Kun ajattelemme Australian historiaa, varsinkin kapteeni Cookin aluksen HMS Endeavourin saapumisen välisenä aikana kaakkoisrannikolla vuonna 1770 1800-luvun puoliväliin ja loppupuolelle, kuvittelemme usein vankilaivoja ja ihmisiä, jotka pakotetaan asettumaan asumaan. tämä ankara ja kuiva maa. Tietysti näin tapahtui monille onnettomille, jotka joutuivat näille vankila-aluksille, ja monet viettivät loppuelämänsä kovalla työllä. Toisille Australia, varsinkin 1840-luvulta lähtien, oli paikka aloittaa alusta ja tarjosi todellisia työllistymismahdollisuuksia erityisesti tuottoisen kaivosbuumin ja myöhemmin kultakuumeen aikana. Nämä mahdollisuudet toisivat joukkoonsa englantilaisia, irlantilaisia, amerikkalaisia, kiinalaisia ​​ja monia muita kansallisuuksia. Mutta toisin kuin monet näistä työtä etsivistä maahanmuuttajista, siellä oli yksi ryhmä, joka erottui muista, ja nämä olivat Cornwallin taitavia kaivostyöläisiä, joita Australian viranomaiset etsivät, kutsuivat ja rekrytoivat aktiivisesti tulemaan työskentelemään suhteellisen uusi kaivosteollisuus Australiassa.

Joten miksi Australian viranomaiset valitsivat Cornish kaivostyöläiset ja niin halutut työntekijät? Kaivon louhintaa Cornwallissa ja Devonissa Lounais-Englannissa on ollut käynnissä melko paljon pronssikaudesta lähtien; kaivostoiminta oli Cornish-syntyperäisen veressä. Vuosisatojen aikana alueen tärkeimpiä louhittuja metalleja olivat tina, kupari, hopea ja sinkki mainitakseni vain muutamia, ja ne olivat kehittäneet joitakin parhaista kaivoslaitteistoista ja -tekniikoista vuosisatojen aikana. Mutta kuten kaikki muutkin teollisuudenalat, Cornish kaivosteollisuus kävi läpi noususuhdanteen ja romahduksen toimitettuaan Yhdistyneelle kuningaskunnalle suurimman osan metalleistaan, mikä johti teollisuuden romahtamiseen ja nälänhätään 1840-luvulla. Tämä aikoinaan tuottoisa kaivosteollisuus pakotti tuhannet cornilalaiset kaivostyöläiset ja heidän perheensä tarttumaan eteläisellä pallonpuoliskolla tarjottuihin mahdollisuuksiin, ja Australian kaivosbuumin ja kultakuumeen juuri alkaessa cornilaisilla kaivostyöläisillä ja kaivosyhtiöillä oli suuri kysyntä ja sen seurauksena. tekivät tiensä viimeisimpien kaivoslaitteiden kanssa.

Tällä seikkailulla tutkimme tämän alueen kaivosmenneisyyttä ja nelivetoisten urien sokkeloa, jotka Brittisaarilta XNUMX-luvun puolivälissä saapuneet kaivostyöläiset ja ensimmäiset uudisasukkaat leikkasivat alun perin irti. Seuraisimme ensimmäisten Cornish uudisasukkaiden jalanjälkiä ja näkisimme omakohtaisesti, mitä he olisivat kokeneet NSW:n keskilänsialueella yli sataviisikymmentä vuotta sitten. Suunnitelmana oli vierailla yhdessä NSW:n historiallisimmista kaivoskaupungeista, johon lukuisat kaivostyöläiset perheineen asettuivat, ja kohdata parhaita kaivospolkuja, leiriytyä ja vierailla mielenkiintoisissa historiallisissa siirtomaa-/kaivosmuseoissa ja kulttuuriperintökohteissa matkan varrella.

Australian historia on sekä kiehtovaa että ainutlaatuista kaikkialla muualla maailmassa, ja näissä kaivossiirtokunnissa käyminen oli erinomainen tapa ymmärtää, millaista se oli ensimmäisille pioneereille ja uudisasukkaille, jotka louhivat ja työskentelivät tätä valtavaa maata. Sydneyssä pakkasimme Land Roverin ja ajoimme M4:lle Katoomballe ja Lithgowiin, josta ajoimme Lithgow'n läpi kohti Caperteeä, Glen Davisia ja sitten historiallisiin Sofalan, Hill Endin, Mudgeen ja Gulgongin kaupunkeihin. Jos koskaan pääset Australiaan tai pääset tutustumaan tähän alueeseen 4WD:llä, sinulle tarjotaan hienoja nelivetotekoja Carperteetä ympäröivillä. Joihinkin kuuluu Gardens of Stone -kansallispuisto, josta on upeat panoraamanäkymät Capertee Valleylle/Glen Davisille ja Pearsonin näköalapaikalle. Tämä on maailman toiseksi suurin kanjoni, ja sinne pääsee parhaiten Caperteeltä. Capertee on pieni kaupunki eteläisen pallonpuoliskon suurimman suljetun laakson reunalla.

