Miten gearbhärät toimivat? gearboksia selitetty.  Moottorin ulkopuolelta, minkä tahansa ajoneuvon monimutkaisin osa on gearbhärkä. Jotta vältät sen, että voit löytää itsesi jumissa keskelle suurta ulkona, kilometrejä kaikkialla ja kamppailla päästäkseen vaihteeseen, on tärkeää, että huolehdit tämän ajoneuvon tärkeästä osasta. On myös syytä tuntea joitain yhteisiä varhaisia ​​indikaattoreita, joiden vuoksi saattaa olla vaikeuksia panna, joten voit tunnistaa ongelmat ennen kuin ne saavat sinut ulos ja kääntävät tämän upean matkan ikimuistoisiksi kaikilta vääriltä syiltä.

Gearbhihna tai voimansiirto, kuten tiedetään, sijaitsee kampiakselin ja käyttöakselin välissä, ja sen tehtävänä on valjastaa moottorista syntyvä teho, joka kääntää kampiakselin (pyörivä akseli, joka ottaa moottorilta virtaa) ja muuntaa sen käyttövoima ajoneuvon alle kulkevalle käyttöakselille, joka lopulta valtuuttaa pyörät. Tämä selitys on helppo kirjoittaa, mutta todellisuudessa on paljon vaikeampaa tuoda esiin.

Mutta kiitos kahden ranskalaisen, Louis-Rene Panhardin ja Emile Levassorin, jotka kehittivät ensimmäisen vakioratkaisun, jotka ovat ottaneet käyttöön mekanismin, jonka he olivat nähneet käytetyissä sorvin, kekseliäisyydet antoivat useita mukautuksia ja tuotti ensimmäisen kolmen nopeuslähetyksen, osoittautui tie takaisin 1894. Vaihtovirtojen vaihdon vaikeuden takia tunnetut "törmäyskotelot" ovat perusrakenne, joka muodostaa yhä useimpien nykyaikaisten käsikäyttöisten lähetysten lähtökohdan, mutta nykyaikaisempi Synchromesh gearbEarl Thompsonin General Motorsin keksimä härkä noin 38 vuotta myöhemmin 1922: ssa, jota käytetään edelleen yleisesti.

Gearbselittää

Ranskalaiset, Louis-Rene Panhard ja Emile Levassor kehittivät ensimmäisen vakioratkaisun

Tämä suosituin malli koostuu kolmesta akselista: syöttöakselista; laakerointiakseli ja pääakseli, jotka kulkevat laakereissa gearbhärän kotelo.
Moottori ohjaa syöttöakselia, joka puolestaan ​​ajaa kuiluakseliin.

Tämä laakerointiakseli pyöri vaihteita pääakselilla, ja ne pyörivät vapaasti, kunnes ne lukitaan akselin suuntaisesti pyörivällä synkronointilaitteella. Se on synkronointilaite, jota kuljettaja tosiasiallisesti käyttää, valitsintavanan avulla, jolla on haarukka, joka siirtää synkromia kytkimen kytkemiseen. Sinkkisormus, viivästyslaite synkromissa, on viimeinen hienostuneisuus moderniin gearbjoka estää vaihteen kytkemisen, kunnes akselin nopeudet synkronoituvat.

 

Vältä huonoja tottumuksia, jotka vaikuttavat ge: iinarbox

Kuten kuvitellessasi niin monimutkaisella ja monella monimutkaisella liikkuvalla osalla, on tärkeää, että huolehdit siitä huolella, ja on olemassa joitakin yksinkertaisia ​​"huonoja tapoja", joita voit välttää tekemästä ajettaessa lopettamaan tarpeettoman kulumisen:

  • Älä jätä kättäsi hammaspyörään ajon aikana
  • Älä koskaan käytä kytkintä pidäksesi itsesi rinteessä
  • Älkää käyttäkö raskaita kaasuja yhtäkkiä korkeassa vaihteessa, mutta moottorit ovat alhaisissa kierroksissa.
  • Älä jätä jalkaa kytkinpolkimelle ajaessasi
  • Älkää jättäkö autoa vaihteessa, kun satut paperikauppaan liikenteessä, aseta se neutraaliin ja vie jalkasi pois kytkimestä.

Sen lisäksi, että suoritat kaiken edellä esitetyn, pitämällä yllä siirtoverkon nesteet ja tarkistamalla suositellut huoltovälit, laajennat suuresti vaihteiston käyttöikää ja vältät varhaisen vian.

Hampaiden vaurioituminen gearbox

Kiinnostavia asioita

Mutta valitettavasti, kuten kaikki mekaaniset asiat, lähetykset lopulta kuluvat loppuun ja lopulta eivät toimi niin kuin ne on suunniteltu tekemään. Ajoneuvo alkaa tavallisesti ilmaantua joitain yleisiä varoitusmerkkejä, joita sinun on varottava, että tiedät, että lähetyksesi kohdistuu ongelmia tai on vaarassa epäonnistua. Yleisimpiä näistä ovat :;

Noise: Ajoneuvon "äänen" tunteminen ja muutosten havaitseminen ovat paras tapa havaita ennakkovaroitus siitä, että asiat alkavat mennä vikaan ja saada se tarkistettavaksi ennemmin kuin myöhemmin. Äänen alue, joka voi antaa merkinnän eri asioista, vaihtelee ja voi ilmetä useilla eri tavoilla:

Whining ja Howling - ei takana olevista lapsista peräisin olevaa kohinaa, mutta äkillisesti ilmestyvä ääni, joka tulee äkilliseksi ja lyhyt ajan voi ilmaista hammaspyörän tai laakerin vaurioita. Todennäköisin lähde on voitelun puute.

