Se on ilmeinen väite, että 4WD-ajoneuvot on huollettava. Useimmat meistä huollettavat ajoneuvomme, mutta kaikki huolto ei ole yhtä laadukasta. Kysyimme asiantuntijoilta klo APB Trading Ltd. saadaksesi muutamia nopeita ja yksinkertaisia ​​vinkkejä, joiden avulla voit pitää 4WD:si hyvässä kunnossa ja ajaa mukana.

Kun saat itsellesi uuden ylpeyden ja ilon, sinun tulee ensin lukea käsikirja yksityiskohtaisesti. Tämä antaa sinulle paljon hyödyllistä ja tärkeää tietoa ajoneuvostasi, mukaan lukien oikea huoltovälien ajoitus/aikataulu.


Ajoneuvollesi oikean huoltoaikataulun tunteminen ja asettaminen on tärkeää, ja on myös tärkeää laatia aikataulu, joka sopii omiin tarpeisiisi ja siihen, mihin käyttötarkoitukseen omaa ajoneuvoa asetat. Useimmat 4WD-valmistajat suosittelevat 10-15,000 XNUMX km:n huoltoaikataulua, mutta useimmat suosittelevat myös, että teet sen tiheämmin, jos olet raskaassa ajoneuvossasi tai hinaat paljon jne. Huollon saaminen on myös hyvä idea, jos ovat viettäneet aikaa pölyisessä ympäristössä. On sanomattakin selvää, että sinun tulee myös säännöllisesti tarkistaa moottoriöljy, jarruneste, kytkinneste, vaihteistoöljy, jäähdyttimen ylivuoto ja ohjaustehostinjärjestelmä.

Rengaspaine

Oikea ilmanpaine renkaissa on erittäin tärkeää ja vaikuttaa renkaan pitkäikäisyyteen sekä pitoon. Jos paineet ovat ympäristöllesi väärät, rengas kuluu nopeammin tai epätasaisesti eikä sinulla ole optimaalista pitoa.
Maastossa ajettaessa kovat aallotetut ja kiviset tiet ovat erittäin vaikea ympäristö 4WD:lle, ja jos et vähennä ilmanpainetta sellaisilla pinnoilla ajettaessa, renkaiden ja ajoneuvon kuluminen voimistuu. Kaiken kaikkiaan oikean rengaspaineen valitseminen maastoasi varten parantaa huomattavasti polttoainetaloutta, vähentää kulumista ja vaurioita renkaissasi ja ajoneuvossasi ja tekee myös ajomukavuudesta.

Älä ylikuormita ajoneuvoasi

Mitä enemmän painoa ajoneuvosi on kantava, sitä kovemmin sen on toimittava. On selvää, että meidän on ladattava nelivetoihimme paljon vaihteita, mutta sinun pitäisi todella pyrkiä olemaan ylikuormittamatta ajoneuvoa. Enemmän painoa tarkoittaa enemmän kulumista, enemmän polttoaineen kulutusta ja lopulta ajoneuvon lyhyempää käyttöikää. Katso käsikirjasta, mikä on ajoneuvon hyötykuorma, äläkä ylitä sitä. Jos hinaat polkua, varmista, ettei se ole ylipainoinen ja että se on turvallisesti pakattu ja tasapainotettu.

Asiat, jotka ovat huonoja 4WD:llesi

Se voi olla hauskaa ajaa liukkaalla, märällä ja syvällä mudassa. Se voi olla haastavaa ja myös erittäin nautinnollista. Mutta sinun pitäisi tietää, että 4WD:n ajaminen mudan läpi on yksi pahimmista asioista, jonka voit tehdä sen eteen. Muta voi joutua kaikkiin ajoneuvosi osiin, ja se on hankaavaa, syövyttävää ja siitä on erittäin vaikea päästä kokonaan eroon.

Muta voi tukkia jäähdyttimet ja voi tukkia kaiken laakereista vaihtovirtageneraattoreihin. Mikään mekaaninen (tai sähköinen) ei reagoi mutaan haitallisesti, joten pidä tämä mielessä. Samoin sinun ei pitäisi koskaan ajaa suolaisen veden läpi, ellei sinulla ole muita vaihtoehtoja, sillä vaikka kuinka paljon yrität puhdistaa ajoneuvoasi jälkeenpäin, olet silti lyhentänyt sen käyttöikää.


APB:n korjaamot on täysin varustettu uusimmilla Autologic-diagnostiikkalaitteilla, jotta ne voivat suorittaa 4×4-huollon ja kunnossapidon koko Land Rover -valikoimassa vaikuttamatta valmistajasi takuuseen. Suorituskyvyn viritys ja tehonpäivitykset ovat saatavilla useimpiin Land Rover -ajoneuvoihin. APB ei huolta ja korjaa vain Land Roveria, Range Roveria, Freelanderia ja Discoveryä, vaan myös useimpia 4×4-maastoautojen merkkejä, kuten Toyota, Mitsubishi, Daihatsu ja Nissan. , Pajero ja Isuzu.

APB:n kokeneet 4×4-mekaanikot hoitavat pienet tai suuret korjaukset, MOT-valmistelun ja sopia MOT-testauksen ajanvarauksella. Maalipinta voi korjata mitä tahansa pienistä naarmuista vakaviin vaurioihin. Myös alustan vaihto ja korjaukset saatavilla.