Kuinka vedenpitävä on teltasi? Hydrostaattinen pää selitti.

Jos aiot ostaa seuraavan vuoden teltan teltta (oletko oikeassa?) Ja teltta on valmistettu polyesteripohjaisesta materiaalista, niin olette nähneet teltan telineeksi hydrostaattisen pään mittauksen , yleensä määritelty millimetreinä. Tämä on olennaisesti mitta, kuinka telttakangas on vedenpitävä.

Jos spesifikaation mukaan telttasi hydrostaattinen pää on 4000 mm, se tarkoittaa, että telttakankaaseen mahtuu 4000 mm korkea vesipatsas ennen kuin veden paine alkoi pakottaa vettä kankaan läpi. Mitä suurempi luku, sitä vedenkestävämpi teltta ja sitä enemmän sateita ja säätä se kestää ennen vuotamista.

Kangas teltoissa ei yleensä ole hydrostaattista pään mittausta, koska kangaskankaan vedenpitävyys on erilainen. Koska kangas on luonnostaan ​​hengittävä materiaali ja turpoaa märänä, se luo oman tiivisteen ja katon kaltevuuden mukana vesi valuu helposti.

Tietenkin kangas ei ole ainoa vedenkestävyyden lähde, on tärkeää myös, että teltassasi on hyvät saumat, sinetit ja vetoketjut, sillä kaikki nämä teltan osat ovat mahdollisia vesialueita.

Kuinka vedenpitävä on teltasi? Hydrostaattinen pää selitti.