Na een aantal jaren van dalende cijfers, helaas omdat 2014 gecombineerde cijfers van politiediensten in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland een sterke toename van voertuigdiefstallen hebben laten zien, met een stijging van 45% sinds 2014. Het zwaarst getroffen gebied is de West Midlands in Engeland, waar diefstallen de afgelopen 5-jaren zijn verdrievoudigd met 16-claims per 10k-voertuigen nu de norm.

Dit is al erg genoeg, maar als je rekening houdt met de groeiende diefstal van 4 × 4-voertuigen, met name de Land Rover Defender, die zichzelf de onbenoembare positie van 2 en het meest gestolen voertuig ziet verdienen met 5.8 per 1000 wordt genomen, is het duidelijk dat als eigenaars van deze geliefde voertuigen die we moeten doen wat we kunnen om onszelf zoveel mogelijk te beschermen.

Helaas ontdekte ik in december 2017 op eigen kosten dat het trauma dat een voertuig werd genomen kan veroorzaken wanneer mijn eigen van mijn oprit in de West Midlands werd gehaald. De dieven, zo bleek, hadden duidelijk mijn voertuig zorgvuldig uitgekozen en zaten te wachten op mijn gezin en ik om er na een avondje uit naar huis terug te keren. Nadat we de sleutels in een la in onze keuken hadden gelegd, gingen mijn vrouw en ik onze twee kinderen naar bed. Even later brak een van hen in ons bezit via de buitendeur achteraan, haalde de sleutels uit de lade en gaf ze door onze brievenbus in onze voordeur aan zijn wachtende medeplichtigen die seconden later te horen waren op de weg racen in mijn zuurverdiende en zeer geliefde voertuig - dat nooit meer werd gezien.

Om eerlijk te zijn reageerde de politie snel, bestrooide het huis voor afdrukken en nam verklaringen enz. Op, maar het mocht allemaal niet baten. Echter, zo verontrustend en verontrustend als de eerste inbraak en diefstal was me niets voorbereid op de volgende maanden van ruzie, frustratie en verspilde tijd die in beslag zou worden genomen omdat ik moest vechten met verzekeringsmaatschappijen om te proberen ergens terug te komen in de buurt van de juiste waarde van het voertuig dat ik had verloren. Uiteindelijk genoodzaakt om genoegen te nemen met een verlies van enkele duizenden ponden en vervolgens op zoek te gaan naar een vervanger met minder geld dan voorheen.

Dus toen ik eindelijk een geschikte vervanger had gevonden, was ik vastbesloten alles te doen wat ik kon om ervoor te zorgen dat deze spijtige aflevering niet zou worden herhaald. Na alle voor de hand liggende upgrades bij mij thuis te hebben uitgevoerd, opgewaardeerde sloten op alle deuren en CCTV-camera's rondom het pand te plaatsen, richtte ik mijn aandacht op het voertuig zelf. Ik heb wat onderzoek gedaan naar het beste stuurslot dat er is, uiteindelijk voor een StopLock.

Hoewel dit me een beetje gemoedsrust gaf en als een fatsoenlijk visueel afschrikmiddel fungeerde, wilde ik iets veel wezenlijkers en effectiever vinden, een soort volgapparaat dat zou moeten zijn dat ik het ongelukkige voertuig zou nemen dat de volgende keer dat de dieven heb niet zoveel geluk dat ik het kan vasthouden.

Verdediger Verdediger

Het was de zoektocht naar deze oplossing die me leidde naar het in Gloucester gevestigde bedrijf, Defender Defender. Er zijn veel verschillende volgstijlapparaten op de markt, allemaal met verschillende kosten en betrouwbaarheid, maar wat echt mijn aandacht aan dit product trok, waren de vele functies die het heeft - dit was niet alleen een tracker, zoals bij veel andere producten op de op de markt kunt u uw voertuig geo-hekken zodra het geparkeerd staat en u waarschuwt als het zich buiten de gekozen afstand verplaatst die u hebt ingesteld, zodat u het in realtime kunt volgen als het begint te bewegen, maar dit is slechts het begin van de verdediger De wapens van de verdediger.

Een eenvoudig te gebruiken app op uw telefoon bestuurt het apparaat en waarschuwt u via verschillende middelen wanneer er zelfs met het voertuig wordt geknoeid, laat staan ​​geopend of geprobeerd wordt te starten - dit zorgt ervoor dat wegslepen geen optie is of zelfs dure accessoires zoals een daktent wordt verwijderd uit het voertuig zonder dat u hiervan op de hoogte wordt gebracht. En zelfs als ze erin slagen om snel toegang te krijgen en beginnen weg te rijden van uw telefoon, kunt u eenvoudig op een enkele knop drukken, stopt de motor en schakelt het voertuig uit.

De gemoedsrust die dit mij sinds de montage heeft gegeven, is de investering alleen al waard geweest, met meer comfort voor mij na het spreken met de eigenaar van het bedrijf, Dan Knight, die heeft uitgelegd dat 1% van alle gemonteerde eenheden tot nu toe is geactiveerd door een poging tot diefstal (een figuur die in het VK groter is dan het aantal verdedigers dat per jaar wordt gestolen), maar tot nu toe is er nog niemand verloren gegaan en is iedereen hersteld!

En laat u niet misleiden door de naam van dit geweldige stukje kit, als u geen Land Rover Defender-eigenaar bent, kan de kit eenvoudig op een willekeurig aantal andere voertuigen worden gemonteerd en ze net zo beschermen. Laten we eerlijk zijn, het is vervelend dat we al ons zuurverdiende geld aan een apparaat moeten uitgeven om er gewoon voor te zorgen dat wat van ons is, van ons blijft in plaats van die cool uitziende rock sliders of nieuwe LED-spots te krijgen.

Maar aan het einde van de dag gaat autodiefstal niet snel weg en is het beter om een ​​voertuig te hebben dat daadwerkelijk op rock-sliders past, dan het feit dat je de bescherming van je voertuig hebt vertraagd, te verpesten. Uitchecken www.defenderdefender.co.uk

INSTALLATIE

U krijgt gedetailleerde instructies op het moment van aankoop en u kunt ons gerust om advies vragen, wij zijn beschikbaar tijdens de normale kantooruren. Alle benodigde montageonderdelen bevinden zich in de inhoud van de doos. De opname van roestvrije maritieme kwaliteit draadconnectoren betekent minder draden die tijdens het proces moeten worden gesneden, waardoor de installatienorm wordt verbeterd. We hebben ook een groeiend aantal geregistreerde monteurs in het hele land, dus neem contact op en doe dat verzoek als je het moeilijk hebt of gewoon geen tijd hebt om te klussen