Afbeeldingen: TURAS en Land4travel.com

Over de hele wereld heeft het Covid-19-coronavirus geleid tot een toename van de aankoop van kampeergerelateerde apparatuur, waaronder daktenten, campers, campers en traditionele grondtenten. Terwijl mensen ernaar streven om te ontsnappen aan het opgesloten gevoel van quarantaine en isolement en op zoek gaan naar, wijd open buitenruimtes die hen in staat stellen afstand te houden van andere groepen en van drukte.

De pandemie die blijft bestaan ​​maar langzaam afneemt, heeft veel conventionele vakantie-activiteiten moeilijk of onmogelijk gemaakt, of op zijn best onaangenaam, waardoor miljoenen mensen het idee hebben om te vliegen of drukke resorts of voorzieningen te bezoeken. Maar het idee van een vakantie in de buitenlucht met een evenredige vermindering van het risico op virusoverdracht, heeft kampeervakanties voor veel mensen tot een zeer aantrekkelijke optie gemaakt. De kampeerindustrieën over de hele wereld hebben een sterke groei gezien van zowel de verkoop als de verhuur van kampeergerelateerde apparatuur. Experts uit de sector verwachten dat deze vraag tot ver na 2021 zal aanhouden, als een meerjarige trend.

In werkelijkheid heeft de pandemie veel mensen het belang en het plezier van de natuur en de herstellende rol die het kan spelen in zowel onze fysieke als mentale gezondheid, gaan beseffen of herinneren. Onderzoek heeft al lang aangetoond dat meerdere dagen of weken buiten zijn kan helpen om stress te verminderen, gezonde slaappatronen te herstellen en zelfs de symptomen van depressie te verlichten, naast andere gezondheidsgerelateerde voordelen.

Bovendien stelt kamperen ons in staat om van de gelegenheid gebruik te maken om een ​​digitale detox te hebben, om het aantal uren dat we naar onze schermen staren te verminderen en om opnieuw contact met elkaar te maken en de kunst van het gesprek en de verbeelding opnieuw te ontdekken. Na vele maanden van cabinekoorts, opgesloten met ons digitale entertainment, hebben veel mensen een dorst naar grote open ruimtes en frisse lucht waarvoor kampeervakanties het nodige levensonderhoud bieden.

Veel van onze lezers hoeven niet te worden overtuigd van de aantrekkingskracht om de weg op te gaan, weg van alles, maar de laatste tijd is dit publiek gegroeid en we zien dat veel meer mensen geïnteresseerd raken in kamperen en 4WD-toeren en het is een tijdverdrijf dat doorgaat groeien. Welkom aan al onze nieuwe lezers en we zijn blij dat je met ons mee gaat op onze reis.

Er valt zoveel te genieten van een actieve levensstijl in de buitenlucht, spannende reizen plannen en beleven, en om de paar dagen stoppen op een spectaculaire nieuwe locatie. Geen drukte, misschien helemaal geen mensen die je eigen kleine hoekje van de wereld delen. Je bent zelfvoorzienend en uitgerust, meer dan comfortabel. Er gaat niets boven kamperen op een afgelegen plek waar je bent gekomen door de mogelijkheden van je voertuig en een paar nachten doorbrengen in het miljardsterrenhotel.

Kamperen is een bijzonder stimulerende ervaring voor kinderen, die kunnen genieten van enige tijd losgekoppeld van hun apparaten en in plaats daarvan op hun verbeeldingskracht kunnen vertrouwen, terwijl ze ook nieuwe vaardigheden en wat onafhankelijkheid leren.

Er zijn echt geen nadelen aan een kampeervakantie, zelfs als het regent, is het geweldig om naar buiten te kijken en de regen te zien en te ruiken terwijl je allemaal geniet van wat tijd in de weidse buitenlucht. Overweeg om van uw volgende vakantie een kampeervakantie te maken, u zult er geen spijt van krijgen.