Koska Euroopassa on niin monta maata, että meidän ei tarvitse vielä ilmestyä lehdessä, tämä on yksi retkeily- ja nelivetoinen kierroshelmi, johon halusimme keskittyä. Bulgaria on Balkanin valtio, jolla on monipuolinen maasto, joka kattaa Mustanmeren rannikon, vuoristoisen sisätilan ja joet, mukaan lukien Tonava. Kulttuurinen sulatusuuni, jossa on kreikkalaisia, slaavilaisia, ottomaanien ja persialaisia ​​vaikutteita, sillä on rikas perinne perinteisestä tanssista, musiikista, puvuista ja käsityötaidoista, ja se on myös satunnainen mahtava kohde etsittäessäsi nelivetoasi. Maantieteellinen sijainti, joka sijaitsee 4 ° 4 '- 44 ° 13' pohjoisen leveysasteen, 41 ° 14 'ja 22 ° 22' itäisen pituuspiirin välillä, asettaa sen Euroopan, Aasian ja Afrikan risteykseen.

Bulgaria saa paljon auringonpaistetta ja on kuuluisa auringonkukistaan

Bulgarian rajojen kokonaispituus on 2,245 km. Näistä rajoista 1,181 686 km on maalla, 378 km jokilla ja XNUMX km merellä. Bulgaria rajautuu pohjoisesta Romanian kanssa, idästä Mustanmeren, etelästä Turkin ja Kreikan sekä lännessä Makedonian ja Serbian kanssa.


Sään mukaan se kuuluu lauhkean ilmastovyöhykkeen eteläosaan subtrooppisella vaikutuksella. Maan maantieteellinen sijainti määrittää myös suhteellisen suuren auringonvalon kulman, joka laskeutuu maahan, mikä tekee maasta pääasiassa aurinkoisen ja täydellisen retkeilyyn ja tietysti kasvaviin auringonkukkoihin, joista maa on kuuluisa. Saimme äskettäin kiinni bulgarialaisen syntyperäisen Kiril Llievin, jossa meillä oli tilaisuus keskustella siitä, mitä Bulgaria tarjoaa 4WD -kierrosyhteisölle.

Seikkailunhakijat Kiril ja hänen vaimonsa Doroteya ovat mukana paikallisessa Overlanding Community -yhteisössä, jossa he pitävät kiertueita ja jakavat yksityiskohtia syrjäisillä poluilla ja muilla retkeilypaikoilla muille matkailijoille. He tuottavat myös videoita YouTube-kanavalleen, josta löydät vaihdetestauksen ja GPS-koordinaatit maamerkeille, joilla on vähän historiallista taustaa.


"Olemme innokkaita maastopyöräilijöitä ja kalliokiipeilijöitä, ja kun otetaan huomioon rakkautemme seikkailunhaluiseen toimintaan, se oli meille luonnollinen edistysaskel osallistua maastomatkailuun Bulgariassa". '' Rakas Hilux vie meidät ja kolme lastamme paljon kauemmas erämaahan, mikä on antanut meille mahdollisuuden tutustua syrjäisiin alueisiin Bulgariassa. '' Kiril ja Doroteya ovat sittemmin perustaneet yrityksen nimeltä "4 × 4 Camping Bulgaria" ja alkaneet tuoda laadukkaita neliveto-retkeilytuotteita, joita he myös käyttävät ja testaavat poluilla. Kiril kertoi, että 4WD -matkailutyyli on suhteellisen uusi Bulgariassa, ja siksi levitämme sanaa mahtavista tuotteista, kuten DARCHE tuotemerkki ja tämän seikkailunhaluisen elämäntavan edut.

Kiril kertoi meille, että vaikka Balkan on suosittu 4WD-matkailijoiden keskuudessa, Bulgaria jätetään usein huomiotta turistikohteena huolimatta siitä, että sillä on uskomattomia polkuja, paljon historiaa ja upeita maisemia.

Retkeily

Bulgaria on siunattu runsaalla ilmaisella leirintäalueella, viime vuosina iOverlander-sovellus on kukoistanut korostamalla yöpymispaikkoja päiväksi tai kahdeksi ennen kuin lähdet seikkailuusi. Yleensä voit leiriytyä ilmaiseksi missä tahansa, ellei se ole nimenomaisesti kielletty tai kielletty oman turvallisuutesi vuoksi, Kiril selitti. Esimerkiksi Rilan vuoristossa asuu karhupopulaatio, joten varovaisuutta on noudatettava. Kiril kertoi myös, että lähellä Stara Planinaa ei ole epätavallista kuulla kotimaisten susien ulvontaa asettuessasi yöksi, kuinka siistiä se on.

