Land Roverisi huolto

Teimme äskettäin 3,000 20 kilometrin edestakaisen matkan XNUMX-vuotisella Land Rover Defenderillä, ja olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että ennen lähtöä suoritetun hyvän palvelun ansiosta Landy hyräili kuin lintu, eikä mitään raportoitavaa.

Pari viikkoa sitten ajoimme alas Abenteuer and Allrad näyttely Saksassa, matkalla pysyimme enimmäkseen moottoritiellä ja Ranskan moottoriteillä. Tekemässä pitkiä matkoja, kuten tämä 20-vuotiaana TURAS Land Rover Defender tuo aina mukanaan hieman ahdistusta, varsinkin nyt, kun ajoneuvo on alkanut vuosien päästä. Meidän piti varmistaa, että ajoneuvo on hyvin huollettu ennen lähtöä, jotta mahdolliset viat, jotka voisivat johtaa rikkoontumiseen matkalla, ei jätetty kääntämättä, kun sitä ajettiin kunnolla. 4WD-ajoneuvon huolto ei ole kuin tavallisen 2WD-ajoneuvon huoltaminen, koska on enemmän komponentteja, jotka vaativat hieman enemmän TLC:tä. Kannattaa todellakin tutustua ajoneuvosi käsikirjaan, jossa on hyviä neuvoja kuinka usein ja mitä sinun tulee pitää silmällä ajoneuvoa huollettaessa.

Defender 90:ssä on Td5-moottori, ja olemme aina pitäneet sen hyvin huollettuina vuosien ajan. Defender huolletaan normaalisti kuuden kuukauden välein tai 6000-70000 km:n välein. Ennen tätä Saksan matkaa teimme ajoneuvolle hieman enemmän kuin normaalisti valmistellessamme sitä matkaa varten, koska emme halunneet ottaa riskejä. Vakiohuoltoomme sisältyi öljyn, ilman ja polttoaineen suodattimien vaihto Bearmachin huoltosarjalla sekä pari muuta viikkoa varmuuden vuoksi. Meillä oli pieni dieseljäämä ajotiellä pari päivää ennen lähtöä ja jonkin tutkimuksen jälkeen liitimme tämän polttoaineen paineensäätimeen. Td5-moottorissa tämä voi olla yleinen vika, mutta se on myös helppo korjata, saimme Martinin Land Rover -gurumme ja onneksi hänellä oli ylimääräinen Bearmach-polttoaineen säätimen vaihto käsillä ja se asennettiin tunnin sisällä.

Muita ennen matkaa tehtyjä töitä/säätöjä olivat kaikkien öljyjen vaihto, mukaan lukien 2 erotinta, gearbhärkä ja siirtolaukku. On sanomattakin selvää, että sinun on varmistettava, että vaihdat aina öljyt omistajan käsikirjan mukaan, erityisesti 4WD-ajoneuvoissa. Maastoajoneuvot voivat aiheuttaa paljon enemmän rasitusta ajoneuvollesi ollessaan alhaisella alueella, mikä aiheuttaa enemmän kulumista ja repeytymistä ajoneuvon toiminnalle, joten varmistamalla, että ajoneuvosi on hyvin öljytty, on avainasemassa ylpeyden ja ilon keston pidentämisessä.

Moottorissa vaihdettiin myös hihnapyörä ja kiristin, koska se näytti hieman huonommalta kulumiselta. Vaihdoimme myös laipion aluslevyn uuteen. Tarkasteltaessa ajoneuvoa Martin ehdotti, että vaihdamme myös A-rungon pallonivelen. Tämä oli tärkeä korjaus, koska siellä oleva korjaus oli hyvin kuvattu. Land Rover Defenderin takarunko A-runko yhdistää akselin keskipisteen alustaan ​​sivuttaisliikkeen ja vääntöliikkeen estämiseksi.

Ja lopuksi, teimme hieman äänieristystä ajoneuvoon, se voi olla hieman kuuloista Landyssa avoimella tiellä. Td5-moottorin ääni yhdistettynä voimansiirtoon, pakokaasuihin ja tieääneen, puhumattakaan usein alavaunusta tulevasta lämmöstä, voi olla hieman meluisaa, mutta tähän voidaan myös puuttua, itse asiassa sitä voidaan vähentää millä tahansa lisäyksellä 20 %:iin lisäämällä äänieristystä. Koska meillä oli 3000 90 kilometrin edestakainen matka edessämme, laitoimme Bearmach Sound-Proof Heat Mats -matot ennen tielle lähtöä, ja tämä yksinkertainen työ teki vaikuttavan eron. Nämä matot luovat äärimmäisen akustisen ja lämpösuojan ajoneuvollesi. Kaikkien näiden töiden suorittamisen jälkeen olimme varmoja, että XNUMX-luku oli hyvä jatkaa ja että hän oli.