Als onderdeel van onze Land Rover Defender-bouw moesten we ook ons ​​Dual Battery-systeem upgraden, waarvoor een modern systeem nodig was dat onze tweede/vrijetijdsaccu kon opladen en er ook voor kon zorgen dat de startaccu ook wordt beschermd en onderhouden, waardoor we gebruik ofwel 12V-loodzuuraccu's of lithiumaccu's en die kunnen ook informatie over de accu- en laadstatus geven. Onze partners CTEK zijn de leiders in batterijoplaadtechnologie en dus deze keuze vereiste niet veel analyse, we besloten om voor de CTEK, D250SE-opladermet SmartPass 120A Energiebeheersysteem en we hebben ook de . toegevoegd CTEK Digitale batterijmonitor.

De D250SE is een volautomatische 5-staps oplader die tot 20 A stroom levert aan elke 12 V loodzuur- of lithiumserviceaccu van 40-300 Ah. Het heeft selecteerbare laadalgoritmen voor AGM- en lithium*-batterijen en kan stroom gebruiken via de dubbele ingang van dynamo en zonnepaneel. Wanneer de serviceaccu volledig is opgeladen, zal de D250SE automatisch de onderhoudslading doorsturen naar de startaccu. De D250SE kan een stabiele output tot 20A behouden voor voertuigen die zijn uitgerust met slimme ECU-gestuurde dynamo's en heeft ook een temperatuursensor voor optimaal opladen, ongeacht de weersomstandigheden. *) 12V lithiumbatterijen (LiFePO4, Li-Fe, Li-ijzer, LFP)

Smartpass 120S is een 120A energiebeheeroplossing die de beschikbare energie van uw dynamo distribueert, regelt en maximaliseert om serviceaccu's en verbruikers van stroom te voorzien. SMARTPASS 120S verwerkt alle 12V-accu's tussen 28-800Ah. De Smartpass 120Ss Battery Guard-functie zorgt ervoor dat kritische apparatuur zoals radio, noodverlichting en navigatiesystemen altijd stroom hebben en voorrang krijgen als de spanning op de serviceaccu laag is, waardoor niet-kritieke verbruikers worden ontkoppeld. De Battery Guard van het apparaat beschermt uw serviceaccu tegen volledige ontlading en de ingebouwde oververhittingsbeveiliging vermindert de laadstroom voordat de accutemperatuur te hoog wordt. SMARTPASS 120S is compatibel met de D250SA en D250SE 20A boordladers.

Een optionele toevoeging aan de Ctek Digitale batterijmonitorweergave voor 12v Volt Dual Dc Dc-zonnelader, AGM-batterijen. Deze digitale batterijmonitor is de perfecte metgezel voor de CTEK D250S DC-naar-DC-oplader, het apparaat is compatibel met elk 12 volt-systeem indien geïnstalleerd volgens het meegeleverde bedradingsschema.