Niille teistä, jotka lukevat tätä Euroopassa, on todennäköistä, että sää on nyt muuttunut selvästi talviseksi ja sen myötä lämpötilat ovat laskeneet nopeasti ja koet pakkaset säännöllisesti ja jatkuu useita kuukausia eteenpäin.

Joillekin, jotka eivät ole niin innokkaita lähtemään villileirille näinä kylminä kuukausina, on ehkä aika korjata ja huoltaa sarja valmiina, kun kevät tulee taas ja sen mukana lämpimiä päiviä, jotta voit palata sinne enemmän mukavat ilmastot. Kuitenkin monille kestävimmille, tai ehkä vain hieman hulluille, talvisää antaa meille erilaista dynamiikkaa, jonka kanssa on tultava erämaahan, ja se voi antaa meille kauniita kokemuksia, kun luontoäiti on hänen synkimmillään ja koettelevimmillaan.


Yksi asia on varma, pakkaslämpötilat ovat todellinen testi ajoneuvosi akulle, ja tämä johtuu useista syistä. Ensinnäkin kylmällä säällä vaadimme akulta paljon enemmän. Tulemme käyttämään enemmän lisävarusteita, kuten lämmittimiä ja tuulettimia, huurteenpoistolaitteita, ja pimeimpinä lyhyinä päivinä käytämme valojamme paljon enemmän tähän aikaan vuodesta sekä joudumme käyttämään enemmän tuulilasinpyyhkimiä ja -pesureita huonoissa sääolosuhteissa. Tämän lisäksi kylmällä moottorissa oleva öljy sakeutuu ja tarjoaa enemmän vastustuskykyä sitä liikkuvia voimia vastaan ​​– tämä kaikki lisää akkusi rasitusta. Lisäksi suurin osa ajoneuvojen akuista säilyttää latauksensa käyttämällä nestemäistä elektrolyyttiliuosta – ja tähän ratkaisuun vaikuttaa lämpötila. Vaikka akun jäätyminen vaatii erittäin alhaisia ​​lämpötiloja, kylmät olosuhteet voivat heikentää elektrolyyttiliuoksen kykyä siirtää täyden tehon, ja tästä syystä sinulla on todennäköisemmin ongelmia auton käynnistämisessä, kun lämpötilat alkavat laskea.

Tietysti voit yrittää suojata akkuasi kylmältä säältä useilla tavoilla. Yksinkertaisin on käyttää autotallia tai autokatosta, jos sinulla on sellainen suojaamaan sitä äärimmäisiltä kylmiltä. Akun virran säästämiseksi varmista, että sammutat kaikki tehokuormitukset ennen kuin sammutat moottorin matkan päätyttyä, kuten valot, pyyhkimen sulat, radio ja lämmitin. Ja päinvastoin, kun tulet käynnistämään ajoneuvoasi, varmista, että kaikki asiat on kytketty pois päältä ennen kuin kytket sytytysvirran, ja ajon jälkeen muista sammuttaa lämmittimet ja lämmitetyt istuimet jne, kun niitä ei todellakaan tarvita. Ja tietysti, muista aina olla jättämättä pelättyä sisävaloa päälle yöksi… olemme kaikki tehneet sen!!

Vaikka oletkin ottanut tämän kaiken huomioon, tulee kuitenkin aikoja, jolloin ajoneuvosi akku ei toimita tarvittavaa tehoa ajoneuvosi käynnistämiseen. Nyt tämä on tarpeeksi hankalaa, kun olet ajotielläsi tai parkkipaikalla kauppojen luona, mutta jos olet keskellä tyhjää leirimatkalla ja tulet lähtemään vain huomataksesi, että ajoneuvo ei käynnisty, se voi mahdollisesti vakavampia seurauksia.

Tässä on akunhuoltogurun älykäs tekniikka CTEK Ruotsissa tulee oma, joka tunnetaan myös nimellä CSFREE. Minulla on ollut tämä loistava sarja autossani nyt hieman yli vuoden ja kannan sitä mukanani minne tahansa menenkin. Olen käyttänyt sitä useita kertoja käynnistääkseni ajoneuvoni sen jälkeen, kun akun ikääntyminen oli tyhjentynyt. Tämä tehtävä vie CSFREEltä hieman alle 15 minuuttia. Ja useilla matkoilla kesällä käytin sitä virran kytkemiseen eri sähkötarvikkeisiin, kuten iPhoneen ja iPadiin, ja lataamaan digikamerani akkuja.

Tämän tukevan, kannettavan temppulaatikon mitat ovat vain 25 cm x 10 cm x 8 cm ja paino vain 1.4 kg tarkoittaa, että voit nousta verkkoon niin kauan kuin haluat turvallisesti tietäen, että tämä sarja ei ainoastaan ​​tee oleskelustasi mukavampaa, vaan myös varmista, että et jää jumiin mihin tahansa kaukaiseen leiripaikkaan.


Suosittelen myös lämpimästi, että hankit aurinkopaneelin lataussarjan, joka kuuluu CSFREE-tuoteryhmään. Sen lisäksi, että se on kauniisti valmistettu, helposti säilytettävä omassa kantolaukussaan, sen tehokkuus, jolla se voi ladata CSFREE-laitteesi, on todella vaikuttava, ja jopa ankaran talvipäivän vetisessä valossa se voi silti saada tarpeeksi virtaa pitämään CSFREE-laitteesi. yksikkö täyteen täyteen. Todellinen mielenrauha, kun olet seikkailulla kaukana olennon mukavuuksista.
Voin turvallisesti sanoa, että siitä on tullut yksi suosikkipakkauksistani, ja rakastan matkustamista sen kanssa tietäen, etten tule kylmäksi edes pahimmalla säällä.