We hebben onlangs een gebraden kip gekookt in de Petromax Atago, en om te zeggen dat het een traktatie was na een dag vissen, is een understatement. De slim ontworpen Petromax ATAGO kan worden gebruikt in combinatie met een Petromax Dutch Oven of een bakplaat en vuurschaal.

Het enige wat u hoeft te doen is de gietijzeren pot / Dutch Oven in de Atago te plaatsen wanneer de brandstofbron heet genoeg is om te gebruiken. Of als u het deksel van de Nederlandse oven niet als pan wilt gebruiken om uw voedsel te bereiden. Een andere optie omvat het toevoegen van het grillrooster boven de vuurschaal en van uw Atago een ab makenarbecue, je kookopties zijn eindeloos met de Atago.

We hebben de gebraden kip in de Dutch Oven in ongeveer 90 minuten gekookt. Voeg eenvoudig uw kip toe aan de Dutch Oven en til hem iets op om te voorkomen dat hij aan de basis van de Dutch Oven verbrandt, wikkel uw favoriete groenten in aluminiumfolie en plaats hem ook in de Dutch Oven. Na ongeveer een uur, afhankelijk van de hitte, moet je het deksel van de Dutch Oven halen en nog 30 minuten blijven koken, dit helpt de huid van de kip mooi en goudbruin te krijgen en je een smakelijke knapperige huid te geven. Zorg ervoor dat je je kip prikt om ervoor te zorgen dat deze volledig gaar is voordat je gaat eten. Genieten..

Down by the River - Koken met een Petromax Rocket Stove

Koken met een Petromax Atago