De bouw is begonnen en de eerste klus die moet worden aangepakt, is het vervangen van de koppeling en het vliegwiel. Het is pas twee jaar geleden dat de Land Rover een gearbos-werkzaamheden die het plaatsen van een master-revisiekit, een nieuwe hoofd- en tussenas vijfde versnelling, olietoevoerringen en en een paar andere bits en bobs omvatten. de gearbDe os werd gereviseerd, maar domweg niet, omdat ze er in één oogopslag relatief goed uitzagen, tenminste dat dachten we. De enige les die hier is geleerd, is dat als je een versnellingsbak doet, het raadzaam is om te overwegen om tegelijkertijd de koppeling en het vliegwiel te vervangen, aangezien je veel werk hebt gestoken in het verwijderen van het onderstel enz. Op de lange termijn kan dit duur en tijdrovend zijn om deze arbeidsintensieve klus in relatief korte tijd twee keer te moeten doen.

Je koppeling, vliegwiel vervangen of aan je tussenbak / ge werkenarbos zijn tamelijk belangrijke banen en vereisen goede kennis voordat ze kunnen worden aangepakt. Als onderdeel van TURAS Land Rover bouwde dit was iets dat we aan de professionals zouden overlaten om ervoor te zorgen dat het correct werd gedaan. Voordat we het voertuig in de werkplaats lieten vallen, merkten we een geluid op van wat we dachten dat het een versleten spie-lager was en besloten we dat we verder moesten onderzoeken. Het is pas twee jaar geleden dat we enkele lagers in de gearbos dus we gingen ervan uit dat alles daar in orde was. Bij nader onderzoek na het verwijderen van de koppeling en vliegwiel, merkten we dat de koppeling absoluut vervangen moest worden omdat er duidelijk slijtage was, maar er was ook een merkbare speling op het vliegwiel en dat was waarschijnlijk de reden waarom we vreemde geluiden hoorden.

 

We hebben de oude koppeling, druklager en het vliegwiel vervangen door de Bearmach Clutch and Flywheel Kit (alles inbegrepen), we hebben de standaardkit geïnstalleerd die geschikt is voor Defenders en Discovery 2 TD5-voertuigen met de R380 gearbos. Zoals alle Bearmach-producten is dit een hoogwaardige set die goed geprijsd is en ook wordt geleverd met een garantie van drie jaar. Als u niet zeker weet welk type kit u nodig heeft, neem dan online contact op met Bearmach of bel ze en de technische ondersteuning zorgt ervoor dat u de juiste kit voor uw voertuig krijgt.Nadat u de koppeling en het vliegwiel hebt geïnstalleerd, is het altijd de moeite waard om de tijd te nemen om laat je Slickshift correct afstellen.

De eerste keer dat ik de koppeling en ge moest halenarbos gedaan was toen ik in Australië woonde. Op het moment dat ik een fotoshoot deed voor een tijdschriftartikel langs de oostkust, had ik net een zoutwaterkanaal gewaad en toen begon ik moeite te krijgen om de Landy in de versnelling te krijgen, terwijl ik langs het strand omhoog ging. Ik besloot 's nachts op het strand te kamperen en de volgende dag met de Landy naar de dichtstbijzijnde Land Rover-dealer te gaan. Nadat ik bijna 200 km had gereden, vond ik een dealer en zette de Land Rover af om hem te laten sorteren in de garage van de dealer. Ik kreeg toen een vlucht terug naar Sydney, aangezien ik een paar honderd kilometer van huis was. Ik stemde ermee in om over twee weken terug te komen en de Land Rover op te halen en hem dan terug te rijden naar Sydney. Twee weken waren verstreken en ik ging terug om de Landy op te halen, nadat ik veel geld had betaald voor de werken, kreeg ik de sleutels en begon ik terug te keren naar Sydney. Terwijl ik op de snelweg was, merkte ik dat de versnellingspook los aanvoelde en niet zo stevig was in vergelijking met wat hij was voordat ik hem liet vallen om de klus te klaren. Ik belde de dealers en legde uit dat de beweging van de stok erg los aanvoelde en dat er iets niet klopte. Het was een vrijdagavond en ik moest terug naar Sydney en vertelde hen dat ik het naar een dealer in Sydney zou brengen en dat als er iets aan de hand was, ze de kosten konden regelen, waren ze het erover eens. De jonge monteur bij de Sydney Land Rover-dealer keek snel en merkte op dat de veren op de Slickshift niet goed vastzaten, gelukkig was dit een simpele klus om te sorteren.

De soepele schakeling verbetert in feite het schakelen door slordigheid te verminderen en reizen te minimaliseren, en door nette schakelingen voor soepeler schakelen.

Nadat ik de Landy terug had gekregen nadat de nieuwe koppeling en vliegwiel op deze revisie waren geïnstalleerd, ging ik een proefrit maken en ik merkte meteen hetzelfde probleem met de losheid van de versnellingspook, vergelijkbaar met wat ik in Australië heb meegemaakt. Geen paniek deze keer rond, realiseerde ik me onmiddellijk dat de jongens moeten zijn vergeten de veren vast te zetten. Geen drama, ik heb een kijkje genomen, wat gereedschap gekocht en de veren vastgezet en moeren afgesteld in ongeveer 20 minuten. Na een aantal testritten heb ik de afstelling bijgesteld totdat ik tevreden was met het schakelen, het probleem was opgelost.

Het is ook een vrij eenvoudige klus om je Slickshift te upgraden met een nieuw innovatief ontwerp exclusief voor Syncro Gearbossen. Gebouwd voor Land Rover Defender LT5 / R77 gearbossen, verbetert Slickshift het schakelen door de beweging van de versnellingspook te minimaliseren. Dit zorgt voor snel, nauwkeurig en merkbaar soepeler schakelen. De kit kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd vanuit het interieur van uw Defender. Vereist geen boren of speciaal gereedschap.

De gladde verschuiving aanpassen

Bearmach brengt u heen en terug - onderdelen die geschikt zijn voor Land Rover-voertuigen