Iglhaut Allrad 4WD-conversies. Al meer dan 30 jaar is IGLHAUT een van de marktleiders in het converteren van bedrijfsvoertuigen naar alle wielaandrijving. Het begon allemaal in 1983 toen een cateraar uit de Allgäuer Alpen zijn MercedesTransporter wilde laten ombouwen naar 4WD voor het vervoer van gasten naar zijn hotel in de bergen. Dit leidde tot de eerste 4WD-conversie van een Mercedes Transporter en de start van een innovatieve conversiebedrijf voor alle wielaandrijvingen.

Tegenwoordig biedt IGLHAUT een betrouwbare en robuuste technologie en service die bestaat uit het converteren van standaard voertuigen naar alle wielaandrijvingen met reductietandwielen, overdrachtskoffer en achterasvergrendeling, off-road banden, autoliften en accessoires.

Het bedrijf is constant bezig met het ontwikkelen van alle wielaandrijvingsmogelijkheden voor voertuigen, door middel van gepatenteerde technologieën, fabrikanten en TUV-goedkeuring en certificering.

Met een internationale reputatie herbouwen IGLHAUT bedrijfswagens die aandrijvingen vereisen voor extreem gebruik die zowel betrouwbaar als capabel zijn. Klanten komen uit verschillende achtergronden, waaronder de politie, de medische hulpdiensten, de brandweer, het leger, energieleveranciers, het bouwen en transportbedrijven evenals jachtenthousiasten en die Globetrotters die een vrijetijdsvoertuig willen herbouwen en omzetten naar 4WD.

In 1995 ontwikkelde Iglhaut een exclusief en duur concept voor de gloednieuwe Mercedes Sprinter en dit bevestigde zijn positie als marktleider in 4WD conversies. Een basisconversiepakket voor een Mercedes-Benz Sprinter met IGHAUT omvat een conversie naar alle wielaandrijving, een grote reductiekast, Transfercase-lock (100%), een hefbrug om de bodemvrijheid te verbeteren.

De differentieelvergrendelingen stellen de aandrijving op de plaats waar de tractie het beste is. De off-road reductie zorgt voor de beste tractie op moeilijke terreinen, bijv. In modder of zand, bij het manoeuvreren met zware aanhangwagens of bij het beklimmen van steile bergbanen.

In samenwerking met het Hymer-centrum Sulzemoos (campers) heeft IGHAUT Allrad de functies Hymer ML-T en Hymer ML-I omgezet naar 4WD. Een andere recente ontwikkelingen door Iglhaut Allrad is het 4WD-concept voor de Vito (Transporter) en de V-Klasse (Van). Verscheidene verbeteringen met enkele voorbeelden, waaronder constante 4WD, versnellingsreductie voor all-terrain en een hogere ophanging. Deze voertuigen zijn favoriet onder hulpdiensten die berghulp en brandweervoertuigen omvatten en zijn gemakkelijk te zien waarom.

 

http://iglhaut-allrad.de/en/

Iglhaut Allrad 4WD-conversies