Het CTEK 140A OFF ROAD CHARGING SYSTEM combineert de D250SA 20A-oplader met de SMARTPASS 120-energiebeheereenheid voor het ultieme off-road oplaadsysteem.

In nummer 7 van het tijdschrift hebben we het nieuwe bekeken CTEK 140A Dual Battery System. CTEK is een van de wereldleiders op het gebied van energiemanagementsystemen voor voertuigen en heeft met de 140A off road-oplossing het ultieme 12V boordvermogen voor uw voertuig (en) geïntroduceerd. Het 140A OFF ROAD CHARGING SYSTEM PACKAGE bestaat uit CTEK D250SA Dual Smart Charger en Smartpass samen met een NIEUW CTEK DIGITAL POWER MONITOR die u volledige kennis en controle geeft over uw beschikbare batterijvermogen.

Deze nieuwe CTEK batterijvoeding geeft aan hoeveel "Time to Go" voordat uw secundaire serviceaccu volledig is ontladen of volledig is opgeladen. Met dit systeem kun je achterover leunen en ontspannen omdat je weet hoe lang je batterij mee gaat.

Het pakket is ook relatief eenvoudig te installeren in uw reiswagen.

Voordelen van Dual Battery Systems

Dus wat zijn de voordelen van dubbele batterijsystemen? Goed als je eraan went om een ​​systeem als het CTEK 140 Offroad-oplossing aan boord van zijn zeer moeilijk om te reizen op langere ritten zonder één.

Een van de echte voordelen is dat je een paar dagen kunt kamperen en een koelkast met vriesvak, campingverlichting kunt besturen en een aantal van je gadgets kunt opladen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je startaccu dood gaat.

Systemen zoals de CTEK 140A zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de deep-cycle batterij slim wordt opgeladen, zonder dat de startaccu van het voertuig wordt ontladen. Als u van plan bent uw kampeertrip uit te breiden, kunt u nu eenvoudig een zonnepaneel op de CTEK 140A waarmee u uw deep-cycle batterij kunt opladen wanneer u stilstaat en langer van uw favoriete externe kampeerplek geniet.

Het installeren van de CTEK 140A Offroad-oplossing

Het CTEK Het dubbele 140A-batterijsysteem is ontworpen om eenvoudig te worden geïnstalleerd in uw 4WD en wordt geleverd met gemakkelijk te begrijpen installatie-instructies en advies.

Meestal moet de startaccu tussen 55Ah en 100Ah zijn voor toepassingen in de automobielsector. Ook mag de startaccu nooit diep worden ontladen. Bij het aansluiten van het systeem op een zonnepaneel is dat het
aanbevolen dat het uitgangsvermogen moet liggen tussen 50W en 300W. De uitgangsspanning mag de gespecificeerde spanningslimiet van de D250SA niet overschrijden. Verbind de negatieve draad indien mogelijk rechtstreeks met de serviceaccu. Om ervoor te zorgen dat D250SA een slimme dynamo ondersteunt, moet u de Red Smart Alternator-kabel aansluiten op het contact.

De temperatuursensor moet op de serviceaccu worden bevestigd. Voor meer informatie over het installeren van het systeem, Klik hier

 

Vragen en antwoorden

Mijn batterij bestaat uit een hele reeks verschillende batterijen. Is dat een probleem?
Niet zolang de combinatie een nominale 12-volt produceert, en alle stroom die van de bank wordt getrokken door de shunt gaat.

Kan de CTEK MONITOR bewaken mijn startbatterij van de motor en mijn serviceaccu?
Nee ik kan niet. De serviceaccu is continu in gebruik en moet daarom continu worden bewaakt. De startaccu is echter alleen onderhevig aan periodieke zware belastingen gevolgd door float-laden en hoeft dus niet te worden gecontroleerd.

Met welke batterijformaten kan Smartpass 120 worden gebruikt?
28 - 800Ah

Waar in het voertuig moet ik in de D250SA passen?
Dichtbij de secundaire batterij en zo koel mogelijk.

Kan ik D250SA voor lithiumbatterijen gebruiken?
Nee, het werkt alleen met loodzuurbatterijen.

Het CTEK 140A OFF ROAD CHARGING SYSTEM combineert de D250SA 20A-oplader met de SMARTPASS 120-energiebeheereenheid voor het ultieme off-road oplaadsysteem.

Introductie van CTEK 140A Oplaadsysteem met dubbele batterij