Houtskool BBQ-starter: houtskool wordt al sinds de vroegste tijden gebruikt voor een groot aantal doeleinden, waaronder kunst en medicijnen, maar verreweg het belangrijkste gebruik ervan is als brandstof voor koken. Het is ook interessant om op te merken dat houtskool de traditionele brandstof is van een smidse smederij intense hitte is vereist, waardoor het perfect is voor kamp koken.

Houtskool werd ook historisch gebruikt als een bron van zwart pigment door het te slijpen. In deze vorm was houtskool belangrijk voor vroege chemici en was een bestanddeel van formules voor mengsels zoals zwart poeder.

Vanwege zijn hoge oppervlak kan houtskool worden gebruikt als een filter en als een katalysator of als een adsorbens. Houtskool is de lichtgewicht zwarte carbop en asresidu hydrocarbgeproduceerd door het verwijderen van water en andere vluchtige bestanddelen uit dierlijke en vegetatieve stoffen.

Er wordt aangenomen dat de houtskoolbriket voor het eerst werd uitgevonden en gepatenteerd in de VS in 1897 en werd geproduceerd door de Zwoyer Fuel Company.

Het Drifta / Uniflame houtskool fire starter is een van de snelste en meest effectieve manieren om uw kolen snel verwarmd te krijgen en zonder het gebruik van lichtere vloeistof etc.

Uniflame is een Japans bedrijf waarvan de producten worden gepromoot en verkocht door de in Australië gevestigde onderneming Drifta die nu een distributienetwerk in Europa hebben opgezet waar u een hele reeks hoogwaardige camping- en 4WD-gerelateerde accessoires kunt kopen.

De vuurstarter is gemaakt van Japans staal van hoge kwaliteit. Het vuur begon plat verpakt en is heel gemakkelijk te bewaren. Het slimme ontwerp is heel eenvoudig met een opvouwbaar rooster dat op zijn plaats klikt.

Het enige wat u hoeft te doen, giet de benodigde hoeveelheid houtskool in uw vuurstarter en plaats 2-3 kleine aanstekers onder de houtskoolstarter en steek ze aan. Het duurt ongeveer vijftien tot twintig minuten om je houtskoolparels te verwarmen.

Ik weet niet zeker hoe we het eerder zonder een houtskoolvuuraanzet hebben gedaan, ze versnellen echt de verhitting van houtskoolparels en door geen aanstekervloeistof te hoeven gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken dat je vocht op je steaks krijgt. Je zult verrast zijn hoeveel houtskool ze zullen vasthouden en verwarmen.

De ventilatiegaten maken deze producten zo efficiënt. Dit is een houtskoolbarbecue van zeer hoge kwaliteit die netjes achterin uw 4WD kan worden opgeborgen, en net als alle andere Snowpeak en kookproducten Uniflame ze gaan een leven lang mee als je voor ze zorgt.

Voor meer informatie over het Uniflame Charcoal BBQ-startcontact DRIFTA de Europese leveranciers op www.drifta. I

gerelateerde inhoud

Snow Peak Fire Pits

Kamp kookaccesoires

Het SnowPeak Jikaro-kampeertafel

Vissen op makreel