Het is een voor de hand liggende uitspraak dat 4WD-voertuigen onderhoud nodig hebben. De meesten van ons laten onze voertuigen wel onderhouden, maar niet al het onderhoud is van dezelfde kwaliteit. We vroegen de experts van APB Trading Ltd. voor een paar snelle en eenvoudige tips om uw 4WD in goede staat te houden en mee te rijden.

Wanneer u een nieuwe trots en vreugde krijgt, moet u eerst de handleiding in detail lezen. Dit geeft u veel nuttige en belangrijke informatie over uw voertuig, inclusief de juiste timing/planning van onderhoudsintervallen.


Het is belangrijk om het juiste onderhoudsschema voor uw voertuig te kennen en in te stellen, en het is ook belangrijk om een ​​schema op te stellen dat past bij uw eigen eisen en het soort gebruik dat u met uw eigen voertuig maakt. De meeste 4WD-fabrikanten raden een onderhoudsschema van 10-15,000 KM aan, maar de meeste stellen ook voor om het vaker te doen als u zwaar aan uw voertuig bent of veel sleept enz. Het is ook een goed idee om een ​​onderhoudsbeurt te krijgen als u tijd hebben doorgebracht in een stoffige omgeving. Vanzelfsprekend controleert u ook regelmatig uw motorolie, remvloeistof, koppelingsvloeistof, transmissieolie, radiatoroverloop en stuurbekrachtiging.

Bandenspanning

Het hebben van de juiste luchtdruk in uw banden is erg belangrijk en beïnvloedt zowel de levensduur van de band als de tractie. Als u de verkeerde druk heeft voor uw omgeving, zal de band sneller of ongelijkmatig slijten en heeft u niet de optimale tractie.
Wanneer u off-road rijdt, zijn zware gegolfde en rotsachtige wegen een zeer moeilijke omgeving voor 4WD's en als u de luchtdruk niet verlaagt wanneer u op dergelijke oppervlakken rijdt, neemt de slijtage van uw banden en voertuig toe. Over het algemeen zal het kiezen van de juiste bandenspanning voor uw terrein het brandstofverbruik aanzienlijk verbeteren, slijtage en schade aan uw banden en uw voertuig verminderen en u ook een comfortabelere rit geven.

Overlaad uw voertuig niet

Hoe meer gewicht uw voertuig moet dragen, hoe harder het moet werken. Het is duidelijk dat we onze 4WD's met veel spullen moeten laden, maar je moet er echt naar streven om het voertuig niet te overbelasten. Meer gewicht betekent meer slijtage, meer brandstofverbruik en uiteindelijk een kortere levensduur van het voertuig. Kijk in de handleiding om te zien wat het laadvermogen van het voertuig is en overschrijd het niet. Als u een aanhanger trekt, zorg er dan voor dat deze niet te zwaar is en dat deze veilig is verpakt en uitgebalanceerd.

Dingen die slecht zijn voor je 4WD

Het kan heel leuk zijn om door gladde, natte en diepe modder te rijden. Het kan een uitdaging zijn en ook erg leuk. Maar u moet weten dat het rijden met uw 4WD door modder een van de ergste dingen is die u ervoor kunt doen. De modder kan in alle delen van uw voertuig komen en is schurend, bijtend en uiterst moeilijk om volledig te verwijderen.

Modder kan radiatoren blokkeren en alles verstoppen, van lagers tot dynamo's. Er is niets mechanisch (of elektrisch) dat niet negatief reageert op modder, dus houd hier rekening mee. Evenzo moet u 'nooit' door zout water rijden, tenzij u geen andere opties heeft, want hoe vaak u uw voertuig daarna ook probeert schoon te maken, de levensduur zal nog steeds worden verkort.


De werkplaatsen van APB zijn volledig uitgerust met de nieuwste diagnoseapparatuur van Autologic om 4×4 service en onderhoud uit te voeren op het volledige Land Rover-gamma zonder dat dit gevolgen heeft voor uw fabrieksgarantie. Prestatieafstemming en vermogensupgrades zijn beschikbaar voor de meeste Land Rover-voertuigen. Niet alleen APB-service en reparatie van Land Rover, Range Rover, Freelander en Discovery, maar ook de meeste merken off-road 4×4-voertuigen, waaronder Toyota, Mitsubishi, Daihatsu, Nissan , Pajero en Isuzu.

De ervaren 4×4 monteurs van APB kunnen kleine of grote reparaties uitvoeren, APK-voorbereiding en APK-keuringen op afspraak regelen. Het schadeherstelbedrijf kan alles herstellen, van een kleine kras tot ernstige schade. Chassis verandering en re-builds ook beschikbaar.