ajoneuvot alkavat taaksepäin tarttua ja nopeutta. Jotkut hiekkalaatikot saavat meidät pysähtymään kokonaan, ja kun niistä lähtee jälleen uutta osaa, on pois ... se on pitkä 15 km!


Ja yhtäkkiä kaikki kuulemme radiosta: ”Oliver, olen jumissa! ”. Toinen viimeinen ajoneuvo, voimakkaasti kuormitettu HDJ100, on kaatunut pehmeälle alueelle. Varoituksesta huolimatta hän pysyi korkealla vaihteella…. Onneksi viimeinen ajoneuvo pystyi pysäyttämään kovaa hiekkaa. Oliver sitten kerää kaikki muut osallistujat ja johtaa meidät ulos toiselle puolelle nousevan veden vaarasta. Hän kääntyy takaisin pelastamaan valitettavan ajoneuvon. Nissan vetää Toyota pois tästä huonosta skenaariosta. Aika oli myös oikea aika, koska liikennöintiin tarvittavan tunnin aikana vesitaso nousi ympärillemme lisää 20cm.

NÄKYVÄN NÄKYMÄT
Tervetuloa lounastauon jälkeen ryhmä lähtee ja alkaa kiivetä jäätikön jalkaan raskaalla lumella. Rata on lähes näkymätön. Suurten kivien välillä on oltava se, että alimmat ajoneuvot eivät aina vältty. Pian tapaamme ensimmäiset lumilaudat. Joskus käyttämällä meidän vauhtiamme, joskus erittäin hitaalla nopeudella, Oliver antaa meille tieteensa ajamisesta lumella. Suurilla pyörillä varustetut ajoneuvot ovat edullisia. Hilux, jossa on 18-pyörät ja alkuperäisen kokoiset renkaat, ei pysty "uimaan" eikä kykene ylittämään yhtä lumikenttää.

Kun saavutamme korkeuden, sää paranee ja näkymä muuttuu silmiinpistäväksi. Nähdämme pian pohjoiset ylängöt jalkoillamme. Näemme ainakin 50 km kilometrin etäisyydellä. Ymmärrämme, kuinka kova ja anteeksiantamaton tämä maa on. Ei elävää sielua tai elämän merkkiä niin pitkälle kuin silmä voi nähdä. Jatkamme hiekan ja kivien peittämän jäätikön kasvoja pitkin, joskus jää tuntuu hehkuvalta upealta smaragdinvihreältä. Joidenkin seikkailujen ja monien valokuvien pysähtymisen jälkeen päädymme jälleen alas ja palaamme laaksoon, jossa on pehmeä vihreä ruoho. Luonnonhevoset lepäävät joen reunalla ja katsovat meitä, haluavat nähdä nämä suuret terästangot, jotka tunkeutuvat niiden alueelle.

Tänä iltana leirimme herkullisen kuuman kevään vieressä. Tämän poikkeuksellisen päivän jälkeen, jonka jokainen muistaa, osallistujat tuntevat olonsa hyvin rentoiksi ja yksinkertaisesti onnelliseksi päivän jälkeen, kun se on ollut suuri seikkailu. Kylpylän lämpö, ​​joka loppuu jopa kaikkein energisimmistä meistä ja uni, löytää meidät kaikki hyvin nopeasti.


BLACK DESERTS
Jatkamme matkaamme Highlandsiin lähestymällä mustien aavikkojen aluetta. Jos mustalla tai harmaalla kalliolla on enimmäkseen saarella, löytämämme alue on erityinen. Kasvillisuutta ei kasvaa tässä maan kulmassa. Harmaa hiekka ja musta vulkaaninen kivi peittävät kaiken, sikäli kuin silmä näkee. Todella kadonnut raide mutkittelee huipien ja laavakenttien väliin, ennen kuin kiipeät harjan yli, jossa näkee jotain maailman loppua. Ei väriä ollenkaan horisontissa. Tästä harmaasta säästöstä tulee kuitenkin tunne harmoniasta ja hyvin erityisestä kauneudesta. Kun hiekka on märkä, se on musta. Tuuli veistelee ja kuivuu altistuneet alueet, jotka aiheuttavat harmaata ja mustaa fantasiaa. Joskus se tuntuu hallusinaatioilta. Jos hiekka oli keltainen tai oranssi, voisimme melkein olla Saharan Tadrartissa.
Tämän tylsän ja surkean näköpiirin ytimessä esiintyy yhtäkkiä fluoresoivaan vihreään reunustettuja järviä. Ikään kuin aavikonäkymä ei riittänyt, raita vuorottelee vuorien ja rantaviivojen välillä, joskus 4m leveä 2: n vesialueiden välillä. Islanti on valloittanut kovimmat sydämet tänään.


