Het in Duitsland gevestigde Nakatanenga 4 × 4 Equipment heeft de afgelopen jaren een aantal geweldige, innovatieve en hoogwaardige 4WD-touringproducten bedacht. We spraken voor het eerst met enkele leden van het Nakatanenga-team bij de Abenteuer and Allrad show in Duitsland een paar jaar geleden en we waren erg onder de indruk van het grote aanbod aan 4WD-toeruitrusting. Een van de recente producten die ze op de markt hebben gebracht, is de NR-Classic - de 8 × 16 stalen velg voor de Defender, deze klassiek ogende velgen worden geleverd met de volledige TÜV-goedkeuring en zien er gewoon geweldig uit, deze velgen zijn exclusief voor Nakatanenga en verkrijgbaar in het VK en in heel Europa. we waren zo onder de indruk van deze traditioneel ogende velgen dat toen onze eerste brainstormsessies plaatsvonden over de TURAS Land Rover-bouwproject Ons team was het er unaniem over eens dat deze klassieke velgen op de bouw moesten worden tentoongesteld.

Nadat we contact hadden opgenomen met Peter en zijn team, waren ze onmiddellijk aan boord met het bouwproject, we zullen dit opwindende bouwproject de komende 12 maanden behandelen, dus blijf op de hoogte. Maar laten we voor nu eens kijken naar een andere eenvoudige maar zeer praktische opslagoplossing die door Nakatanenga is ontworpen voor verschillende 4WD-voertuigen, waaronder Land Rover Defenders, eenvoudigweg de Nakatanenga-achterkleporganisator - achterportierbekleding genoemd. De schoonheid van dit product is het slimme ontwerp, het maakt het eenvoudig om de tassen snel te verwijderen met behulp van het MOLLE-bevestigingssysteem, het is een eenvoudige maar zeer praktische oplossing.Voor gemakkelijke toegang tot je EHBO-doos, toilettas en al die andere dingen die je hoeft te doen is pak de tas die je nodig hebt en ga weg, en als je klaar bent, bevestig je gewoon opnieuw dat is alles !. MOLLE staat voor Modular Lightweight Load-Carrying Equipment, dit systeem is ontwikkeld voor het Amerikaanse leger in de vroege jaren 90, waar het zich richtte op het verbeteren van de fysieke draagkracht van rugzakken, riemen, kleding enzovoort, dankbaar dat dit systeem nu is aangepast voor gebruik buitenshuis en off-road. Het bevestigen van de PALS-basis van de achterklep-organizer aan uw achterklep is vrij eenvoudig met het product dat de schroeven levert.

Voor degenen onder u die geen Defender besturen en er een voor uw voertuig willen, is het goede nieuws dat u ze kunt krijgen voor een Suzuki Jimny, Jeep Wrangler JK, Mercedes G en in de volgende universele maten 650x250 mm en 740x350 mm.

De geweldige Nakatanenga NR-Classic 8 × 16 stalen velgen die op de Defender zullen gaan, slechts een van de vele innovatieve producten van de Duitse touringgoeroes. We zullen deze nader bekijken als onderdeel van de build.