De meeste mensen doen waarschijnlijk hun hele camping in de zomer, en de zomer is een goed moment om te kamperen, met het warme weer en langere dagen. Maar we denken dat er niets is zoals kamperen in de winter, wakker worden met een frisse winterochtend, waar alles buiten je tent bedekt is met vorst of sneeuw. De winter 'klinkt' ook anders, alles klinkt stiller en gedempt als het bedekt is met een deken van sneeuw, het enige geluid, het kraken van je voetstappen.

Kamperen in de winter en bij koud weer brengt echter enkele uitdagingen met zich mee en je moet nooit proberen te kamperen bij erg koud weer, tenzij je goed bent voorbereid om dit te doen. Een van de belangrijkste dingen is om de weersvoorspelling te controleren (en te kennen) en geen onnodige risico's te nemen, uiteraard als een storm of andere barre omstandigheden worden verwacht, is het waarschijnlijk verstandig om je reis te heroverwegen.

Zorg ervoor dat je je goed kleedt voor de omstandigheden, en het oude advies dat je vaak hoort over kleden voor de kou is ook het beste - draag veel lagen. Het dragen van lagen maakt het voor u veel gemakkelijker om uw temperatuur te regelen en lagen toe te voegen of te verwijderen om te voorkomen dat u te heet of te koud wordt. Een zweetafvoerende basislaag is altijd een goed idee.

Uw slaapzak moet geschikt zijn voor koud weer en idealiter voor een paar graden kouder dan u verwacht.

Als je de optie hebt, is het altijd het beste om je kamp in een beschut gebied te maken, en dit wordt belangrijker in de winter. Zoek een site die wordt beschermd tegen de wind, achter sommige bomen of achter een heuvel. Het is belangrijk om regelmatig kleine hoeveelheden voedsel te eten, omdat het spijsverteringsproces van uw lichaam warmte genereert en de kou helpt af te weren.

Zorg ervoor dat je ook gehydrateerd blijft en veel water meeneemt en drinkt. Over water gesproken, een nuttige tip is om uw waterflessen ondersteboven op te bergen, omdat water van boven naar beneden bevriest, dit zou moeten helpen ervoor te zorgen dat uw fles niet dichtvriest. Je kunt ook een fles bij je houden in je slaapzak om te voorkomen dat deze bevriest.

In termen van uitrusting om mee te nemen, zal een vuurplaats natuurlijk een geweldige toevoeging zijn aan een winterkamp, ​​met veel warmte en sfeer. En met veel beschutte ruimte om binnen te zitten als een afgesloten luifel, kunt u ook warmer blijven. Als je in een grote grondtent bent zoals een tipi, is een kampeerkachel een geweldige optie. We hebben ook graag wat warmtepads bij ons tijdens winterreizen, deze pads worden geactiveerd door blootstelling aan de lucht en kunnen helpen om je handschoenen of laarzen urenlang warm te houden.

Als je van fotografie houdt, zoals wij, is het essentieel om je batterijen warm te houden, we doen dit door ze overdag in een binnenzak te bewaren en 's nachts in onze slaapzakken.

We kamperen het hele jaar door, maar we hopen echt dat we deze kerst een paar witte dagen krijgen, we zullen er zo zijn!