Mies on käyttänyt puuta tulipalojen yli yli 1.5 miljoonan vuoden ajan, ja kun käymme leirintäalueella, se on edelleen tärkein polttoaine, joka pitää meidät lämpimänä niissä kylmissä iltaisin ja antaa meille mahdollisuuden kokata suosikkilautailumme. Ajan myötä mies huomasi, että jotkut metsät polttivat paremmin kuin muut, ja tässä artikkelissa tarkastellaan lähemmin parhaita metsiä, joita voit käyttää leirillä.
Vuosien varrella valitut polttopuun hakkaavat parhaat puut riippuivat useista tekijöistä. Näitä olivat maaperän tyyppi ja puut kasvoivat, happamuus ja kosteus, maan topografia ja vallitseva mikroilmasto (tuulen suunta, aurinko ja varjo). Ajan myötä mies pian huomasi, että tietyntyyppiset puuta poltettiin luonnollisesti paremmin kuin toiset.

Tämä päättely laski puun tiheyteen, ja lehtipuita oli tavallisesti paras vaihtoehto polttamiseen, mutta myös jotkut pehmeämmät metsät voisivat olla puun valinta, koska ne alkoivat usein nopeammin ja myös suhteellisen hyvällä polttavalla pitkäikäisyydellä. Muut tekijät, jotka tulivat ajan myötä, olivat "maustepuun kuivumisen tärkeys ennen tulipaloon käyttämistä, me kaikki tiedämme, että tuoreella puulla ei ole lähes samaa vaikutusta kuin myös maustettu puu.

Miksi on niin tärkeää kausi puulle?

Oikein kuivunut puu polttaa melkein aina lämpimämpää kuin puuta, jossa on vielä kosteutta, pääasiassa siksi, että paljon lämpöenergiaa käytetään jäljelle jääneen veden haihduttamiseen.
Ensinnäkin maustamaton puu on savuinen ja tahriintuu. Asiantuntijat kertovat myös, että puu on leikattava keväällä ja sitten pinottu suojatulle alueelle jopa 12-kuukausia varten. täysin kuivunut.

Sinun pitäisi olla vain avotulen sallimissa paikoissa …………

On tärkeää huomata, että yleensä puu polttaa tehokkaimmin, kun kosteuspitoisuus on vähintään 20. Kostea puu palaa viileämmässä lämpötilassa, mikä johtaa epätäydelliseen palamiseen ja antaa enemmän savua, joka ei ole terve tai miellyttävä, kun istut tulipalossa.

Käytä mahdollisuuksien mukaan aina tulipalossa kuivaa puuta

Mistä tiedät, jos puu on hyvin maustettu?

Ensimmäinen merkki siitä, että puu on hyvin maustettu, on se, että se tuntuu kevyemmältä ja että siinä on näkyvissä säteittäisiä halkeamia lokien kussakin päässä. Kuiva puu ”myös renkaisee” iskua, kun taas märkä puu tekee äänekkäistä ääntä, kun lokit iskevät toisiinsa. Kuulet myös säröilevän äänen maustamattomasta puusta, kun se palaa.

Joten mitkä ovat parhaan metsän polttamiseen leirillä?

On yleisesti tunnustettu, että lehtipuut ovat tulipalossa parasta puuta.

- Tammi on erinomainen leiripuupuu, joka antaa hyvin lämpöä hyvin maustettuna. Tammen kestää jopa kaksi vuotta. Tammi myös palaa hitaasti ja ei kipinä, se on täydellinen puu, joka pitää sinut lämpimänä niissä kylmissä öissä.

Vaahtera

- Oakin kaltainen vaahtera on tiheä puu, joka tuottaa vähän savua ja antaa myös suuren lämmön ja palaa pitkään. On olemassa erilaisia ​​vaahterapuuta, esimerkkejä ovat sokeri, manitoba, hopea, jossa punainen vaahtera on yksi parhaimmista, joita voit käyttää leirillä.

Mänty

- Apple erottuu hyvästä puusta käytettäväksi, kun leirin ruoanlaitto, se palaa hitaasti ja antaa hyvän lämmön, ei myöskään palaa paljon.
- Cherry kun maustettu hyvin on myös hitaasti polttaa puuta, joka tuottaa hyvää lämpöä.

Maple Tree

Puutarhoja, joissa lämpenee lämpöä, ovat:

- Tuhka on luultavasti paras vihreä puu leirin käyttämiseen pääasiassa sen alhaisen kosteuspitoisuuden vuoksi. Se antaa myös hyvän lämmön.
- Koivu polttaa nopeammin kuin kovemmat metsät, mutta siitä huolimatta se antaa myös hyvän lämmön, sillä on miellyttävä tuoksu polttettaessa. Koivu antaa hyvin vähän kipinöitä, jotka ovat aina bonus, ja sillä on myös mielenkiintoinen sininen liekki. Kuten muutkin lajit, on myös useita koivutyyppejä, joissa mustaa koivua kuvataan usein parhaaksi koivun tyypiksi, jota käytetään leirillä.
- Cedar kuten Ash on hyvä puu ruoanlaittoon, se antaa hyvän lämmön ja sillä on pieni liekki.
- Pyökki tuottaa suuria määriä lämpöä ja antaa vähän kipinöitä. Se on myös helppo jakaa ja palaa kirkkaalla liekillä.
- Eukalyptus on nopea polttava puu, jolla on erottuva haju, se on maustettava hyvin, koska se koostuu öljyistä ja sulusta.

Sinun ei voi pelätä avointa nuottia ……… ..

havupuita

Havupuiden puut eivät ole hyviä polttamiseen, ne eivät ole tiheitä eivätkä tuota paljon lämpöä. Havupuut luovat myös kipinöitä, ja ne voivat olla hyvin savuisia, ja niitä tulisi todella välttää tulentekoa varten. Yksi pahimmista havupuista on hemlock, eikä sinun pitäisi ehdottomasti laittaa sitä leirille.
Lehtipuut

Jotkut lehtipuut eivät myöskään tee suurta polttopuuta. Aspen-, basswood- ja willow-puilla on erittäin pehmeä puu ja ne ovat yleensä huonolaatuisia lämmön tuottamiseen ja tuottamiseen. Tämä puu on kuitenkin hieman parempi kuin useimmat havupuut, koska se ei kipi niin paljon.

Männystä voidaan käyttää tulipalon aloittamiseen, mutta sitä ei saa käyttää tärkeimpänä polttoaineena, koska se ei anna suurta lämpöä ja se myös palaa nopeasti.

Yhteenvetona, valitse taulu-puusi viisaasti ja varmista myös, että puu on hyvin maustettu, ei ole mitään pahempaa kuin istua savuisen tulen ympärillä, joka ei anna paljon lämpöä. Happy Camping!