Toivottavasti, kun luet tätä, pystyt palauttamaan mielesi takaisin joihinkin ikimuistoisiin aikoihin, jotka olet viettänyt siellä villillä retkeilyllä tänä kesänä, poissa kaikesta ja rentoutuen lämpimässä auringonpaisteessa ja metaforisesti puhuen; "lataa akkujasi uudelleen".

Aikojen alusta lähtien Auringon voima on ollut lopullinen energian lähde täällä maan päällä, mutta akkujen lataaminen alkoi siirtyä metaforisesta kirjaimelliseen, kun ihmiset alkoivat valjastaa tätä voimaa ja oppivat muuttamaan sen muut energiamuodot ja erityisesti sähkö aurinkopaneeleilla. Tämä tekniikka on kehittynyt valtavasti viimeisten 200 vuoden aikana siitä lähtien, kun 19-vuotias fyysikko nimeltä Edmond Becquerel vuonna 1839 tajusi, että platinaelektrodien pinnoitus hopeakloridilla johti jännitteen nousuun, kun ne altistettiin valolle.

Edmond Becquerel (1820-1891) ranskalainen fyysikko, joka keksi aurinkopaneelit.

Hyppy eteenpäin 20-luvun alkuun, ja paremmin tunnettu Albert Einstein julkaisi paperin valosähköisestä efektistä, joka myöhemmin voitti hänelle Nobel-palkinnon. Ensimmäinen aurinkokennojärjestelmä otettiin käyttöön vasta vuonna 1884 New Yorkissa, kun Charles Fritts-niminen herrasmies käytti seleenistä valmistettuja paneeleja, jotka tuottivat vain 1 %:n hyötysuhteen, ei juurikaan verrattuna komponentteihin, joita käytetään aurinkopaneeleissa nykyään ja jotka tuottavat hyvin hyötysuhdetta. yli 20 %.

Itse asiassa jo nimi "aurinkopaneeli" on hieman harhaanjohtava nimitys, koska ne itse asiassa toimivat kaikentyyppisten valojen kanssa, mutta vain auringonvalo on todellinen elinkelpoinen energiansyöttö, koska sitä toimitetaan ympäri planeettaa ilmaiseksi. Tämä on tämä tekniikka, jota ruotsalaiset ystävämme käyttävät CTEK äskettäin hyödynnetty paljon tehdäksemme elämästämme erämaan tutkimusmatkailijoina entistä mukavampaa ja nautinnollisempaa.

Jos olet tilaaja ja säännöllinen lukija TURAS Lehti, jonka tiedät, että otimme toimituksen vastaan CTEKUusi vallankumouksellinen CS FREE (maailman ensimmäinen monitoiminen todella kannettava akkulaturi ja älykäs ylläpitolaite Adaptive Boost -tekniikalla, jonka avulla voit ladata ja ylläpitää mitä tahansa 12 V lyijyhappo- tai litiumakkua missä tahansa). Olet saattanut nähdä tuolloin tuottamamme lyhytelokuvan (TARKISTA ALLA), jossa näytämme, kuinka käytimme sitä Land Rover Defender -laitteeni uudelleenkäynnistämiseen alle 15 minuutissa sen jälkeen, kun löysin sen ajotieltäni täysin tyhjänä. lukituksen aikana.

Se oli vaikuttavaa tavaraa (CS FREE, en minä elokuvassa!) ja kun ajattelimme, milloin pääsemme takaisin syrjäisille paikoille villiin leiriin, se tuo selvästi todellista mielenrauhaa, jos Koskaan olet joutunut samaan ahdinkoon, mutta keskellä ei mitään villillä leirillä mieluummin kuin istuisit kotisi ulkopuolella. CS FREE on kuitenkin monitoiminen kannettava laturi, jossa on sekä USB-C- että USB-A-portit. Olen käyttänyt sitä laajalti tänä kesänä ollessani ulkona virtalähteenä puhelimeni, iPadin, kameran akkujen jne. lataamiseen ollessani villillä retkellä ja kaukana seinäpistorasian latauspisteistä. Vaikka lataamisen jälkeen CS FREE säilyttää latauksensa jopa vuoden, väistämättä ollessaan poissa useita päiviä ja käyttämällä sitä erilaisten sarjan oheislaitteiden lataamiseen, se joutuu lataamaan itsensä uudelleen, ja juuri silloin aurinkopaneeli lataussarjan lisävaruste tulee todella omaksi antaen sinulle äärimmäisen vapauden ja loputtoman virtalähteen irti verkkovirrasta.

Paneelit on valmistettu todella kovasta lasikuidusta, jotka yksinkertaisesti avautuvat, kun ne poistetaan kantolaukusta, mikä toimii kätevästi jalustana, joka pitää paneelit paikoillaan käytön aikana.

Aurinkopaneeleissa on älykkäät ja erittäin tehokkaat piikennot, joissa on erityisesti kehitetty turvakotelo, joka varmistaa, että sarja tuottaa juuri oikean määrän tehoa suojaamaan akkuasi ja laitteitasi ylijännitteeltä. Ne ovat vedenpitäviä (aina hyödyllisiä Ison-Britannian kesällä), säänkestäviä ja erittäin kestäviä ja ovat todella täydellinen kumppani CS FREE:lle, koska se yhdistyy sekunneissa vain kahdella selkeästi merkityllä liittimellä. Sitten asetat paneelit vain auringonvaloa kohti, ja tunnin sisällä CS Free -yksikkösi voi latautua täyteen. Ollakseni rehellinen, en ole itse Albert Einstein, kun olen lukenut vähän aurinkoenergiasta, vaikka voin ymmärtää. teoria siitä, miten se kaikki todellisuudessa toimii, on vielä hieman käsittämätön - mutta loppujen lopuksi minun tarvitsee vain tietää, että nämä asiat eivät vain anna sinulle voimaa missä tahansa, vaan todellista vapautta mielenrauhaa missä haluat turvassa tietäen, että mitä tahansa tapahtuu, sinulla on aina valoa… ja
voimaa!