Welnu, we hebben allemaal geleden onder deze nieuwe realiteit, Covid-19, en de wereld is een veranderde plaats en het lijkt erop dat dit nog enige tijd zo zal blijven.
En hoewel kampeerhygiëne altijd een belangrijk aspect is geweest van een kampeer- en reislevensstijl, is dit nu meer dan ooit een essentiële overweging bij het genieten van een buitenlevensstijl.


Nu we beginnen met het plannen van onze toekomstige avonturen en aangezien we zien dat kampeervakanties waarschijnlijk de voorkeur zullen zijn voor veel mensen, althans voor een tijdje, hebben we besloten om wat tips en begeleiding te delen over persoonlijke en kamphygiëne terwijl u geniet van het buitenleven.

Handontsmetter

Dit is een beetje een goed idee en is een essentieel onderdeel van elke kampeertrip. Hoewel we onlangs een enorme piek in de vraag naar handdesinfectie over de hele wereld hebben gezien, is het eindelijk weer algemeen verkrijgbaar geworden in winkels over de hele wereld. Deze heldere gel bevat een concentratie ethylalcohol die ziektekiemen (en virussen) doodt bij contact, voeg gewoon een druppel toe aan je handpalm en wrijf je handen tegen elkaar, zodat je alle spleten en plooien van je huid en je vingertoppen schoonmaakt en vingernagels, wacht ongeveer 20 seconden totdat de gel is verdampt en je bent klaar om te gaan. Handontsmetter is essentieel voor elke kampeertrip, vooral als het gebruik van water en zeep niet handig of misschien niet mogelijk is. U kunt ook handdesinfectiemiddel gebruiken om eetgerei te desinfecteren.

Zeep

Als u zeep gebruikt, gebruik dan biologisch afbreekbare zeep om het milieu te beschermen. Wanneer u uw handen thuis wast, gaat de zeep door de afvoer, maar deze wordt meestal behandeld door een gemeentelijke voorziening om ervoor te zorgen dat de fosfaten en andere chemicaliën in zeep het lokale ecosysteem van meren en beken niet binnendringen. Als u tijdens het kamperen een niet-biologisch afbreekbare zeep gebruikt, vervuilt u het water en kunnen uw acties ongewenste algenbloei in waterwegen bevorderen. Zelfs bij het gebruik van biologisch afbreekbare zeep, beweren de richtlijnen voor geen spoor achterlaten dat u deze 200 meter van water moet houden.

Deodorant, parfum en aftershave.

Zoet geurende schoonheids- en hygiëneproducten kunnen insecten aantrekken en, afhankelijk van waar u woont, ook beren en andere bezoekers aantrekken die u misschien niet op uw camping wilt verwelkomen. Regelmatig wassen in rivieren of beken of met babydoekjes zou voldoende moeten zijn om te voorkomen dat uw natuurlijke geur onaangenaam wordt. Als je om de een of andere reden toch deodorant moet gebruiken, probeer dan ongeparfumeerde producten te kopen.

Ga springen in een meer

Een koele duik op een warme dag kan erg verfrissend zijn, het stelt je ook in staat om echt vuil of vuil van je lichaam te verwijderen. Maar let op anderen, en zwem niet waar anderen water proberen te vangen of om te vissen, en nogmaals, gebruik geen zeep of gebruik alleen biologisch afbreekbare zeep. Als u met uw 4WD reist, heeft u misschien het geluk om aan het einde van de dag een onder druk staande wegdouche of een batterijgevoede douche te hebben om u op te frissen, zo niet kunt u uzelf reinigen met een grote spons en een paar liter water ( en wat biologisch afbreekbare zeep).

Babydoekjes kunnen een goede manier zijn om op te frissen als uw voorraad water beperkt is, maar als u ervoor kiest om babydoekjes of vochtige doekjes te gebruiken, is het absoluut noodzakelijk dat u ze weggooit en ze op de juiste manier weggooit of ze samen met u inpakt, want ze zijn niet biologisch afbreekbaar en kunnen zeer schadelijk zijn voor de natuur.

Je moet elke avond je kleren proberen te veranderen, vooral als je overdag hebt gezweet. Als je niet verandert wanneer je op kamp gaat, moet je proberen om je om te kleden in schone, droge kleding voordat je in je slaapzak stapt, wat helpt om je slaapzak schoon te houden (slaapzakzakken zijn ook een goede manier om je tas schoon en makkelijker schoon te houden dan slaapzakken).

Als je een meerdaagse reis maakt met een beperkte voorraad kleding, probeer dan je outfits te roteren en was om de dag kleding te wassen (met biologisch afbreekbare zeep), zodat je altijd een voorraad schone kleding hebt.

Hoe de badkamer te gebruiken.

De meest luxe oplossing is om een ​​campingtoilet mee te nemen, deze toiletten kunnen licht van gewicht zijn en netjes in te pakken, ze zijn vooral te gebruiken voor campers, autocampers en kampeerders over land / Bij gebruik van campingtoiletten dient u uw eigen afval op te bergen en af ​​te voeren de volgende keer dat u een geschikte voorziening op een camping bereikt. Andere manieren om dat te doen zijn het begraven van uw afval of het uitpakken met u. Lees meer op Leave no Trace