Elektrische voertuigen duiken overal op op autoshows over de hele wereld en op de recente New York Autoshow in april 2022 was het niet anders. Een die onze aandacht trok, was het Bollinger Motors Class 3 volledig elektrische B2-pick-uptruckprototype. Begin dit jaar verlegde Bollinger zijn focus van het richten op consumentenklanten naar commerciële voertuigen, omdat ze de trend zagen dat bedrijven actief begonnen te kijken naar hun bestaande wagenparken en er beslissingen werden genomen over welk type EV zou passen bij hun toekomstige behoeften. In feite annuleerden ze in januari 2022 consumentenbestellingen voor de opvallende B1SUV en de B2 pick-up EV.

"We zijn toegewijd aan het leveren van revolutionaire volledig elektrische voertuigen voor wagenparkklanten", zegt Robert Bollinger, oprichter en CEO van Bollinger Motors. "Ik kijk ernaar uit om innovatieve bedrijven zoals New York Con Edison te ondersteunen en onze relatie met hen te versterken terwijl ze het goede voorbeeld willen geven bij het nastreven van hun duurzaamheidsdoelstellingen."

Door samen te werken met Con Edison, de op één na grootste zonne-energieproducent in de VS, omvat hun engagement voor schone energie een plan om zijn vloot te elektrificeren, met toezeggingen om 80% van zijn lichte vloot te elektrificeren tegen 2030 en 100% tegen 2035. Con Edison heeft Bollinger Motors de opdracht gegeven om een ​​klasse-3-prototype van een inloopbus te ontwikkelen voor de eerste pilot. Con Edison is voorlopig van plan om deze voertuigen, samen met andere toepassingen in de klassen 3 – 6, tegen 2024 in zijn vloot te integreren. “Terwijl de VS een cruciaal moment nadert in de adoptie van elektrische voertuigen, ontwikkelt Bollinger Motors sterke werkrelaties met potentiële fleet- en commerciële klanten, en ons werk met Con Edison is slechts één voorbeeld van de op maat gemaakte oplossingen die we kunnen bieden”, zegt Frank Jenkins, Director of Commercial Sales.

“Onze volledig elektrische platforms en chassiscabines bieden een breed scala aan commerciële toepassingen die zeer goed aanpasbaar zijn aan de specifieke gebruikssituaties en werkcycli die de commerciële vloten van vandaag vereisen

Bollinger Motors, opgericht in 2015 door Robert Bollinger, is een in de VS gevestigd bedrijf met het hoofdkantoor in Oak Park, Michigan. Bollinger Motors zal volledig elektrische platforms en chassiscabines voor bedrijfsvoertuigen in de klassen 3-6 produceren. www.BollingerMotors.com.

Volgens Bollinger, die hun robuuste DNA van de Bollinger B1 en B2 gebruikt, zullen hun commerciële Klasse 3 t/m 6-platforms duurzame, betrouwbare, elektrische werkbeesten zijn.

Hun platforms zijn gebaseerd op een unieke visie om efficiënt, kosteneffectief en duurzaam te zijn. Door tegelijkertijd klassen 3 tot en met 6 te ontwikkelen, werken ze aan hun batterijpakketten, hoogspanningscomponenten en aandrijflijnen met achterwielaandrijving om meerdere opties te bieden voor wagenparken over de hele wereld.

De Bollinger B2CC

De Bollinger B2CC is 's werelds eerste en enige klasse 3 volledig elektrische vrachtwagenplatform met chassis en cabine en biedt een onbeperkt aantal varianten van werkvrachtwagens. ““De unieke kenmerken van de Bollinger B2 Chassis Cab – inclusief de 5,000 lb. laadvermogen en grote energiebron voor elektrisch gereedschap – perfect voor kleine en grote bedrijven”, zegt CEO Robert Bollinger. “Commerciële vloten zullen hun totale bedrijfskosten kunnen verlagen door een vrachtwagen te kopen die is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in de VS. De B2CC is een ideale optie voor gemeenten, parkdiensten, hulpdiensten, luchthavens, bouw, landschapsarchitectuur, elektriciens, loodgieters, beveiliging, niet-tactische militairen en meer. De Bollinger B2 chassiscabine wordt gebouwd op de Bollinger Motors waarvoor patent is aangevraagd E-chassis vierwielaandrijving die de Bollinger B1 Sport Utility Truck en de B2 Pick-up ondersteunt. Het zal beschikbaar zijn in zowel 2-deurs als 4-deurs cabines en op meerdere wielbasislengtes.

BATTERIJEN ZIJN DE HART VAN ALLES

Sinds de eerste dag ontwikkelen ze hun eigen batterijpakketten. Hun BMS (batterijbeheersysteem) is in eigen huis ontwikkeld en is zeer geschikt voor hun Klasse 3 tot en met 6-platforms

GEMAAKT IN DE VS

Ze zijn gevestigd in de omgeving van Detroit, midden in de auto-actie. Het doel van het bedrijf is om zoveel mogelijk componenten en materialen die in de VS zijn gebouwd, in te kopen en het eindproduct in het middenwesten te assembleren.

DE OMGEVING

Hun volledig elektrische platforms zijn afgestemd op bestaande carrosserieën van commerciële vrachtwagens, wat de acceptatie van het wagenpark zal helpen versnellen in een sector die een aanzienlijke impact heeft op de uitstoot en het milieu. Ze werken samen met milieuorganisaties, leveranciers en ingenieursbureaus om geavanceerde oplossingen te creëren die deze noodzakelijke verandering in de sector zullen vergemakkelijken. EV's zijn een fundamenteel onderdeel van het DNA bij Bollinger Motors. Ze weten dat de toekomst elektrisch is en zoals op hun website wordt benadrukt, zetten ze zich volledig in om de wereld te helpen die toekomst werkelijkheid te maken.