Usein ankara ja kostea maastoajo voi myös ruosteen yhteydessä nopeuttaa tärkeiden komponenttien hajoamista. Esimerkiksi monet Offroad- ja expedition-kuljettajat kohtaavat toistuvia ongelmia, jotka liittyvät ajoneuvojen ovisaranoihin. Löysät, rikkoutuneet tai ruostuvat saranat voivat olla todellista kipua ja jopa vaaraa tien päällä.

- Offroad Monkeys päätti rakentaa kestäviä osia, jotka ovat erittäin luotettavia ja suunniteltu kestämään, ja ovat suunnitelleet ja rakentaneet Land Roverin saranat, jotka voivat käyttää äärimmäistä käyttöä ja jotka aiheuttavat nopeasti vähemmän valmistettuja komponentteja.

Nämä saranat on suunniteltu ja rakennettu omiin korkean teknologian toimitiloihinsa Saksassa, ja ne on valmistettu korkealaatuisesta lentokoneesta valmistetusta alumiinista. Alumiinilla on erittäin vahva korroosionkestävyys, ja alumiinilla on erittäin pitkä käyttöikä, ja se voidaan valmistaa teräksestä vahvemmaksi.

Offroad Monkey-saranat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä valmistetuista sisäruuvista, joissa on kierreurat voiteluöljyn jakamiseksi optimaalisella tavalla, ja saranoilla on myös ruostumattomasta teräksestä valmistetut laakerit, jotka voidaan tarvittaessa vaihtaa ilman koko saranaa.

Niille puolustajille, joilla takaovessa on vararengas, luonnollisesti tämä kuorma vie raskaita tullia alkuperäisistä takaoven saranoista. Monet Defender-kuljettajat tuntevat oven saranoiden voimakkaan kulumisen sekä piipisevät ja kutisevat äänet, joita ikääntyvä takaovi voi tuottaa.
Tähän ominaisuuteen linkitetystä videosta kuulet TURAS Puolustajan takaovi karisee kuten Chewbacca, kun se avataan tai suljetaan. Tämä on erittäin meluisa osoitus saranoiden kulumisesta.

Tämäntyyppinen kuluminen oli syy Offroad Monkeys päätti myös kehittää kestäviä takaluukun saranoita uudelleen käyttäen vahvaa alumiinia.

Nämä saranat käyttävät vaihdettavia kitka- laakereita, ja pulteissa on paksu kierteinen ura, joka parantaa rasvan leviämistä koko saranaan, rasva sekä voitelee että torjuu ruosteen. Saranat kestävät pysyvää voimakasta käyttöä kulumatta. Lisäksi saranoiden ja tarkkojen liitosten tarkka muotoilu tarkoittaa, että oviin ei tule vettä tai kosteutta.

- Offroad Monkeys tiimi valmistaa kaiken komponentteista valmiisiin osiin omassa työpajassaan. Tämä perheyritys on valmistanut osia sekä autoteollisuudelle että moottoripyörälle monien vuosien ajan, ja siellä oleva tiimi korostaa jatkuvasti parhaiden materiaalien käytön merkitystä, jotta saataisiin paras mahdollinen tarkkuus ja luotettavuus sekä torjumaan ruosteen puhkeamista ja lisäämään siten osien pitkäikäisyys.