Mutta kyse ei ole pelkästään mahtavasta retkeily- ja 4WD-radoista, kun matkustat näillä syrjäisillä alueilla, olet todennäköisesti törmännyt korkeisiin vuoristokyliin (1,000 m merenpinnan yläpuolelle), ja joihinkin niistä pääsee haastavalla lialla tai kallioisilla teillä. Jotkut näistä kylistä ovat nyt osittain hylättyjä ja joidenkin asuntojen katoista tulee puita. Lähellä syrjäistä Strandja-vuorea löydät muinaiset trakialaiset rauniot, jotka kannattaa tarkistaa, Kiril suosittelee etsimään paikallista opasta, joka paljastaa tämän muinaisen maaston ympäröivän hämmästyttävän historian.

Kansallispuistot

Bulgariassa on kolme kansallispuistoa ja yksitoista luonnonpuistoa. Kansallispuistot eivät yleensä salli ajoneuvojen kulkua, mutta jotkin radat avataan asianomaisten puistohallintojen erityisellä luvalla. On myös syytä huomata, että kansallispuistoihin tutustuvien ajoneuvojen lukumäärä voi olla myös kiintiö, joillekin puistoille se on noin kaksi ajoneuvoa viikonloppuna). Jokaisella puistolla on verkkosivusto, jossa voit tutustua kunkin alueen sääntöihin. Esimerkiksi Rilan kansallispuistossa on yksityiskohtainen kartta, joka korostaa 4WD-ajoneuvoille avoimia reittejä ja niitä, jotka eivät ole.

Bulgariassa on kolme kansallispuistoa ja yksitoista luonnonpuistoa

Kiril ja hänen vaimonsa lähtevät 4 × 4-leirillä Bulgariaan

https://www.pirin.bg/

https://rilanationalpark.bg/en/

Kartoitus

Kun on kyse navigoinnista Bulgariassa verkon ulkopuolella, Kiril osoitti meitä kohti vapaita BG-vuoria (https://bgmountains.org/en/), jota päivitetään säännöllisesti uusilla kappaleilla. Kiril kuitenkin korosti, että nämä kartat soveltuvat paremmin patikointiin ja maastopyöräilyyn. Toinen suositus sisältää Wildmaps (Android / iOS-pohjainen sovellus). Nämä ovat karttoja, jotka on erityisesti kehitetty ja tuettu offroad-käyttöön. Heillä on selvästi erottuvat jälkimerkinnät 4WD / 4 × 4 tai ATV / cross-moottorille. Jos sinulla sattuu olemaan oikea GPS-yksikkö, voit ostaa käyttöikää (laitetta kohden) tälle kartalle - OFRM (https://karta.bg/index.php?nobody=nobody?language_id=2).

Kaikissa digitaalisissa ja paperikartoissa on joitain ristiriitoja, mutta voit silti suunnitella reittisi niiden kanssa. Tähän päivään asti on vielä paljon muinaisia ​​Rooman kivisiä teitä, jotka ovat käyttökelpoisia, hyviä jousituksia suositellaan ennen näiden ratojen käsittelemistä.

Paikanna bulgarialainen makkara

Tutki antiikin Rooman kivisiä teitä.

Lähes 1/3 Bulgariasta on metsien peitossa

Paikallinen yhteisö

Kirirl ja Doroteya ovat myös paikallisen Land Rover Clubin jäseniä, jotka toteuttavat monia aloitteita ratojen ja mielenkiintoisten paikkojen säilyttämiseksi. Esimerkiksi klubi on toteuttanut erilaisia ​​kunnostustoimia, joissa he ovat kunnostaneet turvakoteja, pöytiä ja penkkejä. kävijät levätä. He ovat suunnitelleet lisää aloitteita muiden kansallispuistojen kanssa tulevaisuudessa.

Tarkkailemme tarkemmin Bulgarian kehitystä, yksi asia on varmasti se, että sillä on varmasti paljon tarjottavaa 4WD-Tourerille etäradojen tutkimiseen, upeiden näkymien nauttimiseen ja kulttuuririkkaaseen historiaan .