KIINNITYS SYKÄ
Seuraavana päivänä aloitamme nopeat ja helpot kappaleet, ennen kuin sitoutumme jälleen pieneen kadonneeseen kappaleeseen, joka tunnetaan vain Geko Expeditionsille ja paikallisille. Käännymme edelleen Vatnajökullin jäätikölle, joka on yhtä suuri kuin Korsika. Lähestymme tällä kertaa sen länsipuolella. Toisin kuin aikaisemmissa päivissä, vuoret ovat runsaasti peitetty ruoholla, sammalilla ja jäkälillä. Rata lähestyy korkeita vuoria keskustassa. Olemme törmänneet lumivyöhykkeisiin, joista meidän on neuvoteltava lyhyillä nopeuksilla ja vääntömomentilla renkailla 0.8-palkissa. 2-piikkien välissä astumme laaksoon, jossa on kymmeniä höyryfumaroleja. Maa on kuuma. Pystymme ulos ajoneuvoista tutustumaan tähän maagiseen alueeseen jalka. Meille tarjottujen värien sinfonia. Ocher maa tai tummanpunainen, fluro vihreä jäkälä, harmaa hiekka, vihreä-harmaa sammal. Islanti varmasti valloittaa meidät toivottamalla meidät salaiseksi ja kuplivaksi sydämeksi. Oliverin korkea vuoristo-opas on hyödyllistä varmistaa, ettei kukaan meistä pääse vaaralliseen maastoon. Jotkin lumialueet näyttävät vakailta ja kelluvilta, mutta itse asiassa maa on kiehumassa alla. Täällä on erittäin tärkeää ymmärtää, missä kävelet tässä maisemassa.

 

KULJETUKSEN LUOMINEN 4X4
Jatkamme edistymistä ja laskeutumme 300miin. Sitten kulkemme useita laaksoja, joista kukin on kauniimpi kuin seuraava. Joet ovat joskus levinneet useita kilometrejä luoden kosteikkoja, jotka ovat kolonisoineet upeita mökki- (Eriophorum) kenttiä, jotka näyttävät moitteettomilta ja silkkisiltä.


Kivisen esipurun taivutuksessa rummutamme järven edessä korkeiden vuorten väliin. Kuulemme Oliveria VHF: stä: ”Oletko valmis ylittämään järven? ”Ja hän menee yksin ja uppoaa järveen mustan Nissan Patrolinsa kanssa. Hän pyysi meitä odottamaan… mikä ei ole aina hyvä merkki… Ajoneuvo etenee 5M: stä rannasta noin 60cm: n vedellä, jossa on tasainen pohja.


Patrol on pian vain piste etäisyydellä. Mutta voimme selvästi nähdä, että hän on juuri tullut ulos järvestä toisella puolella. Uskomatonta. Oliver sitten selittää, että hän halusi varmistaa, ettei kukaan vuorelta valssattu kivi estänyt kulkua, ennen kuin koko ryhmä pääsi ylittämään. Se, että matkustamme 400m-järven yli järven yli, ei tietenkään unohda osallistua GoPro-joukkoon.

Kun olet löytänyt toisen päivän löytämässä yhä enemmän uskomattomia sivustoja, pääsemme saaren etelärannikolle, jossa teemme hyvin ansaittua pysähdystä yöksi viihtyisässä hotellissa, kun 1-viikko viikolla matkustaa ja elää tien päällä. Jatkamme nyt toista viikkoa eri kappaleita, mutta yhtä voimakkaita, ennen kuin siirrymme Seydisfjorduriin saamaan lautan. Kahden päivän lauttaliikenne on välttämätöntä, jotta voimme omaksua niin paljon kuin mahdollista, tämän unohtumattoman matkan tunteet. Tuntuu siltä, ​​että jätimme eilen… Nämä 2-viikot ovat kulkeneet niin nopeasti meille. Näimme niin paljon kauneutta ja elimme niin paljon intensiivisiä kokemuksia…. Intensiivistä. Tämä sana kertoo parhaiten matkastamme. Seuraavaksi elämä on liian lyhyt.

GEKO EXPEDITIONS
4 × 4 matkat
selfdrive ja opas englanniksi ja ranskaksi
Sähköposti: [sähköposti suojattu]
www.gekoexpeditions.com
Facebook:facebook.com/gekoexpeditions/
YouTube: www.youtube.com/geko4x4com
Instagram: https://www.instagram.com/geko_expeditions/
Osoite: Amaris 1 - CH-1645 Le Bry -
Sveitsi