Images TURAS & Aleksandar Veljković www.rustikatravel.com

Wist je dat het rondhangen van een kampvuur voordelen heeft voor de gezondheid?
Ik ben er zeker van dat degenen onder jullie die regelmatig van een kampvuurvuur ​​houden al wisten van de positieve effecten ervan, toch?


Het volgende onderzoek werd enige jaren geleden uitgevoerd door de Universiteit van Alabama in een onderzoek met de naam 'Haard- en kampvuurinvloeden op de arteriële bloeddruk: de kosten van het sociale brein versluieren door middel van haardvuurontspanning', en het kwam met enkele zeer interessante bevindingen. Het onderzoek concludeerde dat zitten bij het kampvuur een aantal voordelen voor de gezondheid heeft, waaronder het verminderen van de bloeddruk.

'' het belang van vuur in de evolutionaire geschiedenis van de mens wordt algemeen erkend, maar de mate niet volledig onderzocht ''.

Het zeer interessante stuk onderzoek wees uit dat '' het belang van vuur in de evolutionaire geschiedenis van de mens algemeen wordt erkend, maar de mate die niet volledig wordt onderzocht ''. Vuren hebben flikkerend licht, knettergeluiden, warmte en een kenmerkende geur. Voor vroege mensen verlengde het vuur de dag waarschijnlijk, leverde warmte, hielp met jagen, verdreef roofdieren en insecten, verlichte donkere plekken en vergemakkelijkte het koken.

Er wordt ook gedacht dat kampvuren mogelijk ook sociale nexus- en ontspanningseffecten hebben opgeleverd die een verhoogd prosociaal gedrag zouden kunnen hebben.

Volgens deze hypothese zou "rustiger, meer tolerante mensen baat hebben gehad in het sociale milieu door middel van bosbranden met betrekking tot personen die minder vatbaar zijn voor ontspanningsreacties.
Bij het gebruik van een willekeurig cross-over ontwerp waarbij de sensorische eigenschappen van het vuur werden gedesaggregeerd, werden metingen van bloeddrukmetingen voorafgaand aan de test vergeleken met 226-volwassenen in drie onderzoeken met betrekking tot het weergeven van gesimuleerde doven-vuren, brand-met-geluid en controle-omstandigheden, naast tests voor interacties met hypnotiseerbaarheid, absorptie en prosocialiteit.

Resultaten duidden op consistente bloeddrukdalingen in de brand-met-geluidstoestand, in het bijzonder met een langere stimulusduur, en versterkende effecten van absorptie en prosocialiteit.

Bevindingen bevestigen dat haard en kampvuur ontspanning veroorzaken als onderdeel van een multisensorische, absorberende en sociale ervaring.


Verhogingen van de ontspanningsmogelijkheden in het menselijke sociale brein vonden waarschijnlijk plaats via feedback met betrekking tot deze en andere variabelen ". Hoe interessant dit ook is, voor ons bevestigt het eigenlijk gewoon wat we al wisten.


Het lijdt geen twijfel dat het zitten rond een kampvuur na een dag toeren terwijl u geniet van uw favoriete drankje een van de meest ontspannende dingen is die u kunt doen.

Er wordt ook gedacht dat kampvuren mogelijk ook sociale nexus- en ontspanningseffecten hebben opgeleverd die een verhoogd prosociaal gedrag zouden kunnen hebben.

Helaas wordt het nu steeds moeilijker om plaatsen te vinden waar je een open vuur mag hebben, maar dit probleem kan worden opgelost door eenvoudig een draagbare vuurplaats te gebruiken die kan worden gebruikt om je favoriete kampfeest te bereiden, maar je ook kunt laten zitten terwijl het warm blijft - zonder wetten te overtreden.