- TURAS joukkue kiertää Phillip Bondin kanssa APB Trading Ltd, hiljattain nauttinut muutaman päivän camping ja greenlaning Euroopan länsirannalla Mayo ja Achill Island Irlannin suurin offshore Island. Achill-saari on yksi viimeisimmistä todellisista luonnonrajoista, jotka sijaitsevat Euroopan länsirannalla. Achillin suuntaan nautimme vihreästä lohkosta ja leirintäalueesta Mayon erämaassa Ballycroyn kansallispuistossa, ennen kuin pääsimme Achilliin.

Achill-saaren Atlantin rannikko

Kun lähestyimme kansallispuistosta Ballycroy, esiteltiin pian upeat näkymät saaren vuoristomaisemalle etäisyydellä. Achillin maantiede tekee saaresta Irlannin kaikkein vuoristoisimman saaren, jossa on joitakin sen huipuista, kuten Slievemore (2,214ft / 671m), Croaghaun (2,192ft / 668m) ja Land Roverin saavutettavissa oleva Minaun Heightsin huippukokous 466m: stä. Croaghaunin koillispuolella on lähes kohtisuorat kalliot, jotka väittävät olevan Euroopan korkeimpia meren kallioita, joiden kokonaismäärä on huikea 2,000ft (606m).

Saaria ympäröi koskematon saastamaton vesi, jossa on viisi sinilippurannaa. Merikalastajilla on runsaasti paikkoja, joista he voivat valita, eikä he tule pettymään matkallaan, koska saarten vedet pitävät useita merenkulun tietueita etenkin 1932issa, kun punaista hainpainoa 365lb tarttui sauva ja rivi Dr O '. Donnell Browne, innokas kalastaja.

Phillip lukee Achillissa tapahtuvan haiden kalastuksen historiaa

Tämän mallin pään voi silti nähdä ja näyttää Achill Head -hotellin baarissa, Keelissä. Muita Achillin saaliita sisältäviä ennätyskaloja ovat 5.5kg Tub Gunard, joka on pyydetty lähellä Bullsmouthia 1973issa, ja Blue Shark kiinni Achill Headista 1959issa, jonka paino on yli 93.4kg

Leirin perustaminen kansallispuistoon Ballycroy

Saarella nautimme kaukaisesta rannikkokäynnistä kuuluisalla Atlantic Drive -alueella. Saarella on upea rantaviiva, joka ulottuu yli 80-mailin (usein kalliopäätä), jotka ovat vain muutaman metrin päässä luonnonvaraisesta Atlantin valtamerestä. Atlantin ajo kattaa noin 12 kilometriä upeista maisemista alkaen Achill Soundista. Rantatie kulkee hyvin lähellä kallion reunaa ja tarjoaa upeat näkymät Clew-lahdelle 365-saarilla etäisyydellä, voit myös nähdä Croagh Patrickin (764m) kaakkoon, Mweelrea, Sheefry Hills ja Maamturks Connemarassa ja asutut Clare-saaret kaakkoon.

Leiriytyi Atlantin rannalle

Tämän kapean ja kiertävän tien varrella on useita lepotuoleja ja parkkipaikkoja, jotka sopivat piknikille tai pysäyttämään ja ottamaan muutaman valokuvan ja tutustumaan tähän luonnonvaraiseen rannikkoon. Yksi näistä loma-asunnoista on espanjalaisen Armada-muistomerkin kohdalla, jossa on rakennettu muistomerkki San Nicolas Prodanelin alukselle, joka ryöstettiin rannalla Toornlassissa, Currane-niemimaalla, 1588issa.

Mielenkiintoinen huomautus Currane on, että Britannian poliisivoimien perustaja Sir Robert Peel asui täällä.

Kun lähestyt Atlantin asemaa saaren länsipuolella, kulkee vasemmalla puolella Kildavnet-torni, 16th century Irlannin tornitalo, jota aiemmin käytti legendaarinen merirosvo-kuningatar Granuaile. Tämä tie päättyy risteykseen, jossa otimme kääntyä kohti Achill Soundia, joka on kaunis kohtauskohde.

Achill-saaren Atlantin rannikko

Kiehtova paikka vierailla saarella on autio kylä, Slievemoren kylän kummittavat rauniot koostuvat lähes 100-kivimökistä, jotka sijaitsevat kilometrin pituisella tiellä Slievemore-vuoren eteläisillä rinteillä. Vaikka jotkut näistä asunnoista olivat miehitetyt kesän "booley" koteihin elävässä muistissa, alue itsessään on runsaasti arkeologisia esineitä, mukaan lukien megaliteettiset haudat, jotka ovat peräisin neoliittisesta jaksosta joitakin 5,000-vuosia sitten.

Granuailen linna piraatti kuningatar

Ajoimme myös radan Minaun Heightsin saaren korkeimmalle kohdalle. Erittäin valoisa sijainti. Tämä jyrkkä tie päättyy kukkulan katselupisteeseen, josta on henkeäsalpaavat näkymät saarelle.

Otetaan taukoa Achillin kalliorannoista

 

Tämä paikka on yksi Euroopan länsirannoilla sijaitsevista viimeisistä luonnonvaraisista rajoista

Lisätietoja saat osoitteesta
https://achilltourism.com/