Geloof het of niet, pizza's hebben een lange geschiedenis, pizza-achtige flatbreads met hartige toppings bestaan ​​al sinds de oudheid in Griekenland en het oude Italië. Maar de moderne pizza werd eind 18e eeuw geboren in het zuidwesten van Italië in Napels.

De belangrijkste evolutie van deze flatbreads met hartige toppings was het specifieke gebruik van tomaten als topping, met een tomatenbasis toegevoegd aan deze flatbreads, de pizza was geboren. Volgens Italiaanse staatsarchieven waren er in 1807 al 54 pizzeria's in Napels en tegen het einde van die eeuw waren er meer dan 120.




Pizza's zijn sindsdien enorm geëvolueerd en zijn over de hele wereld erg populair geworden, met een verscheidenheid aan verschillende toppings die resulteren in een breed scala aan smaaksensaties, van de 'Hawaiian Pizza' (gegarneerd met ananas en ham, uitgevonden in Canada in 1962) naar de 'Chicago Pizza', een nieuwe pizza in 'deep-dish'-stijl die in de jaren veertig in Chicago werd ontwikkeld.

Een ding waar de meeste mensen het over eens zijn, is dat pizza's heerlijk zijn. Maar er is één ding.. pizza's 'zijn' heerlijk, maar ze zijn des te meer als ze in een echte pizza-oven worden gekookt (en smaken nog beter als ze buiten worden gegeten).

Pizza-ovens

– Baksteen- of steenovens, op hout gestookt, bestaan ​​natuurlijk ook al sinds de oudheid. Afhankelijk van hoeveel pizza je van plan bent te koken, is er een ovenontwerp dat geschikt is voor jouw behoeften

Een koepelvormige pizzaoven heeft de beste warmte-efficiëntie voor gelijkmatig gereflecteerde interne warmte en zorgt voor een effectievere stroom interne hete lucht, waardoor een hete oven met zeer weinig koude plekken ontstaat. Hoewel andere ovenstijlen zoals vierkante of rechthoekige ovens, of vierkante of rechthoekige ovens met gebogen daken ook worden gebruikt.

We hebben onlangs een koepelvormige pizzaoven toegevoegd aan de TURAS Petromax Kitchen, gebouwd op een basis van gewapend beton, modulaire boogstenen werden gecombineerd om een ​​indrukwekkende koepeloven te creëren met een rookkanaal en schoorsteen die vervolgens werd bedekt met cement gemengd met vermiculiet (een natuurlijk isolerend mineraal). We hebben het vele malen getest in de afgelopen paar maanden, en we zijn van plan om het in de nabije toekomst te blijven testen (yum). Een ander voordeel van een pizzaoven is snelheid en gemak. In een gewone oven kan pizza tussen de 8 en 15 minuten bakken, maar in een echte pizzaoven kan een pizza in slechts 1-2 minuten worden gekookt (houtgestookte pizzaovens kunnen temperaturen tot 370°C bereiken).

Hout

Goed gedroogd hout zal bijna altijd heter branden dan hout dat nog vocht bevat, voornamelijk omdat veel van de warmte-energie wordt gebruikt om het resterende water te verdampen. Ten eerste zal ongekruid hout rokerig zijn en smeulen, de experts zullen ook u vertellen dat hout in de lente moet worden gekapt en vervolgens maximaal 12 maanden in een beschutte ruimte moet worden gestapeld, waarbij sommige houtsoorten zoals eiken 24 maanden nodig hebben om volledig uit te drogen. Het is belangrijk op te merken dat hout over het algemeen het meest efficiënt brandt wanneer het vochtgehalte 20% of minder is. Vochtig hout brandt op een lagere temperatuur, wat resulteert in een onvolledige verbranding en meer rook die niet gezond of plezierig is. gebruik hard hout en geen zacht hout in uw oven. Met hardhout wordt je oven heet en krijg je de beste resultaten…..Happy Cooking