Tänään olemme tuttuja ajoneuvojen snorkkeleista ja niiden käytöstä, joka antaa 4WD-ajoneuvoille mahdollisuuden kahlata syvän veden läpi, suojata ajoneuvon moottoria pölyltä ja lisätä moottorin suorituskykyä. Mutta kuka keksi ajoneuvon snorkkeli, kuinka kauan se on ollut olemassa, ja mikä oli ajoneuvon snorkkelin alkuperä?

Ensimmäisiä ajoneuvon snorkkeleja käytettiin sukellusveneissä. Sukellusvene-snorkkelin keksintö johtuu usein Saksasta toisen maailmansodan aikana. Varhainen sukellusvene-snorkkeli kehitettiin kuitenkin Skotlannissa jo vuonna 1916 (kirjoittanut James Richardson, Scottsin laivanrakennus- ja tekniikkayhtiön apulaispäällikkö).

Säiliö kahlaa snorkkelin kanssa

Mikään laivasto ei koskaan käyttänyt tätä snorklausta. Vuonna 1926 italialainen kapteeni Pericle Ferretti Italian merivoimien teknisestä joukosta keksi onnistuneen mallin snorklajärjestelmälle, joka ei myöskään koskaan päässyt mihinkään merivoimien ajoneuvoihin. Vuonna 1940, kun Saksa voitti Alankomaat, Saksa vangitsi 0-25 ja 0-26 sukellusveneet, jotka molemmat varustettiin laitteella, jonka nimi on snuiver (sniffer). Yksinkertainen snorklausjärjestelmä, joka mahdollisti dieselmoottorin käytön periskoopin syvyydessä ja mahdollisti myös akkujen samanaikaisen lataamisen.

Alun perin saksalainen Kriegsmarine näki snorkkeleita pelkästään välineenä raikasta ilmaa veneisiin, mutta kasvavilla sukellusvenehäviöillä päätettiin asentaa snorkkeli U-veneisiin. Tätä testattiin vuonna 1943 U-58: lla ja vuonna 1944 noin puolet U-veneestä. Ranskassa sijaitseviin veneisiin oli asennettu snorkkeli.

Samaan aikaan snorkkelit alkoivat asentaa myös muun tyyppisiin sotilasajoneuvoihin, kuten säiliöihin, joukkotukialuksiin, kuorma-autoihin ja jeeppeihin. Brittiläiset Churchillin tankit käyttivät snorkkeleita liittoutuneiden hyökkäysten aikana Saksan miehitetyssä Ranskassa vuonna 1942. Säiliöissä oli yleensä vesitiiviit miehistöosastot, joten ajoneuvo pystyi uppoamaan säiliön enimmäissyvyyteen snorkkelin korkeuden perusteella. Toisen maailmansodan amfibioajoneuvojen tapauksessa kaikki moottorin aukot ja sähköt suljettiin ja ajoneuvon syvyys määritettiin sen matkustajien pään korkeuden mukaan veden yläpuolelle, koska miehistön alueet eivät olleet vesitiiviitä.

Kuva: Nicolas Genoud -Geko-retkikunnat

Nykyään useat sotilasajoneuvot käyttävät snorkkeleita tai on suunniteltu snorkkeleihin, jotka voidaan asentaa ilmanottoaukon yläpuolelle, jotta ajoneuvot voivat kävellä syvän veden läpi snorklauksen korkeuden rajoittamana (ja ajoneuvoissa, joissa on tiivistämättömät miehistötilat, matkustajien päät).
Jos snorkkeliin vedetään vettä, niin se vedetään myös moottoriin aiheuttaen sen leviämisen.

Moderni ajoneuvo kahlaa syvässä vedessä snorkkelin avulla: Nicolas Genoud -Geko Expeditions

Ajoneuvojen snorkkelien suunnittelu on jatkanut kehitystä ajan myötä, ja maalla harrastavina me kaikki olemme hyvin tuttuja maantieajoneuvoihin kiinnitettyjen ajoneuvojen snorkkeleiden näkökulmasta. Sen lisäksi, että ajoneuvot voivat kahlata, modernit snorklausjärjestelmät tarjoavat myös muita etuja, kuten pitävät pölyn ja hiekan poissa moottorin suodattimesta ja parantavat siten moottorin kestävyyttä sekä lisäävät moottorin ilmavirtaa ja ilmanottoa ja parantavat siten moottorin suorituskykyä. .

Lisätietoja alla olevista korkealaatuisista moderneista ajoneuvojen snorkkeleista, jotka on saatavana Bravo Snorkelilta: