Welkom bij ons winter 2019 nummer. In dit nummer hebben we enkele winterse artikelen, een fascinerende kijk op Svalbard, het land van de ijsberen met de jongens van Alubox, en ook enkele tips over kamperen bij koud weer. Aan de andere kant van de wereld verkennen we de Aussie Bight op een fascinerende reis met Ron en Viv Moon.

We hebben een rapport van de winnaars van de Balkan Offroad Rally van dit jaar en we leren wat meer over greenlaning in het VK van GLASS UK. We doen een aantal aanbevelingen over 12 essentiële dingen om te overwegen tijdens het reizen op afstand en zoals altijd kijken we naar een aantal geweldige kampeer- en 4WD-toeruitrusting, waaronder enkele kooktips voor Nederlandse Nederlandse ovens van Petromax en nog veel meer. We hopen dat u geniet van nummer 13- de TURAS team!