Rumbling and Growling - moottorin ollessa käynnissä on tavanomaisesti merkkinä virheellisestä rullaelementin laakerista.

Kiipeily tai Hissing - Jos vaihteiston vuoto tekee huijausta tai kohinaa, kun auto liikkuu, varsinkin kiihdyttämällä tai hidastamalla, tarkista, että irrotettava pultti tai kuluneet kumiset eristeet ovat yleisin syy. Se voi johtua myös taivutetuista haarukoista, siirrä vanteista / lukituksista tai liiallisesta liikkeestä synkronisointiholkissa. Kaikissa näissä tapauksissa melua aiheuttavat siirtymähaarat, jotka koskettavat hihojen uria ja huuhteluääni siirtyy ylös vaihdevipuun.

Banging ja Clunking - Jos tuntuu hammaspyörästä ja kuulet ajoneuvon alle, se yleensä ilmaisee rikkoutuneen tai löystyneen moottorin kiinnityksen. Normaalisti ääni on äänekkäämpi, kun vapautat kytkimen.

Hionta ja ongelmansiirto - Tämä "räikeä" ääni tuntuu yleensä niin paljon kuin kuuli. Tämä on tavallisesti suorana seurauksena epäonnistumisesta synkronointiprosessissa, joka johtuu lähetysongelmasta tai erillisestä kytkinlaitteesta.

Epäonnistuminen - Jos tulo on viivästynyt tai kiihtyvyys on viivästynyt kiihdyttimen painamisen jälkeen, on aika tarkistaa se.

 

Lähetyksen kiristys - epänormaalit nykimisen liikkeet vaihdetta vaihdettaessa.

Ylikuumeneminen - Jos lämpötilamittari näyttää korkean lämpötilan, mutta jäähdytin on hyvä, tämä voi johtua nestejäähdyttimien tukkeutumisesta, nestetasojen pudotuksesta tai huonosta öljypumpusta.

Nestevuodot - useimmat gearbÖljyn vaurioihin liittyy nestevuotoja, joten pidä silmällä niitä. Jos luulet, että sinulla on vuoto, yritä laittaa pahvilaatua ajoneuvon alle, kun pysäköit sen yöllä ja etsi sitten todisteita vuotamisesta aamulla ja olinpaikasta.

Polttava haju - Älä koskaan halua liittyä ajoneuvoon, vaan se johtuu yleensä vaihteistonesteen ylikuumenemisesta. Älä paniikkia, vain tarkista se mahdollisimman pian.

Ennen kaikkea voit varmistaa, että pidät kytkimen ja vaihteiston nesteet ylös ja tyhjennät säännöllisesti ja vaihdat ne oikeaan luokkaan, kuten ajoneuvosi huoltovälit suosittelevat, tekemään enemmän kuin mitään, jotta vaihdat toimivat tasaisesti ja että voit nauttia vaivatonta autoilua.

Euro4x4parts toimittaa laajan valikoiman ge-osiaarboxes

Jos sinulla on ongelmia ongelman kanssaarbhärän / voimansiirron ansiosta ajoneuvo arvioidaan tai arvioidaan itse, jos sinulla on mekaaninen asiantuntemus, sinun ei tarvitse aina maksaa omaisuutta valmistajalle saadaksesi ajoneuvosi takaisin tielle. Kautta hinnoitellut yritykset haluavat euro4x4parts voit ostaa laadukkaita osia ja sarjoja, joiden avulla voit lajitella ilman, että maksaat käsivarren ja jalan. Näin saatat päätyä säästämään satoja euroja. Euro4x4parts on yhden luukun paikka, jossa voit ostaa kaikki 4WD-mekaaniset osat, olipa se gearbhihnan kiinnityspakit, remonttipaketit, suodattimet, laakerit tai akselit luettelo on loputon.

Tunnistamalla ongelma ge: n kanssaarbhärän voit säästää paljon rahaa ostamalla oikeat osat

- Euro4X4parts verkkoluettelossa on enemmän kuin 90,000-osanumerot niiden osien ja lisälaitteiden tietokannasta, jotka kattavat 99% kaikista 4x4: stä tiellä, joten se on ainutlaatuinen toimittaja kaikkialla Euroopassa.

Euro4x4-osat neuvovat sinua valitsemaan oikean osan työstä

Verkkoluettelossa voit helposti valita tarvitsemasi tarkan osan, välttäen tarpeettomia tuottoja. Euro4x4parts tarjoavat myös osia vanhemmille ajoneuvoille, kuten BJ40: lle, jossa ne varastoivat 400-osia pelkästään tämän ikonisen auton osalta. Tai jos ajaessasi Nissan Patrolia, he kantavat noin 570-osia tämän suositun neljän parhaan joukkoon. Joten se on Toyota Land Cruiser 80, 100 tai Mitsubishi Pajero euro4x4parts on saanut sinut peittämään.

Euro4x4parts HQ Ranskassa

70,000 OSAT,
VARAOSAT JA TARVIKKEET
EUROOPAN 99WD-AJONEUVOJEN 4-%: N OSALTA

Euro4x4parts tarjota osia 99%: lle 4WD-ajoneuvoista tiellä

Raised on the Road - nuori ranskalainen perhe kiertue maailmassa

Euro4x4Parts 4 × 4 Tarvikkeet

Retkeilypyörälaukku Euro4x4Parts - Laukku asennettu varaosaan