Kamp Koken in het wild met een Kelly Kettle

We hebben onze Kelly Kettles op al onze kampeerreizen gebruikt in de afgelopen tijd en zijn grote fans geworden. Een van de echte voordelen van het gebruik van deze milieuvriendelijke producten is dat je geen kampeerbrandstof hoeft te kopen wanneer je onderweg bent voor een korte reis. In de kamer van de ketels kun je vrijwel elk ontvlambaar natuurlijk materiaal, inclusief twijgen, bladeren, dennenappels of wat je ook maar kunt vinden, verbranden en binnen een paar minuten kokend water hebben. Met de extra kookaccessoires kun je niet alleen in een paar minuten water koken, je kunt ook je kampeergerecht koken. Onze Kelly Kettles zijn vaste kenmerken geworden aan de achterkant van de Land Rovers. Dus hoe lang duurt het om dat perfecte brouwsel te koken; met behulp van natuurlijke brandstoffen zoals stokken, dennenappels, takken of zelfs droog gras kookt de waterkoker water in slechts 3 - 5 minuten, dat is best goed. U hoeft zich nooit zorgen te maken dat u geen brandstof meer heeft, want u kunt altijd warm kokend water gebruiken voor die essentiële koffie in de ochtend om voedsel te rehydrateren, te wassen en natuurlijk te koken met de verschillende accessoires die bij de waterkokers worden geleverd. Overal ter wereld gebruikt door kampeerders, vissers, jagers, trekkers, verkenners, mensen die zich in noodsituaties bevinden, zoals stroomonderbrekingen of buitenwerkers, deze iconische campingketels hebben een universele aantrekkingskracht.

Hieronder; The Kelly Kettle Founding Fathers 'Padraig Kelly & Frank Ellis (RIP)

The Kelly Kettle Founding Fathers 'Padraig Kelly & Frank Ellis (RIP)

Dit eenvoudige concept is niet alleen gisteren uitgevonden met broers en nu zijn regisseurs Patrick & Seamus Kelly de vierde generatie 'Kelly's' die deze populaire waterkokers, die nu worden geleverd met innovatieve kampeeraccessoires, verder ontwikkelen. Dit is een echte familietraditie, in de voetsporen van hun vader Padraic, grootvader Jim en overgrootvader Patrick, de gebroeders Kelly blijven het merk 'Kelly Kettle' ontwikkelen en bieden u hun trouwe klanten, nieuwe en opwindende producten en accessoires. De jaren 1890 De eerste ketel dateert uit de jaren 1890 van een kleine boerderij aan de oevers van een beroemd vismeer genaamd Lough Conn, in County Mayo, Ierland.

Het begon allemaal toen een jonge Patrick Kelly (overgrootvader van de huidige co-directeuren), een kleine boer en visser, zijn eerste ketel van tin ontwikkelde na een koude winter van knutselen en experimenteren in zijn schuur. De ketel werkte aanvankelijk buitengewoon goed, maar brandde al snel door regelmatig gebruik tijdens het vissen op het meer. Nadat hij zijn innovatieve tinnen ketels in zijn schuur had blijven aanpassen, ontwikkelde hij uiteindelijk een ketel gemaakt van koper en deze bleek veel duurzamer te zijn. Het nieuws over zijn ketel verspreidde zich onder lokale vissers en het kreeg geweldige recensies van reizende vissers die uit het VK kwamen (ze wilden er allemaal een) Dit eenvoudige concept werd niet alleen gisteren uitgevonden met broers en nu zijn regisseurs Patrick & Seamus Kelly de vierde generatie van 'Kelly's 'om deze populaire waterkokers, die nu worden geleverd met innovatieve kampeeraccessoires, verder te ontwikkelen. Dit is een echte familietraditie, in de voetsporen van hun vader Padraic, grootvader Jim en overgrootvader Patrick, de gebroeders Kelly blijven het merk 'Kelly Kettle' ontwikkelen en bieden u hun trouwe klanten, nieuwe en opwindende producten en accessoires. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was de zoon van Patrick, Jim (grootvader van

Jim Kelly (RIP) zat midden met een groep vissers uit Wales en een van de eerdere Kelly Kettles op de voorgrond aan de oevers van Lough Conn in de 1960's

Jim Kelly (RIP) zat midden met een groep vissers uit Wales en een van de eerdere Kelly Kettles op de voorgrond aan de oevers van
Lough Conn in de 1960's

de huidige directeuren van het bedrijf) werd een beroemde visser en schipper op Lough Conn in County Mayo. Hij had altijd een Kelly Kettle in zijn vissersboot en als hij aan het vissen was met bezoekende vissers van over de hele wereld, waren ze altijd verbaasd over hoe snel hij water kon koken met natuurlijke brandstoffen in zijn ongewoon ogende ketel. De Kelly Kettle werd nu populair bij vissers in het westen van Ierland en het nieuws verspreidde zich snel. Op dat moment was het bedrijf nog maar een 'hobby' en was er maar één maat ketel (wat nu de 1.6 liter 'Base Camp' aluminium ketel zou zijn) beschikbaar en dit prototype werd op bestelling gemaakt. Deze lange traditie van het gebruik van de waterkoker als methode om buiten water te koken gaat terug tot de jaren 1890 aan de westkust van Ierland en het ontwerp is weinig veranderd sinds het voor het eerst werd uitgevonden. Lough Conn was, en is nog steeds, beroemd om zijn vrij stijgende beekforel en verse zalm uit het River Moy-systeem.

Het meer leverde (en biedt nog steeds) voldoende brandstof voor gebruik in de ketel, waar aangespoelde takjes, stokken en gedroogd gras gemakkelijk verkrijgbaar waren. Op natte en stormachtige dagen zouden de lokale visgidsen dat doen

let op de kleine rookpilaar aan de oever van het meer die aangaf dat een collega al een 'brouwsel' op had! Een warme kop thee of soep wachtte iedereen die landde en de ketel werd herhaaldelijk gekookt als er meer boten met vissers arriveerden. De traditie schrijft voor dat zowel de hengelsportgids als zijn gasten (meestal 2 vissers naar zijn boot) samen droge tondel zouden verzamelen voor de ketel vanaf de oever van het meer. Daarna begon de gids met het koken van de ketel. De verbaasde bezoekende vissers waren altijd erg onder de indruk van hoe de ketel werkte, vooral bij stormachtig weer. De vissers kregen vervolgens hete thee van de Kelly Kettle aangeboden en in ruil daarvoor kreeg de visgids meestal een lunch of een druppel whisky van de bezoekende vissers! De familie Kelly biedt nog steeds een Boat Hire & Ghillie-service op Lough Conn. Bezoekende vissers zijn vandaag de dag net zo geïntrigeerd als honderd jaar geleden door de snelheid waarmee het water kan worden gekookt en door mond-tot-mondreclame hebben deze vissers over de hele wereld bericht over deze ketels. Tegenwoordig kan de Kelly-Kettle vaak worden gezien als het middelpunt van een camping en als je er een in gebruik ziet, begrijp je waarom!

Kamp Koken in het wild met een Kelly Kettle

Elk pad heeft zijn plassen en grote plassen hebben goede laarzen nodig. De Keldun Huntsman Rubber-schoen.