- TURAS Joukkue rakastaa leirintäalaa talvella, kylmä on jotain, joka voidaan kompensoida räiskyvän tulen kanssa, ja talvinen retkeily tuntuu erilaiselta kuin leirintäalue kevyemmällä säällä. On olemassa muutamia syitä, miksi mielestämme tämä on totta. Talvi camping voi olla hyvin tunnelmallinen, ehkä leiri saattaisi peitellä lumessa, tai ehkä juuri niin kylmä, että henkeesi pakkaset kun puhut tai hengität.

Kun talvi camping on erittäin tärkeää, että olet kunnolla valmis ja varustettu, muuten parhaimmillaan sinulla ei todennäköisesti ole erittäin mukavaa kokemusta ja pahimmillaan saattaa vaarata riskiä terveydelle tai elämälleen. Hyvä asia on, että se on helppo olla hyvin valmisteltu ja vaikka tämä ei ole tyhjentävä neuvonta talven retkeilyyn, tässä on joitakin yleisiä viitteitä ulkona nauttimisesta talvella.

Käytä kerroksia, paljon kerroksia vaatteita ja älä odota ennen kuin alat tuntea kylmyyttä ennen kuin lisäät kerroksia. Jos saat liian kylmän, lämpeneminen kestää kauemmin kuin luulisi.
Näihin kerroksiin tulisi sisältyä erittäin hyvä imukykyinen lämpöpohjakerros, joka auttaa pitämään sinut lämpimänä, toimii pohjana muille kerroksille ja heiluttaa hikoilua (hikeä on epämiellyttävää kylmällä säällä ja märät vaatteet jäähdyttävät sinut hyvin nopeasti). Varmista, että makuupussi on mitoitettu odotettavissa oleville lämpötiloille, erittäin kylmällä säällä on hyvä neljän vuodenajan makuupussi. Varmista myös, että käytät hyvälaatuista patjaa tai nukkumista, mikä estää kehon lämpöä säteilemästä maaperään. Makuupussin vuori voi olla myös hyvä idea, ja se toimii ylimääräisenä lämpö- ja eristekerroksena.

 

Tuo paljon varaosia, hyvälaatuisia villakankaita on suuria, mutta kaikki huovat ovat apua. Voit käyttää niitä jalkojesi ja olkapäiden ympärillä nuotion päällä ja heittää heidät makuupussin päälle myöhemmin, kun jäädytte telttaan.

Älä koskaan mene nukkumaan, kun tuntuu kylmältä, se kestää kauemmin kuin luulet lämmetä, kun makaat teltassasi. Ennen nukkumaan menoa saattaa olla hyvä olla kuumaa juomaa tai syödä kuumaa ruokaa, tai jos tämä ei ole mahdollista, voit juosta nopeasti leirintäalueen ympärille tai tehdä lyhyen juoksun tai paikan päällä "tähtihyppy" lämmetä itsesi niin, että nukut lämpimästi.

Jos voit tehdä kuumavesipullon makuupussille, joka auttaa pitämään sinut lämpimänä, normaali kuumavesipullo on paras, mutta voit käyttää myös pyyhkeeseen tai t-paidaan käärittyä vesipulloa, jos sinulla ei ole kuumavesipullo, varmista, että se on suljettu kunnolla. Lämmitä vesi sen päälle liesi tai leirin päällä.

Kun olet teltassasi, vältä kiusausta peittää pääsi makuupussillasi, koska tämä aiheuttaa hengityksen kosteuden tiivistymisen makuupussin kankaaseen ja sitten jäädyttää, mikä ei ole hyvä. Sen sijaan yritä luoda suppilo suulle ja nenälle niin, että hengitys ei aiheuta pakkanen vuodetta.

Pakkaa lisää vaatteita kuin mitä tarvitset. Erityisesti, jos leirintäauto on. Tuoreiden, kuivien vaatteiden nauttiminen voi olla pelastaja, se on paljon parempi tuoda liian paljon vaatteita ja sitä ei tarvita, kuin joutua kärsimään sogjaisia ​​sukkia tai housuja kylmällä säällä.

Lopuksi yritä valita oikea paikka talvipaikkaasi varten. Valitse paikka, joka on suojattu elementeiltä, ​​sinun tulisi välttää kukkuloiden pohjaa tai luonnonkaivoja maisemassa, jossa kylmä ilma pyrkii yhdistämään, ja myös kukkuloiden huipulle, jossa tuulet laskevat ilman lämpötilaa. Ihannetapauksessa voit valita tasaisen sijainnin, nostaa teltat ja markiisit hyvin ja nostaa teltat niin, että sisäänkäynnit ovat kohtisuorassa minkään vallitsevan tuulen suuntaan.

Tärkeintä on, nauttia itse, ei ole mitään aivan kuten nauttia muki kuumaa suklaata tai keittoa juttelemalla möly palo ympäröi luonto talvella.