Vissen en kamperen met je 4WD. Er gaat niets boven het kamperen in je 4WD waarbij de camping en visuitrusting allemaal achterin zijn ingepakt terwijl je op zoek bent naar die geheime camping en vislocatie. Vissen is een van de vele activiteiten waar je van kunt genieten met je 4WD die dat niet doet kost een arm en een been. Als beginnende vissers gaat het erom van de gebaande paden af ​​te gaan op zoek naar die perfecte vis- en kampeerplek en een paar uur of zelfs dagen te besteden aan het gieten van een lijn terwijl je ontspant van de dagelijkse druk van ons dagelijks leven. Het goede nieuws is dat vissen geen dure hobby is om aan de slag te gaan, sterker nog, je kunt er praktisch voor zorgen dat je op een visweekend bent voor minder dan € 100, en dat is inclusief het kopen van je hengel, tackle en alles je moet gaan. De kans is groot dat als je het probeert en geniet van de eerste ervaring, je waarschijnlijk je 4WD uitrust voor die grotere en langere vis- en kampeeravonturen. Het wordt niet veel beter dan een vis te vangen en terug naar je kamp te brengen om het vuur aan de gang te krijgen en een eenvoudige maar smakelijke maaltijd te koken. Onze voorouders doen dit al duizenden jaren en het is iets waar we allemaal naar moeten proberen. Ten minste een keer, wees gewaarschuwd dat je misschien verslaafd raakt (excuseer de woordspeling).

Als je besluit te gaan vissen op het strand, zorg dan dat je je voertuig klaarmaakt voor een strandritje. Je moet eerst je strand naar keuze kiezen en ervoor zorgen dat het goed is om te rijden erop en ten tweede de tijden van het getij controleren, het laatste wat je wilt gebeuren is vast komen te zitten met je 4WD alleen op een strand met het tij snel nadert. We hebben in de loop der jaren een aantal bijna-oproepen gehad en als gevolg daarvan controleren we altijd of de eindtijden online zijn of door een getijdenboek te gebruiken dat alle nationale tijden in Europa weergeeft. Je kunt dit in de meeste hengelsportwinkels kopen.

Als u besluit deze ontspannende hobby aan te gaan, moet u eerst een fatsoenlijke strandhengel aanschaffen. Voordat u er een aanschaft, moet u nadenken over waar u van plan bent het op te slaan, met andere woorden wilt u uw hengel binnen houden of aan de buitenkant van uw voertuig bevestigen. Houd er rekening mee dat strandhengels normaal langer zijn dan standaard hengels, dus houd er rekening mee dat niet-telescopische hengels niet in uw voertuig passen, tenzij u een op 20FT gemaakte 4WD bestuurt. Ik heb een vrij lange niet-telescopische strandhengel die buiten het voertuig is opgeslagen . Ik gebruik een hengelhouder die aan mijn voorlichtarm kan worden bevestigd, deze kan maximaal vier hengels bevatten. Dit is een zeer handig accessoire voor het extern opbergen van hengels, voordelen zijn onder meer gemakkelijke toegang tot mijn volledig geassembleerde hengels. Als u uw hengels in de auto wilt opslaan, is de beste optie om een ​​telescopische hengel aan te schaffen. Veel vissen 🙂

Vissen en kamperen met je 4WD

Vissen op makreel

De SnowPeak Jikaro-kampeertafel