Reisdocumenten uitgelegd - Wat is een Carnet de Passage

Reizen naar het buitenland - Vergeet uw paspoort of uw voertuigen niet!

Dus eindelijk is je truck volledig uitgerust ... je hebt de daktent, luifel, dubbel batterijsysteem, koelkast / vriezer, zonnedouche etc. etc. en je bent klaar om die epische reis te maken die je jezelf al jaren belooft en gaan op weg naar een groot avontuur over uitgestrekte kusten. Maar voordat u vertrekt, is er naast uw eigen paspoort nog een belangrijk stuk papierwerk dat u moet regelen om ervoor te zorgen dat u georganiseerd bent - en dat is een 'paspoort' voor uw voertuig, of Carnet De Passage En Douane (CPD) om het volledig te geven naam, of 'trip ticket' zoals algemeen bekend in het Midden-Oosten.

Een Carnet de Passage is een beetje zoals een paspoort voor uw voertuig

Wat is een Carnet de Passage (CPD)?

De CPD is als een paspoort voor uw voertuig. Het is een wereldwijd verzekerd douaneborgingsdocument waarin wordt bevestigd dat douanerechten en belastingen worden betaald als het voertuig niet terugkeert naar het land van registratie. Het geeft u het recht om landen per voertuig binnen te komen zonder invoerrechten te betalen in de landen of het land waar het voertuig wordt gebracht (verzonden of gereden) op basis van tijdelijke invoer.
Let op: u kunt dit niet als een importdocument gebruiken als u uw eigen auto meeneemt bij het emigreren. De CPD is uitsluitend bedoeld voor reizigers als een tijdelijk doorvoer- of importdocument.

Wat als ik geen CPD heb?

Zonder een CPD moet u bankgaranties in de douanegarantie betalen aan de grensbeambten voor het buitenland waar u doorheen reist, en dat het kostbaar is om weken of zelfs maanden terug te keren.

Een CDP geeft u het recht om landen per voertuig binnen te komen zonder invoerrechten te hoeven betalen

Wie geeft een CPD uit?

Een authentieke CPD kan alleen worden uitgegeven door uw Automobile Association (AA) die lid is van de Alliance Internationale de Tourisme (AIT) en Federatie Internationale de L'Automobile (FIA) in overeenstemming met de VN-Douaneovereenkomst 1954 en 1956. De AIT en de FIA ​​hebben meer dan 230 aangesloten verenigingen die actief zijn in 124-landen over de hele wereld.
Alle CPD-leden worden goedgekeurd door de douaneautoriteiten van hun land en garanderen de ononderbroken grensovergang van AIT / FIA CPD.

Hoe werkt het en wat kost het?

U neemt eenvoudig contact op met uw automobielvereniging en vraagt ​​een CPD aan. U moet een aanvraagformulier invullen en ook kopieën van uw eigen paspoort, rijbewijs en kentekenbewijs verstrekken. Nadat u zich hebt aangemeld met alle juiste informatie en documentatie, duurt het ongeveer 4 weken voordat u uw CPD-documentatie ontvangt.

De CPD is geldig voor het jaar 1 (dit kan worden verlengd als je het geluk hebt langer te reizen) en afhankelijk van je AA kan het worden uitgegeven om 5-, 10- of 25-landen te dekken met een vergoeding van ongeveer 250 euro's of GBP 215 naar GBP 255. Je moet ook een aanbetaling voldoen aan je AA, berekend door je AA en varieert van 1,200 euro's of GBP 1,000 tot GBP 10,000, afhankelijk van je voertuig en de landen die je wilt bezoeken. Deze aanbetaling wordt bewaard door uw AA voor de duur van uw reis.

Een CDP kan worden uitgegeven voor de 5-, 10- of 25-landen

Elke pagina is verdeeld in drie secties. Het onderste gedeelte wordt door de douane verwijderd wanneer u een land binnengaat; het middelste gedeelte wordt verwijderd wanneer u het menu verlaat en het bovenste gedeelte wordt eenmaal gestempeld bij het invoeren en eenmaal bij het verlaten. Als u tijdens een terugreis een land opnieuw bezoekt, hebt u een nieuwe pagina nodig die moet worden afgestempeld.

Wanneer u naar uw land terugkeert met uw auto en CPD compleet met alle stempels, zal de uitgevende AA uw storting retourneren.
Dus dat is het, niet ingewikkelder dan dat. Dus waar wacht je nog op ... je bent klaar en gewillig, pak je koffers vol en laad ze en maak tracks en beleef het avontuur van je leven dat je jezelf hebt beloofd.

Een verkenning van het centrum van Australië met een Carnet de Passage

We willen graag zien waar jullie terecht komen en willen graag enkele van uw foto's publiceren in het tijdschrift

Vergeet niet om ons een aantal foto's van uw reizen toe te sturen - we zouden graag zien waar jullie eindigen en zouden graag enkele van uw foto's of verhalen publiceren in het magazine om deze met onze lezers te delen - e-mail ze naar ons op [e-mail beveiligd] of tag ons @turasavonturen wanneer je ze op Instagram plaatst.
Bon Voyage!

Bezoek de Carnet de Passage Website