Een stortplaats in het wild nemen - Sinds Covid -19 onze wereld binnenkwam, hebben we allemaal een aanzienlijke toename gezien van het aantal mensen dat voor het eerst gaat kamperen, vooral in de zomer en het ziet ernaar uit dat deze trend zich zal voortzetten tot in 2021. Nu don Begrijp me niet verkeerd, het is geweldig om te zien dat zoveel mensen dit tijdverdrijf proberen waar we allemaal voor het eerst van houden, hoewel het jammer is dat deze ongekende toename van het aantal nieuwe kampeerders veel problemen met zich meebrengt.

De keerzijde van deze grote belangstelling is de toename van het zwerfafval en ik durf te zeggen dat er menselijk afval achterblijft. Het is zo'n schrik voor ons, en we begrijpen gewoon niet waarom sommige mensen (in feite de minderheid) zich niet houden aan de basisprincipes van 'laat geen sporen na' en de boel voor ons allemaal verknoeien. Niet het meest aantrekkelijke onderwerp om aan te pakken, maar we vinden het de moeite waard om aan te raken, gezien de toename van het enorme aantal kampeerders en de problemen die dit niet alleen in Europa maar ook over de hele wereld met zich meebrengt.

De overgrote meerderheid van ons die van kamperen met onze 4WD-voertuigen houden, zijn meestal voorbereid als het gaat om onzin in de vrije natuur. Maar helaas zijn het de weinigen die iedereen een slechte naam geven omdat ze niet de basisstappen hebben genomen om het op de juiste manier te doen en het lokale milieu te beschermen. Er is niets erger dan een geweldige afgelegen camping te vinden en dan een stuk wc-papier te spotten dat rond de plaats waait, zonder aanwijsbare reden, behalve totale luiheid van de kampeerders die daar kampeerden voordat je aankwam. De waarheid is dat als we dit niet serieus gaan nemen en deze plaatsen spoorloos achterlaten, ze uiteindelijk voor ons allemaal zullen worden afgesloten. Als iedereen gewoon de basisstappen zou volgen en geen spoor zou achterlaten, zou dit allemaal niet zo'n probleem zijn.

Waarom laten sommige mensen zo'n puinhoop achter?

Hier zijn enkele suggesties voor degenen onder u die niet zeker weten wat ze in de vrije natuur moeten doen als de natuur vraagt.
De basisstappen zijn eenvoudig:

1. Kies uw plek om uit te laden en zorg ervoor dat deze minstens 50-60 meter (200 ft) verwijderd is van waterlopen. Het is vrij duidelijk dat het ook een flink eind verwijderd moet zijn van uw camping.

2. Graaf een gat zo diep mogelijk, minimaal 30 cm, maar ga zo diep als je kunt, je wilt niet dat dieren gemakkelijk je gat opgraven… het gat in de grond dat is.

3. Gebruik een kleine opvouwbare schop, dit zal helpen bij het graven en opvullen van het gat nadat je zaken hebt gedaan, je zou de schop echt niet nodig moeten hebben om je rotzooi in het gat te stoppen, je doel kan een beetje afwijken van ten eerste, maar het zal verbeteren naarmate je meer zweeft. De schop kan ook worden gebruikt als je bang bent om te vallen tijdens het hurken.

4. Als je klaar bent en voordat je het gat in het grondgat opvult, probeer je gebruikte toiletpapier te verbranden. Een andere optie is om je wc-rol in een papieren zak te doen en deze vervolgens in het gat te verbranden, dit maakt het gemakkelijker om te verbranden, dus waarom zou je de wc-rol verbranden, zou je je kunnen afvragen? afbreken en ook dieren zullen het minder snel opgraven, waardoor wordt voorkomen dat uw toiletrol rond de plaats waait. Gebruik nooit babydoekjes om uw reet af te vegen; alles wat u gebruikt, moet biologisch afbreekbaar zijn.

5. Als je klaar bent, bedek je gat met de gebroken klei en strijk het glad met je handschop.

Het gaat er echt om de impact waar mogelijk te minimaliseren. Je zou moeten proberen de door jou gekozen plek te verlaten op dezelfde manier als waarop je hem hebt gevonden.

Klaar om in te pakken

Zorg voor een kant-en-klaar toiletpakket dat gemakkelijk toegankelijk is als u het snel nodig heeft. Dit zou moeten omvatten; een reisfles handdesinfecterend middel, meer toiletpapier dat u wilt gebruiken, niets ergers dan opraken en op zoek moeten gaan naar bladeren. Het wordt ook aanbevolen om er een gewoonte van te maken om een ​​aansteker mee te nemen om uw toiletpapier te verbranden.