Ei kaukana täältä kultaa löydettiin Sunny Cornerista, Lithgow'n länsipuolella, ja sitten vuonna 1881 hopeariutta. Täällä Cornish olivat kaivostoiminnan eturintamassa, ja monet jäivät maatilalle alueelle, kun kaivokset kuivuivat.
Jatkoimme polkuja kohti Sofalaa Glen Davisin kautta. Saavuttuamme Sofalaan, ei kestänyt kauan, ennen kuin koimme perinnön ja lähihistorian, joka ympäröi sinua tässä rauhallisessa asunnossa. Sofala oli aikanaan yksi parhaista kullankaivoskaupungeista koko alueella ja tämä kesti aina toisen maailmansodan alkuun asti.

Rata Sofalasta Hill Endiin on kunnollinen pölyinen rata, joka kattaa noin 38 km. Kun saavut Hill Endiin, tuntuu, että sinut on siirretty takaisin 1800-luvun puoliväliin, tämän kaupungin historia on säilynyt erittäin hyvin. Hill Endin perintökaupunki oli suosittu kullankaivoskaupunki Uudessa Etelä-Walesissa, tunnettu suurista kultalöytöistään. Sen väkiluku oli aikoinaan arviolta 9,000 10,000 - 1870 XNUMX, joista suuri osa oli kornilaisia ​​ja irlantilaisia. Aikoinaan tämä kaupunki kuhisi taloudellista rikkautta, jonka kultakuume toi alueelle XNUMX-luvulla. Tämä kasvu johti siihen, että kaupunki pystyi tukemaan lähes kolmeakymmentä pubia, paria pankkia ja ei yhtä vaan kahta sanomalehteä.

Hill End on yksi harvoista perintökaupungeista, joka voi ylpeillä kattavalla kokoelmalla kuvia, jotka on otettu kaupungin kukoistaessa kaivos- ja kultakuumepäivien aikana. Tämä ainutlaatuinen valokuvakokoelma on tulosta varakkaasta asukkaasta, joka oli tarpeeksi ennakoiva palkkaakseen valokuvaajan ottamaan useita valokuvia, jotka vangisivat millaista elämä oli Hill Endissä 1870-luvulla. Nämä kuvat auttavat nyt kansallispuistoja kertomalla vierailijoille visuaalisesti, millaista elämä kaupungissa oli vanhaan aikaan. Nämä kuvat on sijoitettu strategisesti eri puolille kaupunkia sekä tietoa, joka antaa vierailijoille selkeän kuvan siitä, mitä ja missä alkuperäiset rakennukset olivat. Australian National Parks and Wildlife Service ylläpitää myös museota aivan päätien varrella, joka sisältää monia muita kuvia ja kultakuumeeseen liittyviä varusteita. Kun astut museon alueelle, näet runsaasti vanhoja kuljetusesineitä, mukaan lukien erittäin hyvin säilynyt villin lännen näköinen Cobb and Co -hevosvetoinen linja-auto, jonka mukana on muita tuon aikakauden kulkuvälineitä.

Museossa näet luonnollisen kokoisen kuvan alueelta löydetystä maailman suurimmasta kultapalasta; tämä valtava hippu on se, mikä lopulta nosti Hill Endin maailmankartalle. Kaupungissa ollessa on myös vierailla Royal-hotellissa. Tämä maamerkkirakennus on kaupungin ainoa jäljellä oleva pubi. Pubi on rakennettu vuonna 1872, ja sieltä on näkymät kaupunkiin kukkulan huipulta. Se on myös hotelli, joka tarjoaa siirtomaa-tyylistä majoitusta, jossa voit majoittua huoneissa, jotka ovat säilyneet sellaisena kuin ne olivat aikanaan, ja vilkas baari ja ravintola. Tien toisella puolella hotellia on pieni "villin lännen näköinen" leipomo, joka tarjoilee edelleen Cornish pasteja. Huolimatta kaivostoiminnan taantumisesta 1800-luvun lopulla, Hill End koki jonkinlaista elpymistä vuodesta 1908 lähtien, kun Reward Company aloitti toimintansa 1920-luvulle asti. Vuonna 1945 Hill Endin väkiluku oli noin 700, mutta pian se väheni melko dramaattisesti. Kornilaisten maahanmuuttajien uusi kaivostoiminta XNUMX-luvun alussa oli lyhytikäistä ja sen seurauksena kaupungin väkiluku väheni nopeasti. Nyt hieman yli sataviisikymmentä asukkaallaan tämä kerran vilkas asutus on nyt erittäin suosittu vierailijoille, jotka haluavat oppia lisää kaivosteollisuudesta, jossa heidän esi-isänsä asuivat ja työskentelivät yli sataviisikymmentä vuotta sitten.

