Vissen op makreel. Makreel zijn seizoensvis en komen meestal rond het voorjaar in Europese wateren aan en vertrekken in de vroege herfst. Deze levendige, snelzwemmende vis kan van 18 cm lang zijn en kan tot 5 kilo wegen, hoewel dat een grote makreel is, omdat het gemiddelde gewicht normaal gesproken ongeveer één tot twee kilo is.

Serieuze sportvissers laten de makreel meestal aan de amateurs vissen omdat ze niet echt als een moeilijke vis worden beschouwd. Maar voor de eerste keer zijn deze vissen perfect om uw pas ontdekte interesse in vissen te testen.

Makreel is ook roofvis en heeft qua voorkomen een blauw / groene rug met zwarte strepen en een zilveren buik, ze zijn ook nauw verbonden met de tonijnfamilie. Ze hebben korte vinnen en een gevorkte staart waarmee ze vrij snel in de oceaan kunnen zwemmen. Ze zwemmen in ondiepten en voeden zich met kleine vissen en zand-paling, zwemmen in grote aantallen betekent dat ze ook kunnen worden gevangen in grote aantallen met behulp van de juiste versnelling.

Populaire plaatsen om makreel te vangen, zijn rond pijlers en harbde onze waar u gemakkelijk toegang hebt tot diep getijdenwater. Zoals hierboven vermeld hoef je geen doorwinterde visser te zijn of dure vistuigen en uitrusting te hebben om ze op een goedkope en effectieve manier op te vangen om ze te vangen met veren.

Veren zijn ontworpen om eruit te zien als kleine aasvissen, zoals zandspiering waarvan makreel graag eet. Verpakkingen met veren hebben meestal 3 tot 6 veren in een verpakking met haken bevestigd. Het is eigenlijk een complete rig waarbij je een lijn hebt met elke veer en een wartel of een lus aan beide uiteinden. Het enige dat u hoeft te doen, is uw hoofdlijn aan het ene uiteinde en een gewicht aan het andere bevestigen en weggaan.

Ze zeggen dat veren eigenlijk niet echt van pas komen bij het vissen in de nacht, omdat de makreel ze niet zo goed kan zien. Maar als je het geluk hebt om bij daglicht tegen een makreel aan te lopen, trek je bij elke worp waarschijnlijk een paar makreel in . Het helpt zeker met je zelfvertrouwen als je voor de eerste keer gaat vissen.

Wat betreft hengelhengels moet de sterkte en kwaliteit van uw hengel afhangen van het aantal veren waarmee u wilt gaan vissen, met andere woorden, als u zes veren aan uw lijn bevestigd heeft, zou u waarschijnlijk een betere hengel moeten hebben waarmee 6 vis kan worden gevangen op een bepaald moment is het zo simpel als dat. Waar heb ik die hengel en Kelly Kettle achtergelaten? Het is tijd om wat makreel te vangen.

Vissen op makreel

Laat geen spoor achter