Paranna renkaiden käyttöikää

Renkaiden kunto on tärkeä ajoturvallisuuden kannalta. Noudattamalla näitä viittä kultaista sääntöä voit varmistaa huippukilometrit, turvallisen suorituskyvyn ja pidemmän käyttöiän renkaillesi.
1. Tarkista rengaspaineet säännöllisesti. Epätasainen täyttö renkaiden välillä vaikuttaa ajoneuvosi ajo-ominaisuuksiin ja saa renkaat kulumaan epätasaisesti.
2. Kierrä renkaiden asentoa etu- ja taka-akselin välillä 5,000 10,000 - 3,000 6,000 kilometrin (XNUMX XNUMX - XNUMX XNUMX mailin) ​​välein, koska renkaat kuluvat eri tavalla eri asennoissa. Muista tarkistaa rengaspaineet renkaita vaihtaessasi.
3. Tarkista, että asennat renkaasi renkaan kyljessä olevan vierintäsuuntamerkinnän mukaisesti. Jos renkaat asennetaan vastoin niille asetettua vierintäsuuntaa, niiden ajo-ominaisuudet eivät ole optimaaliset kaikissa olosuhteissa.
4. Aja sujuvasti. Paniikkijarrutus ja sivuluistat lyhentävät renkaiden käyttöikää, ja tämä koskee erityisesti nastarenkaita.
5. Tarkasta vanhojen renkaiden epätasainen kuluminen renkaita vaihtaessasi. Oikein asennetut ja huolellisesti ajetut renkaat kuluvat tasaisesti. Jos renkaissasi on epätasaista kulumista, mittaa autosi ajokulmat ja anna renkaasi asentaa ja tasapainottaa ammattikorjaamolla.

Tarkista renkaiden kuluminen

Voit helposti testata renkaidesi kunnon kotoa löytyvillä työkaluilla. Tuli- ja kolikkotestit sopivat erityisen hyvin nastattomien renkaiden kunnon arvioimiseen. Kaikki Nokian Renkaiden uusimmat tuotteet on varustettu ajoturvavilkuilla. Kuljettaja voi käyttää ilmaisimia tarkistaakseen renkaiden kunnon ja turvallisuuden. Merkkivalo sijaitsee renkaan keskipinnalla ja osoittaa renkaan pääuran syvyyden millimetreinä; toisin sanoen se näyttää kuinka paljon kulutuspintaa on jäljellä. Voit testata kuntoa kahden euron kolikolla. Kolikon reunassa oleva hopearengas on alle neljä millimetriä leveä. Jos se nousee edes hieman kulutuspinnan yläpuolelle, kun kolikko asetetaan uraan, kannattaa harkita renkaiden vaihtamista.

Renkaiden säilytys

1. Lämpötila Varastotilan lämpötilan tulee olla alle +25 ºC, mieluiten pimeä ja alle +15 ºC. Kumin ominaisuudet voivat muuttua, mikä vaikuttaa renkaan lopulliseen käyttöikään, jos lämpötila on yli 25 ºC tai alle 0 ºC. Kylmäsäilytyksellä ei ole haitallisia vaikutuksia kumituotteisiin.
2. Kosteus Erittäin kosteita olosuhteita tulee välttää. Varastoilman kosteus ei saa olla niin korkea, että renkaisiin tiivistyisi. Renkaita ei saa säilyttää olosuhteissa, joissa ne ovat alttiina sateelle, roiskeille jne.
3. Valo Renkaat on suojattava valolta, erityisesti suoralta auringonvalolta ja voimakkaalta keinovalolta, jolla on korkea ultraviolettipitoisuus.
4. Happi ja otsoni Otsonilla on erittäin voimakas renkaita heikentävä vaikutus. Varastossa ei saa olla otsonia tuottavia laitteita, kuten loistelamppuja tai elohopeahöyrylamppuja, korkeajännitteisiä sähkölaitteita, sähkömoottoreita tai muita sähkölaitteita, jotka voivat synnyttää kipinöitä tai hiljaisia ​​sähköpurkauksia.
5. Muodonmuutos Renkaat on mahdollisuuksien mukaan säilytettävä vapaasti luonnollisessa muodossaan, jotta niihin ei kohdistu rasitusta, painetta tai vääntöä. Pitkäaikaisen varastoinnin aikana kehittyneet voimakkaat epämuodostumat voivat murtua paineistettaessa.
6. Liuottimet, öljyt, rasvat, lämpö Renkaat on erityisesti suojattava kaikilta lyhytaikaisilta kosketuksilta liuottimien, öljyjen tai rasvojen kanssa. Renkaat on myös suojattava voimakkailta valonlähteiltä ja sähköhitsauksen aiheuttamilta roiskeilta.
7. Renkaiden käsittely Kun käsittelet renkaita varastossa, älä koskaan pudota renkaita yli 1,5 metrin korkeuteen. Renkaat voivat vaurioitua pudotessaan jalka-alueelta. Tyypillinen seuraus voi olla mutkainen helmi. Jos löydät renkaan, jossa on vääntynyt jalka, emme suosittele asentamaan sellaista rengasta vanteeseen.

Sivuseinän merkinnät

Rengaskoko on tärkein renkaaseen annettava tieto. Kokomerkintä on määritetty sarjana numeroita ja kirjaimia, esimerkiksi rengaskoolle , 205/55 R 16 94 V XL Kaksi ensimmäistä numeroa kertovat renkaan leveyden ja sen profiilin. Tässä tapauksessa auto hyväksyy renkaan, jonka leveys on 205 millimetriä. Rengasprofiili viittaa renkaan korkeuden ja leveyden väliseen suhteeseen. Tässä tapauksessa renkaan korkeus on 55 prosenttia sen poikkileikkauksen leveydestä. Seuraava numero 16 kertoo vanteen halkaisijan tuumina. Viimeinen numero on kuormitusindeksi. Tässä esimerkissä kuormitusindeksi on 94, mikä tarkoittaa, että yksi rengas kestää 670 kg:n kuorman. Kantavuusindeksillä 91 kuorma rengasta kohti on 615 kg. Valitse autollesi oikea kuormitusindeksi, sillä muuten renkaat kuluvat tavallista nopeammin ja ne voivat vaurioitua ajon aikana. Toiseksi viimeinen kirjain V antaa meille nopeusluokituksen tai renkaan suurimman sallitun nopeuden, tässä esimerkissä V tarkoittaa, että renkaalla ei voi ajaa yli 240 kilometriä tunnissa. Viimeistä kirjainyhdistelmää “XL” ei löydy kaikista rengasmerkinnöistä, miksi näin? XL tarkoittaa, että auto sopii Extra Load -indeksirenkaaseen. Esimerkissämme kuormitusindeksi on 94. Jos indeksi olisi 91, XL-merkintää ei tarvita. DOT-merkinnän avulla on helppo tarkistaa renkaan valmistuspaikka ja ikä. Kaksi ensimmäistä merkintää osoittavat tehtaan, jossa rengas on valmistettu. Neljä viimeistä numeroa osoittavat valmistusviikon ja -vuoden. Jos koodi on esimerkiksi 1314, niin rengas on valmistettu viikolla 13 2014.

Katso uusi Nokian Renkaat Rotiiva -videomme