Seuraavana aamuna heräsimme valoisina ja aikaisin ja leirin pakkaamisen ja aamiaisen jälkeen päätimme käydä katsastamassa pari monista näköalapaikoista, jotka sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä kaupungista. Olet melko paljon pensaassa minuutin ajomatkan päässä leirintäalueelta, jossa on runsaasti villieläimiä, mukaan lukien kengurut, joita voit nähdä tutkiessasi nähtävyyksiä.
Alueella ollessamme halusimme myös tehdä fossiointia, joten päätimme kokeilla onneamme Hill Endin pohjoispuolella olevalla sallitulla fossiointipaikalla. Kun ostimme kultapannun yhdestä paikallisesta retkeily-/lahjatavaraliikkeestä, lähdimme etsimään vielä löytämätöntä omaisuuttamme. Hämmästykseksemme tapasimme kaverin, joka fossiili siellä perheensä kanssa parin päivän ajan ja oli onnistunut löytämään kultaa matalasta purosta; tämä oli todellinen nautinto nähdä.
Vietettyämme kaksi upeaa päivää kaupunkiin, sitä ympäröiviin luonnonkauniisiin näkymiin, kivettyneeseen ja kokeneena tämän alueen tarjoaman historian runsauden, päätimme vierailumme ajamiseen pitkin kapeaa ja sulkematonta Bridle Track -rataa, jonka kaivostyöläiset rakensivat ennen lähtöä. lähteä lopulliseen määränpäähämme Mudgeeen.

Pääsy 4WD vain Bridle radan sisäänkäynti on hyvin lähellä kaupungin Hill End. Rata kulkee aina Duramanaan (Bathurstin pohjoispuolella). Yleensä rata voidaan luokitella helpoksi radaksi; Tosin on oltava varovainen, sillä tienpinnan on tiedetty muuttuvan vuodenajasta ja sääolosuhteista riippuen. Koko Bridle-radan reitti on tällä hetkellä suljettuna Monahan's Bluffin kiviliukumäen vuoksi; Hyvä uutinen on, että 17 km tästä radasta on edelleen saatavilla Hill Endin puolelta.

Hill Endistä vuonna 1871 löydetty, yksi suurimmista maasta koskaan kaivetuista kimpaista. Se oli 1.5 metriä pitkä, painoi 286 kg ja koostui kvartsin ja kullan seoksesta.

Viereisen Gulgongin ja sen kuuluisan Pioneers Museumin tutustumisen jälkeen oli aika asettaa kompassi paluumatkalle Sydneyyn. Tämä matka tarjosi virkistävän seikkailunhaluisen 4WD-matkan yhdistettynä koulutusvierailuun joihinkin ainutlaatuisiin paikkoihin NSW:n keskilänsialueella. Vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Sydneystä voit helposti vierailla kaikissa nähtävyyksissä ja suorittaa tämän matkan pitkän viikonlopun aikana. Tämä viikonloppu on kuin matka ajassa taaksepäin ja antaa sinulle erinomaisen käsityksen alueen ensimmäisten pioneerien ja kaivostyöläisten elämästä. Joten jos olet 4WD-harrastaja ja suunnittelet matkaa Australiaan lähitulevaisuudessa, unohda rannat, vuokraa 4WD ja tutustu NSW:n keskilänsialueeseen ja koe omakohtaisesti, millaista elämä oli tuhansille kaivostyöläisille ja heidän perheet, jotka lähtivät Brittein saarilta yli sataviisikymmentä vuotta sitten. Bernhardt Holtermann löysi "Holtermann Nuggetin" vuonna 1872 Hill Endistä. Se oli 1.5 metriä pitkä, painoi 286 kg ja koostui kvartsin ja kullan seoksesta. Mutta älä mene lankaan avauslauseestani, se sisälsi silti 93 kg kultaa! Holtermann syntyi Saksassa vuonna 1838 ja saapui Sydneyyn vuonna 1858. Holtermann syntyi Saksassa vuonna 1838 ja saapui Sydneyyn vuonna 1858. Hän muutti kultakentille vuonna 1861, missä oli vaikeaa mennä 10 vuotta ennen tätä suurta löytöä. kaivostoiminnassaan Holtermann palasi Sydneyyn ja rakensi kartanon St Leonardsiin (nykyisin osa Shore Gramman aluetta), joka sisälsi tornin ja lasimaalauksen hänestä ja "kimpaleesta". Hänen todellinen intohimonsa oli kuitenkin valokuvaus, ja hänen työnsä tällä alueella on merkittävää Sydneyn historian kannalta.

Vuonna 1874 vastarikas kultakaivostyöntekijä Bernard Otto Holtermann rakensi Lavender Bayn yläpuolelle poikkeuksellisen talon, joka tuli tunnetuksi ilmeisimmästä piirteestään nimellä "Towers". Holtermannista oli tullut yksi siirtokunnan rikkaimmista miehistä, kun Star of Hope -kultakaivos, jossa hänellä oli osakkeita, luopui yhdestä suurimmista maasta koskaan kaivetuista hippuista vuonna 1871.